úterý, prosince 16, 2008

A zase nové boty. Vánoční dárek?

Jedna z nejcennějších rad, kterou jsem jako běžec-začátečník pochytil je prostá - při běhu střídejte různé páry bot. Nejlépe různých výrobců či typů. Dělám to tak. Točím až pět párů v činné službě a když se mi zdá, že některé boty zlobí, běhám v nich jen kratičké tratě a brzy je vyřadím. Málokterý pár mi vydrží přes 1000 naběhaných kilometrů. Myslím, že díky tomuto postupu jsem stále schopný běhat, ač jsem náchylný k problémům s chodidly, koleny a i achilovkami. Prostě takový sportující hypochondr:-) Boty kupuji, i když zrovna žádné nepotřebuji. Prostě vidím dobrou cenu a dělám si zásoby:-) Když mne nedávno upozornil ten, kdo nemá jméno, že eastbay změnil podmínky pro poštovné, neodolal jsem a objednal dva páry Asics.

Asics GT 2120

V mé velikosti US11 váží 360g. To mne trochu překvapilo, myslel jsem, že budou o cca 20g lehčí:-) Prostě bota plná odpružení, na objemové, dlouhé běhy. Určením jako NB 846, Mizuno Wave Rider či Adidas Supernova Cushion. Asics má podobně jako Adidas hodně silniční podrážku, ani do lehkého terénu je brát nebudu. V botech "o řadu níž" Asics 1090 jsem běžel svůj první maraton, doufám, že si tyto oblíbím stejně:-)


Asics Gel Speedstar II
V US 11 váží 285g. V ČR jsem je nikdy neviděl, koupil jsem je naslepo a snad dobře. Svršek je typický Asics, bez nějakých zužování, tak typických pro lehoučké boty, což mi obvykle vadí. Zatím moje nejlehčí boty. Jejich určení je zřejmé - doufám, že jednou najdu boty lehčí 300g, ve kterých si troufnu stoupnout na start maratonu. Letošní maratonky Mizuno Elixir 2 by možná ještě nějaký běh vydržely, ale přece jen jsou těžší a starší:-)

Při mé spotřebě bot není divu, že se trochu dívám i na cenu, Asics prostě měl rozumné ceny. To, že jde o modely, které mají už svého nástupce mi nevadí. Našel jsem si nějaké ty slevové kódy a i s doplatkem DPH byl každý pár jen o pár korun přes tisícovku. Když jsem včera viděl Asicsy 2130 v obchodě za 3.500Kč, jen jsem zauvažoval, kdo takovou cenu dá. Pravda, je to novější model, ale já tolik prostě nedám:-) Na eastbay jsou Asics 2130 o 20 USD (400Kč?) dražší než 2120. Tedy pořád se dají koupit za méně než polovinu ceny v ČR.

A co mám s tím vánočním dárkem? Ne, boty pod stromeček nepůjdou. Jen jsem se s vámi chtěl podělit o radost z jiného předvánočního dárku. O pár dnů dříve byl spuštěn web 42195.cz. Web o maratonu. Pro maratonce. Jako jsem třeba já:-) O maratoncích. Jako jsem třeba já:-) Ano, opravdu, z obvykle dobře informovaných zdrojů jsem se doslechl, že tam brzy bude článek o běžci mé výkonnosti. Tak nějak úplně přesně. Prostě o běžci, co má osobák zatím 3:28:59. Bude stát za to. Fakt. Nenechte si ho ujít:-) Prostě si dejte nový web do čtečky jako já a je to:-)

5 komentářů:

Šewy řekl(a)...

Zásoby na zimu už jsi měl mít dávno nasyslený. :-) Ale pěkný botky, dobře to děláš...

Vl001 řekl(a)...

Však mám. Toto jsou zásoby na jaro:-)

Anonymní řekl(a)...

Až budeš příště "zbrojit" nabízím podílnictví na poštovném ( teď už by to mělo jit do 7500 bez cla ).

PS: musím šetřit, bude naježený Garmin 305

NNN

Vl001 řekl(a)...

Ono právě podílnictví na poštovném ztrácí smysl - mezinárodní poštovné je nyní určité procento z částky. Bez cla to samozřejmě jde, platí se DPH. Naši mistři celníci s oblibou vyměřují DPH i z hodnoty poštovného. Neumí či nechtějí umět číst:-)

3COP řekl(a)...

super botky, já Asics taky moc rád, pěkně sis vybral, to bude kilometrů a kilometrů...