úterý, července 01, 2008

Týden 26/2008 23.-29.6

Jestli čekáte ježdění na kole, smůla. Do zahraničí se mi s kolem nechtělo:-) No a navíc v Rothu se prý jede jen 180km. Uznejte, na to přece není třeba na dojetí trénovat:-)
Pondělí - 1,2-0-6 Ráno se jdu proběhnout na svoji skorošestku a pak vyrážím do Německa. No když už cestuji sám, stavuji se ještě v Plzni v bazénu. Po víkendu to na dlouhé plavání není, o to víc je plavání v horkém dni osvěžující. No a navíc ty příjemné ceny - v Plzni je stále hodina jen za 30Kč:-)
Úterý - 1,0-0-6 Když už bydlím v Mnichově v hotelu Am Englisher Garten, tak se jdu do své oblíbené garten ráno proběhnout. Pochopitelně hned jsou zpět vzpomínky na rekordní maraton. Jo, tady všude jsem běžel:-) Ráno jsou v parku téměř davy běžců. Pobaví mne Garmin, nechce chápat, že jsme pár set kilometrů od domu, nalezení družic mu trvá asi dvacet minut. Takže délku běhu odhaduji podle času jako za mladých let:-)
Odpoledne mám chvíli pauzu a .... jdu opět plavat. Po maratonu se mi do Olympia Schwimhalle nechtělo, jednak mne bolely nohy a jednak jsem si chtěl bazén s "nejrychlejší vodou na světě" užít ve větším klidu. Daří se mi to dnes, vstupné 3,8€/3hod, to je cena jako v Brně:-). Bazén mne opravdu zaujal - hlavně svou jednoduchostí. Je postaven jako olympijský, což však nebyla překážka, aby i u hlavního bazénu byl řešen přístup do vody pro děti. Jednoduché sprchy, skříňky, velmi vzdušná konstrukce pláště, je možné jít se ven opalovat. Fakt pěkný. První dojem dokonce byl, že je areál mrňavý. No, není velký. Gigantománie olympijských her přišla až později. V Atlantě už mají olympijské haly jiný rozměr. Skoro děsivý. Atlantské haly jsem viděl zamčené a pečlivě hlídané ochrankou, v Mnichově je celý areál stále v provozu. Víc jsem okukoval než plaval, ale i plavání stálo za to. V Brně se mi nikdy nedaří být nejrychlejší plavec v bazénu. Tady je v drahách pro "sportovce" asi šest lidí, kteří se neustále protahují, vydýchávají, ale houby plavou. Se svým tempem 2:10/100m jsem tu prostě jasný vítěz. Skoro olympijský:-)
Středa - 0-0-11,5 Víte, občas jsou mi některé věci k smíchu. Přijdu takhle v době "coffee breaku" k míse rohlíčků plněných v podstatě vaječným koňakem a jeden zkusím. Mňam:-) U vedlejšího stolu vidím zábavné divadlo - jeden obzvláště hmotný americký manager smutně kouká na rohlíčky. Je vidět, že by si dal, no ale to by asi přibral:-) Bojuje se sebou, až se mu rosí čelo. Jdu mu pomoci s jeho nerozhodností, beru talíř a ledabyle si ho plním dobrotama až přetéká, načež se před američanem cpu, jako bych týden nejedl:-) Chudák američan raději odchází předstírat telefonní hovor:-) Můj výkon má však vliv i na sport - po nacpání svačinou nemám chuť obědvat. Tak se jdu místo oběda proběhnout:-) Je příjemných 35 stupňů, čekal bych, že parkem budu běhat sám. Nikoli, i v tuto dobu je tu pár běžců. Jen v protisměru jsem jich napočítal osm. Tuším většinou ženy. V Mnichově se prostě běhá pořád a za každého počasí.
Podvečerní chvíli volna pak využívám neobvyklým způsobem. Víte, všiml jsem si, že oproti jiným bloggerům, zejména vůči Toskovi poněkud kulturně krním. Rozhodl jsem se s tím něco udělat a naordinoval jsem si muzeum. S tím, že v něm musím vydržet aspoň hodinu. Jsem přece vytrvalec:-) A svůj plán jsem splnil, ba i překročil. Asi i díky rozumnému výběru muzea plného historie.
Čtvrtek - 0-0-0 Ráno jsem měl v plánu běh, ale po včerejších vedrech přišel vytrvalý déšť, do něj se mi vybíhat nechce. I když studený asi není. Prostě volno, odpoledne jedu totiž zpět.
Pátek - 1,5-39,2-0 Ráno se dostávám do bazénu, mám jen chvilku, tak obvyklých 1,5km. Odpoledne furt manželka něco potřebuje. Děsné:-) Dostávám se díky tomu na kolo poměrně pozdě, stihnu si jen objet přehradu ve slušném čase 1:27.
Sobota - 2-0-0 Čas na sport je jen brzy ráno, jdeme s Kristýnkou plavat na přehradu. Abych smazal výkonností handicap, beru si neopren, Kristýnce zakazuji i kombinézu, poplave v obyčejných plavkách:-) Opravdu to rozdíl smazává, Kristýnka si ze začátku stěžuje, že se mi nedá uplavat. Po kilometru se však neuvěřitelně rozplavává a přestože jsem nezpomalil, už se jí daří mi kousek uplavat. Aspoň slavně vítězím ve finiši u břehu. Schválně jsem zvolil hodně krátkou variantu:-))
Neděle - 0-0-22,6 Půlmaraton Nové Veselí. Docela příjemné proběhnutí.

Počet

Km

Čas

Běh

4x

46,1

4:08

Plavání

4x

5,7

2:30

Kolo

1x

39,2

1:27




8:05

Zhodnocení: Příjemný týden s připomenutím si Mnichovského maratonu, na půlmaratonu v Novém Veselí mi to docela běželo. Já jsem prostě spokojen:-)

8 komentářů:

forest řekl(a)...

Hele náčelníku a nebude ten Roth trošku bolet, když ani nevíš jak vypadá kolo?

Niktomuž řekl(a)...

A kdybys v Mnichově vydržel až do neděle, běžel se tam půlmaraton, asi 90% trasy v Englischer Garten a cíl na Marienplatzu pod orlojem:-)

Vl001 řekl(a)...

2 Forest - Kolo? Vím, je modré. Mám najeto třikrát víc než předloni, kola se rozhodně na tak krátké trati nebojím. Jen ten čas asi nebude úplně výstavní:-)

2 Niktomuž - škoda že se neběžel ve středu:-) V neděli v Mnichově nedávali body do Běžce Vysočiny, zato na půlmaratonu v Novém Veselí jo. A holky je moc potřebovaly:-)

3COP řekl(a)...

tomu říkám IM pohodář, to kolo bude výletní tempo, nebo ne? ptám se vážně

3COP řekl(a)...

jo a ještě další dotaz, bude Slovakman ?

3COP řekl(a)...

tedy myslím, zúčastníš se?

Vl001 řekl(a)...

Kolo je v mém případě úměrné naježděným kilometrům, on třeba průměr 27km/h vypadá jako výlet, ale když člověk nejezdí, trochu to zabrat dá:-)

Slovakmana se rozhodnu až po Rothu, zatím o něm uvažuji.

Šewy řekl(a)...

Správně a když ne Slovakman tak Lipno, to se můžeš ještě o týden dýl rozhodovat... :-D