pátek, listopadu 23, 2007

Týden 46/12-18.11.2007

Pro formu doplním minulý neveselý týden, ať nechybí...
Pondělí - 1,4-17,9-0 Ráno zase nestíhám plavat moc dlouho, konkrétně 44 minut. Samá technická cvičení. Večer na rotopedu 32 minut 17,9km. Večer se dozvídám o Hejkalově nehodě. Auto zrušené, po nehodě normálně komunikoval, jen se později objevil nějaký problém s mozkem, tak ho převezli do Brna. Snad to nebude nic dramatického, ač to vypadá vážně. Je v umělém spánku. Aspoň si na internetu studuji možné formy poranění hlavy a jejich prognózy. No, nic moc.
Úterý - 0-0-0
Plánovaný volný den.
Středa - 1,5-12,2-0
Lékaři konstatovali u Hejkala mozkovou smrt a je jen na přístrojích. Vůbec nevím, co mám dělat. Jdu mechanicky plavat, večer sedám na chvíli na rotoped. Víte, mám známého, co měl v devadesátých letech nehodu. Také poškozený mozek, je od té doby v bdělém komatu. Rodiče ho mají doma. Občas prý vstane, ujde pár kroků... Charakter Hejkalova poškození je jiný, tento osud ho mine. Mám najednou spoustu informací, které bych raději neměl....
Čtvrtek - 2,2-0-7 Musím něco dělat. Ráno jdu běhat - 7km 33:37, odpoledne s Jarkem plavat. Přichází později, jsem ve vodě nakonec 1:05 a počítám si 2,2km. Asi je to špatně. Jarek pečlivě počítá a vychází mu to nad 3km. Plave s packami rychleji než já, ale zase tolikrát mne nepředplaval. Asi budu muset počet bazénů počítat a ne odhadovat. V běhu si na některých tratích přidávám, v plavání asi ubírám. Zkusím v číslech udělat pořádek.
Pátek - 1,7-0-0 Ráno plavání s ploutvičkama. Stres tohoto týdne se projevuje, jsem nachlazený. No, to se stane.
Sobota - 0-0-11 První letošní závod BBP. Nalákal jsem na něj holky, tak jdu statečně taky. Běh mne moc nebaví, naštěstí se nikdo nezeptal, co je s Hejkalem. Až doma Kristýnka. Když jí říkám, že Hejkala už na závodech nepotkáme, hodně se jí ta zpráva dotýká. Hejkal jí totiž často povzbuzoval....
Neděle - 0-0-0 Volno. Beztak jsem nachlazený. A doma se mají přichytit světla a tak.


Počet

Km

Čas

Běh

2x

18

1:25

Plavání

4x

6,8

3:19

Kolo

2x

30,1

0:56




5:40

Zhodnocení: Člověk umírá tolikrát, kolikrát ztratí přítele. (Francis Bacon)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vím, že tím už nijak Hejkalovi bohužel nepomůžeme, ale není mně jasné a nevíš náhodou, co spíš bylo primární: porušení mozku následkem nehody nebo nehoda následkem porušení mozku (jak psal Jack)? Nosil snad něco v sobě?

Vl001 řekl(a)...

2 Exploser - myslím, že není vhodné tu psát více detailů, proberme to osobně. Naprosto precizní informace však nemám.

Anonymní řekl(a)...

Vlado neni nic snadnejsiho, nez dat treninku system, pokud ma trenink nejaky rozumny prubeh, lepe se pamatuje a je efektivnejsi.Jinak musim rict ze jsem sam prekvapen, jak me to vzalo, od stredy si na nej pri kazdem behu vzpomenu a pritom jsme se znali jen pres jeho blog a forum.Svet je nekdy nepochopitelnej.IM

Vl001 řekl(a)...

2 IM - jestli myslíš to plavání, tak já občas opisuji motivy od Děvčete. Jen nejsem důsledný. Občas v nějakém cvičení nějakou délku přidám, speciálně nohy nebo vložím mezi motivy stovku volně, někdy uberu. Např 10x50VZ/1:15 mi někdy jde, někdy je to utrpení, pak prodloužím třeba po šestém úseku na 1:20-25 a za chvilku jsem v počítání ztracen. Reálně asi rozdíl nebude velký, může však jít až o +200m(spíš na něco zapomenu. Pro mne to není podstatné. Pokud se však někdo se mnou poměřuje, může ho to mást, stejně jako některé mé "rychlé" běhy.

Btw. příspěvek Rozloučení s Hejkalem měl neuvěřitelně vysokou návštevnost, až mne ten zájem překvapil. Díky všem, kteří si mé neumělé řádky přečetli.

Anonymní řekl(a)...

Docela slušný víkend, na to jak probíhal. Příspěvek byl napsán moc pěkně, ještě jednou dík za něj.
IM: Já se cítím stejně. Jestli to nebude tím, že i když jsme ho nepoznali osobně, už jen z jeho článků a odpovědí na komentáře to byl pohodový člověk a na takové se těžko zapomíná.

Anonymní řekl(a)...

vlado klidne ty 50 startuj na 1:20´, on to neni takovy rozdil a je to lepsi, nez pak nestihat, az se dostanes na to, ze se pri te pauze budes nudit, tak to zkrat.I kdyz se trochu seknes, tak ten rozdil nemuze byt za trenink vic jak 150-200m, a to je nepodstatny.
On Hejkal byl vcelku ceskobeznik a poklusal s kde kym, treba muj byvaly sverenec Cabalero s nim take jednou byl klusat, Koyama a dalsi, a na ty byly napojeni i jini, kteri se takto o nem dozvedeli a cetli tak blog nekoho, koho vlastne znaji.Proto si myslim, ze to tak hodne lidi zasahlo.IM