sobota, ledna 05, 2008

BBP Křenovice 5.1.2007

Minulý víkend jsem se nachladil a do středy neběhal. To bude v Křenovicích výsledek! V sobotu ráno se probouzím s bolestí hlavy a mám všeho plné zuby. Jenže jsem slíbil Kristýnce, že pojedeme. Tož jedeme. Na místě zjišťujeme, že dětské tratě jsou upravené kvůli rozkopané silnici. V Kristýnčin neprospěch. Trať je zkrácena, nebude to ani celý kilometr. Nu, co už.

Fučí, mínus šest stupňů, dětská trať však přece jen kryta domy. Kristýnka jde statečně na start. Startér v uniformě vojáka z bitvy u Slavkova startuje i tento závod výstřelem z děla. Povedená atrakce:-) Holky mažou, odstupy dnes nejsou velké. Kristýnka je na krásném devátém místě. Pravda, je to místo poslední. No, mají taky nějaké další holky dojít, že? To si zase vyslechnu řečí, že ona je devátá a já někde za stovkou:-) Nicméně se umím skvěle bránit - dostávám víc bodů:-)


Kdy konečně vystřelí to dělo? (foto dvorní fotografka BBP Vilma)

Během čekání na hlavní závod si dávám dvě kafe z kelímku, které mne jakž takž činí použitelným a také kupuji nové boty u Pavla Baběráda. Během zkoušení bot tak vymrzám, že se musím zase dvacet minut zahřívat v hale. Poběžím závod v bundě? Nakonec přece jen ne. Dvě trika musí stačit:-) Start. Půjde to nebo ne? Běžím. Paráda:-) Pomalu. No, i s těmito běžci jsem svého času běhával. Vzácná společnost. Jako poslední ze soupeřů mizí vepředu Jarek. Dnes jsem bez šance. V půlce prvního kola mne dobíhá Pavel Tyleček, aspoň mám nějakou motivaci běžet. Předbíháme pár běžců, Pavel si stále myslí, že vyrazím kupředu. Houby. Prozíravě mu v rámci výměnného obchodu věnuji dnešní vítězství ve vzájemném souboji za Radostice. Tam mi to třeba už poběží:-) Po náběhu do druhého kola to vypadá, že se ve větru za Pavla schovávám. Není tomu tak. Skutečnost je poněkud horší - nestačím mu. I on mi mizí v dáli. Zdánlivě ho pronásleduji, protože v této části startovního pole je pár starších přepalovačů, kterým dochází dech, ale opravdu jen pár. Kouknu na tep - 156. A přitom nemůžu pohnout nohama. Divné. V půlce kola si myslím, že doběhnu Huga - houby. Zůstane přede mnou. Poslední, koho předběhnu je Jiřinka. Jasně, ženskou pětku zaběhla skvěle, ale evidentně jí dnes v mrazivém počasí v mužském závodě došlo, je mi v podstatě líto, že ji zrovna zde - u ní doma:-) - ke konci předbíhám. Inu, každý běžecký den je jiný. Doufám, že příště už poletím jako vítr. A Jiřinka i v mužském závodě jako vichřice:-)

Výsledky jsou milosrdnější než dojem ze závodu - čas 55:29 (loni 53:32, předloni 55:53). Pořadí 138. z 205, v kategorii 36. ze 49. Zajímavé jsou tepy - max 161, průměr 151. Tedy v podstatě maratonské tepy. Znamená to, že moje maratonské tempo je teď 4:37/km? To bych bral:-) Nebo mi blbnou hodinky? Uvidíme v dalším závodě:-) Zajímavostí je i to, že nevyhrál Dan, byl o prsa předstižen krosařem Milanem Kocourkem. Na tempařské trati. Dane, nenech ty mlaďochy vyhrávat!:-) Příště se do nich zase pustíme. Oba. Já třeba někde v půlce startovního pole. Nebo kousek za půlkou:-)

2 komentáře:

3COP řekl(a)...

Ahoj Vl. Ty komentáře k tréninku jsou super. Dnes se cítím neobvykle silný. Doufám, že v tom není žádná chemie?! Co provádíš za cviky v posilovně?

Vl001 řekl(a)...

Cviky v posilovně? Ty bych raději nepopisoval. Nejsem totiž úplně dobrý případ, přece jen jsem kdysi jakousi sílu měl (bench>120, dřep>200). Většinou kombinace bench (5x12x70) s powerballem či sedy/lehy a pak nějaká záda v kombinaci s bicepsovými zdvihy. Vše zcela nemetodicky bez přestávek furt pryč. Špatný příklad. Raději se neptat:-)