neděle, prosince 31, 2006

Zhodnocení roku 2006

Pochopitelně ze "sportovního" hlediska. Byl to docela bláznivý rok. Jak jinak taky označit nápad dokončit Ironmana bez dlouhé přípravy? Jak je vidět i z fóra, ještě v březnu jsem na něco takového myšlenky neměl. Ale pak jsem vyzkoušel trošičku znovu jezdit na kole, zaplavat si v neoprenu a bylo to. No, už jste to možná i četli. Někdo se raději postaví na start plně připraven a pak je možná zklamaný, že to není podle "očekávání", já si s radostí užil už jen pocit, že se vůbec po plavání můžu ještě hýbat. Rozhodně událost roku, ne-li sportovního života vůbec. Slovakman to pak jen doplňuje, spolu s kratšími závody Jihomoravské triatlonové ligy (umístění 124. celkově, 39. v kategorii A, bez potřebného počtu započítávaných závodů) a Bečvomanem. Za umístění roku považuji 33. místo v Česko-Slovenském poháru v dlouhém triatlonu (součet Moraviaman+Slovakman). Je to úžasné být na 33. místě z 15 milionů lidí. Tak si to představuji. Neříkejte, že by ještě někdo dokázal být rychlejší. Měl být na startu. Také poznámka, že 33. místo je místem v pořadí posledním je zbytečná. No tak ostatní neměli čas přijet na oba závody, s tím já nic neudělám:-) Triatlon mi docela přirostl k srdci. Je příjemné si v jednom dnu zaplavat, projet se na kole a kousek si zaběhat. Nebo projít:-)


Medaile všech kovů...



Nejen Ironman byl v životě poprvé. Také na cyklistických akcích jsem stál na startu poprvé. Zkusil jsem Starobrnotour (100km), Cannondale Sudety Tour (170km) a na závěr Beskyd Tour (185km). Pořadí není až tak důležité, nejsem přece cyklista, ale jen občasný rekreační běžec fušující do triatlonu. Můžu jen prozradit, že jsem nikde nebyl poslední:-) Mám rád výjezd na Pustevny, myslel jsem, že Beskydy na mne zapůsobí nejvíc, ale cyklistickou akcí roku jsou pro mne Sudety. Hezká trať, výborná organizace. Cyklistických výletů zkusím příští rok víc. Je totiž úžasné někam dojet s pocitem, že se po kole nemusí běžet :-).

Běžecké závody jsou zvláštní kapitolou. Dokončil jsem čtyři maratony - Česká Lípa, Praha, Kladno, Amsterdam (OR 3:47). Také čtyři půlmaratony s OR v Olomouci - 1:38. Pak tu byly po jedné vzdálenosti 32 a 25 km a pár závodů kratších. Za povedený, možná nejpovedenější běžecký výkon, považuji hodinovku - 13.570m je také OR. Celkem bylo běžeckých závodů neuvěřitelných 46, to je skoro jeden týdně:-). Jen pro pořádek, účastnil jsem se závodů:

- Běžce Vysočiny (12 závodů, počítá se 10 z 19) - viz vlastní hodnocení - 14. místo v kategorii A
- Brněnského běžeckého poháru (7 závodů) - ten má ročníky podzim-jaro, umístění v "loňském" ročníku 121. celkově, 71. v kategorii A. Jak je vidět, v tomto poháru je dost nabito a konkurence každým rokem jen houstne :-)
- Letního běžeckého poháru (12 závodů, počítá se 10 ze 16) - 48. celkově, 17. v kategorii A. Jak je vidět, v létě běhají brněnští běžci asi po dovolených :-)
- Kuřimské běžecké ligy (3 závody, počítá se 5 z 7)) - 30. celkově, 11. v A. Dokonce i bez plného počtu závodů se dá umístit relativně vysoko :-) Na závodech v Kuřimi se mi líbi, že tam občas předběhnu běžce, kteří mi jinde utíkají. Asi je to kratšími vzdálenostmi. Možná jsem sprinter:-)

Zbylých 14 závodů bylo mimo seriály.

Vím, běžeckých závodů je až příliš. Ale nějak nevím, kterých se vzdát. Uvidíme. Možná jich příští rok nebude míň, jen nějaké trošku víc "odflinknu". Teda jestli to půjde víc odflinknout než letos. Ono je totiž příjemné jít si "jen" zaběhat. Bez únavy z plavání a kola :-)

A ještě pohled do českých tabulek, kde jsem oproti loňsku docela poskočil dopředu:
-maraton 672.místo celkově, 113. v kategorii M35. Třeba mi to někdy vyjde i do pětistovky:-)
-půlmaraton 544. celkově, 83. v M35
-hodinovka 184. celkově, 31. v M35 - tu dnes skoro nikdo neběhá:-)
Jeden by nevěřil, kde všude se dostane do nějakých tabulek. Např. díky účasti na Beskydtouru mi patří 753. místo v silniční velosérii a kdo ví, kde všude ještě jsem:-)

Tož takový byl ten můj rok. Hlavně mne to docela bavilo. Těším se, že se občas potkám z některým ze čtenářů na skoro sportovní akci.

Tak hodně zdraví a úspěchů v roce 2007!

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Teda, chlape, stihl jsi toho opravdu dost. Smekám !

Anonymní řekl(a)...

taky se musím připojit k Hejkalovi - fakt neskutečné, že jsi toho zvládl odzávodit tolik (a hlavně 2 IM!). V půlmaratonských tabulkách budeš minimálně o jeden flek vzadu (budu před tebou), protože Otrokovický pořád není zanešený... ;-)

Vl001 řekl(a)...

No, někdo víc trénuje, někdo se rekreačně projíždí po závodech :-)

Místo sem, místo tam, tady to už stejně měnit nebudu. A beztak jsi v jiné věkové kategorii, Foreste:-)

Anonymní řekl(a)...

Smekám rovněž. Čtyři maratonky a hlavně ty dva IM, to je fakt výkon. IM je můj tajný sen (pšt, říkám tajný...).
Jestli můžu mít malou připomínku. Když jsem viděl tvé současně běžecké objemy, tak si myslím, že by to chtělo něco udělat s rychlostí. Při takových objemech na to určitě máš.
Takže ať je rok 007 hodně úspěšný.