úterý, prosince 19, 2006

Týden 11.12.-17.12

Málokterý týden se mi daří trénovat podle "představ". Tento týden to opět moc nevycházelo, zkusím třeba popsat podmínky, které mne limitovaly. Prvním omezením bylo, že žena odjela v neděli večer na čtyři dny služebně do Prahy. Bylo jasné, že už tento fakt z tréninkových hodin kus ukousne. Naše holčičky (12 a 9) sice už odrostly školkovému věku, do úplné samostatnosti přece jen kus mají. Takže bylo jasné, že nebude žádný ranní tréninkový blok od 6hod - stejně jich v tomto období moc nezařazuji. A odpoledne musím zvládat vyzvedávání na bazéně, případně jinde.

Pondělí - Ráno zjišťuji, že menší beruška má teplotu. Ne sice vysokou - 37.7, nicméně na školu to pochopitelně není. V zimě má občas problémy s dutinami, většinou to během pár dnů odezní bez antibiotik. Přeorganizovávám si pracovní program, abych mohl co nejvíc věcí udělat z domu a doufám, že to zítra bude lepší. Pochopitelně vyzvednutí starší Kristýnky na bazéně mne odpoledne nemine, na chvilku se musím stavit v práci, něco nakoupit, připravit něco k večeři... Po deváté mi zbývá chvíle na válce - 40 minut 16,75km. Prostě volnější tempo:-)

Úterý - Terezka má 38,4. Opět posouvám, co nemusím nutně udělat dnes a vím, že bude hůř. Na chvíli budu muset odjet mimo Brno, nechávám to na odpoledne, kdy je doma i starší Kristýnka. Terezka odpoledne teplotu už nemá, tak jen např. chodí s větami typu -
"Tatínku, já se nudím."
"A nechtěla by ses třeba podívat na nějaký film?"
"Tak jo. Chci se dívat na Karlík a továrna na čokoládu."
"Ten doma nemáme. Nemůžeš si vybrat jiný z těch desítek filmů, co jsou doma?"
"Tatínku, já nutně potřebuji Karlíka. Věřím, že ho někde seženeš."
No, zklamte takovou důvěru. Sehnat Karlíka vzalo víc než hodinu. I ta bude v tréninku chybět. Ale pocit nezklamané důvěry je k nezaplacení:-). Sport se dnes zase smrskne na domácí kolo. Ach jo. Už ho nějak nemůžu ani vidět. Přesvědčuji Terezku, že ve středu ráno nachystám Kristýnce snídani a půjdu chvilku běhat. Budu zpět dřív, než se probudí. Prochází mi to.

Večer opět o něco později chvíle posilování a rotoped aspoň 20 minut 11km.

Středa - Ráno se mi daří jít běhat - 7km 33:02. Terezka má "jen" 37,0. Je unavená, tento týden to do školy už nevyjde. Odpoledne řešíme s holkama kde co, "za odměnu" mne posílají znovu běhat (když si vezmu telefon:-)) - 10,5 km za 53:27. Další dvoufázový běh. Kromě toho jsem kupodivu i pracoval.

Čtvrtek - Několik jednání mimo Brno s chvilkovými návraty domů. Žena přijíždí později, než jsem čekal, jenže i ona má teplotu. Plánoval jsem bazén, nicméně byl jsem rád, když jsem se dostal v normální hodinu do postele. Takže nic, vůbec nic. Říkám si, že vlastně jsem dlouho neměl volný den, tak je konečně dnes. Bohužel vím, že bude i zítra.

Pátek - Od brzkého rána doháním, co jsem popřesouval. Aspoň že je žena s Terezkou doma. Ve čtyři odpoledne dojíždím domů abych se převlékl a odjel na vánoční večírek. Kus od Brna. Mám jen přípitek, po půlnoci se vracím autem domů.

Sobota - Ráno odvážím Kristýnku na basketbalový zápas. Vyčítá mi, že se tentokrát nebudu dívat. No, občas chodí i tátové sportovat. Jedu na Hodonín-Holíč-Skalica (12km za 57:24). S rozběháním a vyklusáním si píšu do deníčku 15km za 1:27. K večeru stíháme s Kristýnkou velký nákup, zbytek rodiny se válí v posteli:-)

Neděle - Vyběhnutí s brněnskými tragédy (včetně supersportovců). Obával jsem se, že po sobotním závodě náročnou trasu nezvládnu a plánoval doběhnout po Veveří a pak po silnici zpět. Díky mírnému tempu a neustále ukecanému Forestovi jsem si však stačil uvědomit, že jsem unavený, až při seběhu z Trnůvky. Mírně jsem cítil koleno, nicméně na rovině jsem ostatní doběhl. Takže 22,5 km za 2:20. Většinou tak pomalu neběhám, ale má to něco do sebe. Myšlenky na večerní rotoped nebo plavání nechávám ve stadiu snění a trávím příjemný večer relaxací u sklenice piva :-)

Počet

Km

Čas

Běh

4x

55

5:03

Plavání

nic

Kolo

2x

27,8

1:00

6:03




Zhodnocení - před Vánocemi nikdy není času nazbyt, tentokrát se to přeskupilo trochu neočekávaně. Od profesionální přípravy daleko, snažím se jen poloprofesionálně hledat časové skulinky, kam by se dalo něco "píchnout". Díky víkendovým běhům trochu nečekaně moc běžecký týden. Ale příjemný. Tak uvidíme, co přinesou ty další. Jo, kdyby člověk měl tolik času jako v mládí, to by se to sportovalo:-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

já ti dám ukecaného Foresta! To jen vy jste furt mlčeli... věnovat se tichu můžu při solo klusech a ne při společném výběhu ;-)

Vl001 řekl(a)...

No, my bychom možná něco řekli. Kdyby bylo kdy. Měl jsi zkusit udělat pauzu :-)

Anonymní řekl(a)...

Teda Ty jedeš, 55 km za týden je pro mě skoro vrchol ! :-)
Já se rozhodl letošek už Neřešit (opravdu s velkým N) - jen tak si klušu, max. 10 km (někdy i jen 3), sporttester si zásadně neberu a včera jsem dokonce běžel i bez hodinek ! Nebylo to schválně, jen jsem zapomněl a nechtělo se mi vracet. S kilometry nebyl problém - tuhle trať jsem běžel snad už tisíckrát...

Vl001 řekl(a)...

No, pro mně je to asi taky skoro vrchol. Dřív jsem si sice záznamy vedl, ale moc to nečítal, takže ani nevím, jestli jsem nějaký týden běhal víc :-) No, asi jo. A vlastně si taky jen tak klušu - i na závodech, takže jsme na tom vlastně steně:-)

Anonymní řekl(a)...

Kdyz to ctu, tak jsi me potesil, ja posledni 2 tydny pred vanoci taky nestiham a tesi me cist si, ze nejsem sam.Ironman