pondělí, listopadu 09, 2009

Gratulace třetí mladší dorostence Českého poháru dálkového plavání

Jedenáctá. Pátá. Třetí. Co to je za čísla? To jsou tvoje umístění v Českém poháru dálkového plavání, Kristýnko. Rok od roku lepší. Letos jsi měla za cíl uplavat desítku. Ty jsi jich s přehledem uplavala hned šest a to stačilo na úžasné celkové třetí místo ve tvé kategorii. Neuvěřitelné, jak se každoročně zlepšuješ. Ano, pořád ti trochu chybí rychlost. To skvělé umístění jsi vybojovala díky jiným vlastnostem. Třeba díky příkladné tréninkové docházce, která ti pak o prázdninách umožňuje plavat desítku prakticky každý víkend, aniž by tě to vyčerpávalo. Také díky chuti poprat se s delšími tratěmi. Před tvojí první desítkou pršelo. A ty jsi snad vůbec déšť nevnímala. Jen ohníčky ve tvých očích prozrazovaly, že nemáš čas sledovat nějaký hloupý déšť, protože se koncentruješ na tu velkou výzvu - deset kilometrů na Seči. Zvládla jsi je bez větší krize a pro mne byl velký zážitek sledovat z kajaku úsilí, které vkládáš do každého záběru.

Únava v cíli první desítky - Seč 4.7.2009

Přišly další závody. Před některými jsi měla času na trénink víc, někdy čas nebyl. Výsledky se proto různily, ale vždy jsi tu hroznou dálku doplavala. Určitě nejzajímavější byla Vltavice. Vlny jako na moři, málem mi to překlopilo kajak. V klidu, záběr za záběrem, jsi se prala s nepříznivými podmínkami. Jsi velká bojovnice! Jestli se ti podaří v životě dělat věci se stejným úsilím, jako při tomto závodě, tak půjdeš od úspěchu k úspěchu. A to já bych ti pochopitelně moc přál :-)

Po létě jsi opět skočila do plného tréninku, zase máš trochu víc hodin než loni. A jsou tam tři dvouhodinovky. Na zvýšený objem ses adaptovala rychle a znovu jsi o kousek poskočila. Sezona nežákovských dálkoplavců končí až bazénovými listopadovými závody v Krnově. Pětku na pětadvacítce bazénu jsi odplavala s přehledem za 1:33. Skvělý čas. Kdybyste nebyly tři na dráze a na jedné straně byla hloubka větší než těch možná 80 centimetrů, mohlo to být ještě lepší. Mohla jsi taky vidět, že oba vítězové Českého poháru - jak Rosťa Vítek, tak Lenka Štěrbová, na pětce nevyhráli. To je normální. Vytrvalcům obvykle vždy, i na té nejvyšší úrovni, trocha rychlosti chybí. A ty prostě jsi vytrvalec, tak tu rychlost pořád tolik neřeš;-)



5km bazén Krnov 6.11.2009. Nějaké nedostatky ve stylu se stále najdou, ale je to mnohem lepší než dřív. A plavat takto 200 bazénů, skvělé.

Po závodech přišlo vyhlášení celkových výsledků Českého poháru. Vyhlášení, které se tě týkalo. Vyhlášení, které mne pohladilo na duši. Jsi třetí nejlepší vytrvalkyně své kategorie, gratuluji!



Vyhlášení mladších dorostenek ČP DP Krnov 7.11.2009. První Lenka Štěrbová. Holka z plavecké rodiny, ostatně i loňská vítězka ČP se jmenuje stejně, jen byla o pár let starší. Letos Lenka navíc cenu přebírá od svého otce:-) Lenka vyhrála v 15 letech ČP v ženách celkově. Svou výkonností hodně vybočuje, připravuje se na překonání La Manche 2010. Druhá Tereza Skuhrová. Holka z plavecké rodiny, maminka letos celkově 17:-) Tereza je velmi dobrá běžkyně, v budoucnosti se asi bude věnovat spíš triatlonu. V pořadí žen je čtvrtá. Třetí dorostenkou je Kristýna Diatková. Holka z rodiny naprostých neplavců. Svojí zarputilostí se dostala až na třetí místo v ČR, v ženách 13. Za zmínku též stojí to, že se střídavými úspěchy dokonce nutí k plavání i svého nebohého otce, neplavce:-)

A když už jsem v těch výsledcích, přidám ještě fakt, že jsi od mé loňské gratulace získala tři tituly mistryně republiky v zimním plavání. A vyhrála jsi Český pohár v zimním plavání. Já vím, v zimním plavání není tak velká konkurence. A je to taková zvláštní disciplína. No ale schválně, kolik znáš ve svém okolí lidí, kteří získali titul mistra republiky nebo vyhráli Český pohár v čemkoli? Třeba v kuličkách? Takových lidí je velmi málo. V každém sportu a každé kategorii totiž může vyhrát jen jeden. A tobě se to podařilo. Gratuluji podruhé! A jen tak na okraj dodám, že jsi letos vyhrála svou kategorii v Běžci Vysočiny. Gratuluji potřetí! Jsem dnes prostě úplně ugratulovaný:-)

Ale vraťme se k dálkovému plavání. Tvé letošní časy, potvrzené Krnovem, znamenají, že můžeš v příští sezoně postoupit zase o level výše. A můžeš zkusit doplavat patnáctku, protože limit 3:30 na 10km už v pohodě stíháš. Věřím, že to dokážeš a že svého stárnoucího, unaveného ajrontátu, vezmeš s sebou. Rád se na to z kajaku podívám! Bude těžké obhájit třetí místo v kategorii. Soustřeď se už spíš na celkové pořadí žen. Letos jsi mezi ženami třináctá. Zvládneš to příští rok do desítky?? ;-) Určitě je to realistický cíl:-)

Přeji ti, ať jsi i v dalších oblastech života stejně úspěšná, jako v plavání.

Táta
170. plavec Českého poháru. Zlepšuju se, čučíš, co? :-)

6 komentářů:

machy řekl(a)...

Fakt dobré, gratuluju!

Ječmínek Máselník řekl(a)...

výborný výsledek! Jenom bych zas tak nevěřil tátovi ty teorie o neřešení rychlosti. Jsi mladá, můžeš na stylu, síle a rychlosti udělat hodně práce a ve Tvém věku to ještě půjde docela dobře s viditelnými pokroky. On se styl a rychlost hodí i vytrvalcům:-). Držím palce!

Anonymní řekl(a)...

Pěkné, moc pěkné, gratuluji.

Ajrontáta bude mít s kajakářskými objemy zaděláno na kvadriatlon.
Milan

Jozef Vrábel řekl(a)...

Obrovská gratulácia, Kriskýnke k výkonom a Irontátovi ku Kristýnke.

Exploser řekl(a)...

Velká gratulace celé rodině, jste všichni sportovci (ne že ne) - v rámci možností, a ještě to bude gradovat. I táta je sportovec, plavec, cyklista, běžec a triatlonista - kolik lidí to dokáže?

michal řekl(a)...

Osobně jsem měl strašně dlouho z vody velký respekt a ještě ze srandy jsem tvrdil, že nemám blány a žábry, abych plaval. Možná nějaká traumata z dětství, kdy jsme chodili se školkou na bazén, já moc plavat neuměl a všichni víme, jací ti instruktoři byli. Dřevěné bydlo do ruky a plácačka přes prsty, aby se člověk pustil. No nicméně jsem to v sobě zlomil a teď chodím plavat pravidelně a sleduji i plavecké sporty. Takže velký respekt všem! :)