čtvrtek, března 05, 2009

Jarní maraton

Taky se vám někdy něco nechce? Mně se v poslední době nechce poměrně často. A kde co. Nechce se mi třeba jet na maraton. Tak jsem to měl hezky vymyšleno. Maraton jsem běžel samozřejmě v Česku, taky v Německu, Holandsku, Rakousku... Co tam chybí? Itálie:-) Jasně, sluníčko, výborné kafe, pizza a spousta dobrých běžců. První volba byl Řím. Krásné město. Vezmu celou rodinu. Ale pak začaly ty moje ženské fňukat, že by v Římě mohlo být chladno jako loni v Paříži. No nenutil jsem je. Ale mně se samotnému do Říma nechtělo. Hledal jsem, hledal a našel bližší Treviso. Tam se dá dojet autem, pohoda. Už někdy po loňském Frankfurtu jsem si zarezervoval hotel a čekal, kdy budu mít chuť začít se připravovat na další maraton. Pravda, chuť přišla. Jenže počasí odešlo. V mrazu a na ledu já moc neběhám. A když už vyběhnu, občas si zkrátím plán. Nejsem olympionik, kilometr sem, kilometr tam. Takže příprava nic moc, já pořád odkládám zaplacení startovného v Trevisu... a pak to přišlo. Rezervaci hotelu jsem zrušil. Do Itálie nepojedu. Víte, není to tím, že bych byl špatně připraven. Maraton je jen 42km, to se dá běžet i s menším objemem naběhaných kilometrů. Ale mně se prostě nechce. Nechce se mi jet znovu po A1 směr Itálie a to jsem tam jel za poslední rok jen dvakrát! Jo, asi stárnu. Koupím si bačkory, sednu k televizi a budu koukat na telenovely. Jednou. V mezidobí stárnutí se ještě sem tam proběhnu. Pár kilometrů a někdy i víc. No a místo Trevisa se úplně nezávazně proběhnu po Bratislavě. Pro nás skorodůchodce je to přece jen blíž:-) Pojďte se taky proběhnout! :-)

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem zvolil Blavu, tak se tam snad uvidíme... alespoň na startu.

Anonymní řekl(a)...

Jak to ten BuckTheBug myslel Vl001 s tím startem? :-))
mapo

milans řekl(a)...

Tak to znám, ikdyž v jiné verzi. Také jsem plánoval zimní marathon a vybral jsem si Barcelonu (ostatní byly buď brzo, nebo příliš pozdě), nakonec jsem si ale neúčast také zdůvodnil - kromě nevhodného počasí na přípravu :-) (v lednu jsem naběhal přes 300km) především tím, že mým vrcholem jara je půlmarathon (Hervis v Praze). Bohužel, si musím přiznat značný podíl lenivosti na rozhodnutí neletět do Barcelony. Bačkory mi snad ještě nehrozí,ale start těch marathonu budou muset přesunou před naš dům, no ale nevím jak se s tím oraganizátoři např. Barcelonského marathonu popasujou (ještě jsem jim to nenavrhnul - asi jsem na to příliš lenivý jim psát a ještě veˇšpanělštině). milans

Anonymní řekl(a)...

Bratislavu bych chtěl taky. Tam jsem se narodil a žil 40 let. A maratón jsem tam ještě neběžel. Ale je to týden po Brně, to nevím, jestli budu vůbec chodit. Tak vám budu držet palce. Duben je v Bratislavě moc hezký, v druhém týdnu rozkvetou tulipány, v centru je jich plno. Možná když si jaro pospíši, tak taky z toho něco uvidíte.

Anonymní řekl(a)...

A nepodepsal jsem se.
Štefan

Anonymní řekl(a)...

Taky jsem měl Bratislavu v plánu. Jenže tři virózy, bolest kolene, achilovky a minimálně stejná dávka lenosti, to se pak jednomu nechce ani k našim východním sousedům. Já vím, píšeš, že je to jen 42 km, ale já v tréninku uběhl jen 25. A my sprintéři na rozdíl od Vás vytrvalců potřebujeme trénovat. :o)

Vl001 řekl(a)...

2 mapo - no jak by to myslel, prostě mi po startu uteče. Holt je to ambiciozní mladík :-))

2 milans - njn, Barcelona, tam bych taky chtěl. Ale od té doby, co tam začali organizovat v září IM, tak si ji nechávám v záloze na rok, kdy náhodou nebudu v září kolo nenávidět. Pravda, zatím takový rok nepamatuji:-)

Štefane, držím palce na ultraBrno, snad budu mít možnost se přijít aspoň podívat. Do Bratislavy se podíváš prostě jindy, máš před sebou ještě spoustu běžeckých let...

Koyamo, 25km jsem uběhl naposledy v září na B25 a pak při Frankfurtském maratonu. V tréninku možná tak před dvěma lety. Nepřeháníš to s tím tréninkem? :-)

Jozef Vrábel řekl(a)...

Správne, Barcelonu treba ponechať na Challenge - 4.10 je ten správny termín. Ten vynechaný maratón ti schvaľujem, behať len-tak bez predchádzajúcej rozcvičky vo vode a na kole - to predsa nemá ani cenu :-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

letos na jaře, stejně jako 37 let před tím, maraton vynechám úplně:-)

milans řekl(a)...

Někteří už maji říjnovou (2 Ironjozef: oktobrovu) Barcelonu v termínovce na tento rok :-),ale já jsem pořád ještě skoro neplavec a necyklista (musel bych mít před sebou pacemaker-ku na plavání i kolo).Dejte mi jště rok a půl. Koneckonců podzim 2010 na plný IM v Barceloně je dost dobrý (pokud to nebude už Lanzarote v květnu). milans

Vl001 řekl(a)...

Milane, my si to ještě s Jozefem hodně promyslíme a protože jsme dobré duše, možná ti nějaký ten měsíc na přípravu ještě dáme :-)

Anonymní řekl(a)...

Takže, vydrží-li zdraví, naviděnou v Blavě.
Téčko

milans řekl(a)...

Tak děkuji kluci. Vychází mi to na 19 měsiců v případě Barcelony, event. 14 měsíců pro Lanzarote. Letos si vyzkouším půlky. Musím si ty slasti trochu šetřit a také, v případě plného IM by jste už v době mého vbíhání do cílové rovinky mohli být na cestě domů. U půlky (při troše štěstí) se mi může poštěstit, že v té době budete ještě dopíjet poslední pivo v depu ;-) milans

Anonymní řekl(a)...

Ahoj, protože "někdo" chtěl vodiče pod 3:23!, tak předpokládám, že budeš 1,5km přede mnou.

Vl001 řekl(a)...

Anebo 1,5 km za tebou. Nějak mi to v poslední době neběhá, ale třeba aspoň Frankfurt zopakuji:-) Uvidíme.

Btw. nemusím běžet POD 3:23. Stačí mi 3:23:18:-)