pátek, května 11, 2007

Běžec Vysočiny - Plandry - 11.5.2007

Plandry pro mne původně měly být běžeckým vrcholem náročného týdne. Jenže minulou sobotu jsem brněnský půlmaraton běžel hodně volně, v úterý cyklistické Starobrnotour jsem zcela vynechal a na kolo se díky dešti moc nedostal. Co kdybych zkusil PIM běžet ostřeji než 3:45? Uvidíme, jak se budu cítit v půlce, možná to zkusím. Každopádně do Plander jsem se vydal, tušil jsem možnost zisku bodů v soupeření s Hejkalem:-) Kristýnce zrušili páteční tréninky, nasedla do auta se mnou.

Planderský přespolní běh je kros. Není v Běžci Vysočiny nejtěžší, ale změny rytmu, směru atd. tam jsou. Také je na trati pár míst, kde se dá snadno špatně šlápnout:-) Po dojezdu proto ukazuji Kristýnce trať a hlavně ji nabádám, ať si dává pozor. Na nějaké té vteřině nesejde. Bude to mít zase těžké - opět jako mladší žákyně poběží jedno kolo hlavního závodu - 2,5km. Věří si však, že do cíle doběhne. No, i já snad čtyři kola - 9,4km (první kolo má 200 metrový náběh, je delší) zvládnu.

A je odstartováno, nikam se moc nehrnu. Jeden z mladíků ano a při běhu nepochopitelně naráží do auta u trati. Kouká po kamarádech:-) No, autu neublížil a sobě snad taky ne. V podstatě už od startu si nacházím "svoji" pozici, lepší mi utíkají a jsou kousek vepředu, za mnou se taky dělá díra. To nemám moc rád, ale ty vepředu nedoběhnu a čekat nebudu:-) Ve druhém kole mne to nabádá ke zvolnění, co kdybych chtěl běžet PIM naplno? Jenže přede mnou dva běžci odpadávají. Je to závod, hurá na ně. Za chvíli je mám. Zvolním víc ve třetím kole. Předsevzetí držím až do stoupání na travnaté cestě, tam totiž vidím zvolňovat běžce v černém. Ghost Buster. Že bych ho doběhl? Kousek zkouším, mezera se moc nezmenšuje. V seběhu je rychlejší, budu se šetřit. Ve čtvrtém kole se situace v podstatě opakuje, dobrý duch se mnou laškuje, ale předběhnout se nedá. Evidentně se mu vrací forma. Cílem probíhám v pro mne slušném čase 43:38. No podívejme se do historie:
2005 50:44
2006 44:49
2007 43:38.
Dnes se mi podařilo udržet se bezpečný kousek před Hejkalem, čímž jsem předešel jeho drtivému finiši. Upřímně - na této trati jsem si věřil. No, on mi to Hejkal vrátí v Opatově nebo někde, kde je více seběhů. Prostě jsem spokojen prakticky se vším, snad jsem se před PIMem nezničil a uběhnu ho:-)


Kristýnka je opět rozesmátá, opět posunula svoji závodní vzdálenost, 2,5km běžela necelých 16 minut (fakt to není rovinka:-). Coby zkušená závodnice hledá výsledky a ejhle - třetí místo. Dnes zůstáváme i na vyhlášení a medaile lepší účastnici rodinné výpravy nemine:-) Dokonce i na cenu dojde - malý salám Vysočina přijde vhod:-) A aby nebyl radosti konec, dnes nepřišly atletky. Za svůj výkon Kristýnka bere hodně dobré body, skoro 8 (po zveřejnění výsledů zpřesním). Já mám dnes taky svůj rekord - poprvé přes hranici 7,5 bodu, ale na osm fakt nemám. To jsem zvědav, kam se dostala v celkovém pořadí. Ona mne snad bude na závody Běžce Vysočiny nutit jezdit, cestou domů rozebírala tuto skvělou běžeckou soutěž ze všech stran:-))






Spokojená medailistka:-) (foceno pouze mobilem)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No tak to jsi mě trochu uklidnil, když tady píšeš, že jsi závodil a ne jen klusal.
Doufám, že se to negativně neprojeví na PIMu, byla by to škoda. Překvapuje mě, že chceš jít 3:45 - myslel jsem, že 3:30. Držím palce !
Jinak jseš rychlej nejen jako běžec, ale i jako spisovatel, já jsem teprve slavnostně uvedl JC Datalusku. Naše články se roztomile potkaly v sekci Blogy na behej.com - ten Tvůj aktuálnější jako starší :-)

Anonymní řekl(a)...

Jsem na tebe zítra zvědav, ne že mě budeš honit :-))!

Vl001 řekl(a)...

Tebe určitě ne:-)

3COP řekl(a)...

Ahoj, pošli mi na tebe mail, mám pro tebe 3 fotečky z PIMu. Jinak gratuluji.

3COP řekl(a)...

můj mail jirvla@centrum.cz

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji k vítězství nad dnešním vedrem na PIMu. O co víc sis v pátek pozávodil v Plandrech, o to víc ses asi potrápil v Praze. Ale je fakt, že by to byla trochu nuda, slepě se držet dobře míněných rad běžeckých guruů. ;)
Těším se na popis dojmů, myslím že jsi porazil nminimálně 2 profíky Keňany a to už stojí za nějakých pár škrábanců do blogu.