středa, dubna 08, 2009

České nebo rakouské hory?

GPS záznam umožňuje občas zajímavé srovnání. Třeba porovnat lyžování v Česku - v našem případě na věhlasné Ramzové s lyžováním v Rakousku - v nijak extrémním Bad Kleinkirchheimu. Na Ramzové jsme lyžovali pouze odpoledne, za naši rodinu jsem zaplatil 1300Kč. Srovnejme to s "celodenním" lyžováním v Rakousku, časově zhruba dvojnásobným. Cenově vlastně levnějším či srovnatelným, protože celodenní lyžování pro naši rodinu jsem pořídil za cca 2000Kč.

Tady jsou grafy:
Ramzová

Bad Kleinkirchheim

A co vidí oko bystrého pozorovatele? Na Ramzové si člověk moc neužije. Nepříliš pěkné počasí, hodně zmrzlý podklad, čekání ve frontě viditelné i ze záznamu. Na chvíli jsme se dokoce schovali v bufetu:-) Ujeli jsme z kopce cca 9km a naklesali tak asi 1,5km. V Rakousku za fádně hezkého počasí na slušném sněhu jsme čekali ve frontách občas taky. Ale výrazně míň:-) Za dvojnásobnou dobu jsme ujeli dolů 47km a sjeli tím převýšení přes 9km.

Co z toho plyne? Asi to, že já bych nejraději na běžky:-) Ale to holky nebaví, tak budu muset asi ještě někdy na sjezdovky. Jen si nejsem jist, jestli mne někdo ještě dostane do českého střediska. Musel by mne asi hodně přemlouvat:-)

Připojím ještě poznámku ke změnám záznamů - na runningahead.com je už možné také ukládat záznam z GPS včetně trasy. Všechny výkony si tak budu ukládat tam. Na http://vl.001.motionbased.com/ budu dávat jen "top" závody (je dostupných jen 10 posledních záznamů, protože mám jen neplacený přístup). Momentálně jsou tam uloženy i tři dny lyžování pro případné zájemce o více údajů. Jo a neříkejte mi, že jsem špatný lyžař. Lyžování mi náhodou docela jde. Myslím:-)

10 komentářů:

Machy řekl(a)...

Pěkné srovnání!

Anonymní řekl(a)...

Podle nadpisu jsem čekal článek o horských bězích. :-)

Jasně, že rakouské hory jsou úplně jiná liga. A nejlepší jsou apreski.:-)
Milan

Vl001 řekl(a)...

Milane, nemůžu furt běhat, musím taky někdy odpočívat:-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Vláďo, na motionbased vidíš svých posledních deset pouze, když jsi přihlášený. Jinak vidíš vše stejně jako ostatní ať už členové nebo nečlenové motionbased:-))

Vl001 řekl(a)...

Pozdě, už jsem MB promazal:-)

milans řekl(a)...

Zajímavá volba kompenzační aktivity po 'závodních' 42km. Ledovec v Rakousku si dovedu představit i na podzim, v okolí Ramzové by to možná šlo leda tak na kolečkových lyžích - takže ktrýžeto podzimní marathon máš ve výhledu před dalším srovnávacím testem ?
milans

Vl001 řekl(a)...

Ono to lyžování bylo nějaký ten pátek před Bratislavou, napsat článeček mne napadlo, když jsem zbytečně promazával motionbased:-)

Co bude na podzim, to fakt nevím. Je více možností:
- příprava na jeden maraton v říjnu, možná opět Mnichov
- v září IM Barcelona a pak se uvidí
- od srpna bez ladu a skladu víc maratonů a jiných akcí bez ambicí na rekordy
- vůbec nic a jen spousta práce.

Spektrum možností je široké a jako vždy, ono se uvidí:-)

Niktomuž řekl(a)...

Vážně plánuješ Mnichov?

Vl001 řekl(a)...

Na mně je Berlín dost brzy, což znamená, že možná zvládnu obojí:-)

milans řekl(a)...

Také mám dilema zda Berlín, nebo Mnichov. Tvoje reportáž na blogu z Mnichova mě ale příliš nenalákala :-) Berlín je zase příliš mega a s mým PB hrozí zařazení na startu někam hodně dozadu.
milans