pátek, července 18, 2008

Omezení počtu příspěvků na blogu

Mám po Rothu a tím dochází na mém blogu k avizované změně - nebudu už popisovat tréninkové týdny a nebudu už popisovat úplně všechny své závody, vyberu si jen ty, do jejichž popisu se mi bude chtít a které mi přijdou nějak zajímavé.

Tento svůj blog jsem začal psát na podzim 2006. Měl jsem dva cíle - podělit se o radost z pohybu a také ukázat, že absolvování disciplíny zvané ironman není vyhrazeno jen profíkům trénujícím denně dvoufázově. Díky druhému cíli jsem začal psát popis tréninkových týdnů. Dodnes jsem napsal 242 příspěvků a myslím, že je načase s popisem tréninku skončit, je to pořád dokola to samé. Když mám čas, něco dělám, když ne, tož ne. A když se mi třeba nechce, tož taky nic nedělám:-) Nezblázním se. Závod typu ironman se z těch pár hodin týdně absolvovat dá a šel by i z menšího objemu. Pochopitelně výsledný čas odpovídá úsilí investovanému v přípravě. Kdybych byl demagog, tak napíšu, že se počet startujících na dlouhých triatlonech v ČR letos rapidně zvýšil a to zejména o slabší závodníky a že je to jistě zásluha mého blogu:-) První část věty je jistě pravdivá, druhá nikoli. Kde kdo dnes objevuje, že jsou i jiné věci v životě než práce, a proto vzrůstá počet maratonců a ironmanů. Přiznávám se, že v rámci osvěty cítím cíl svého blogu jako nenaplněný. Čte mne spousta čtenářů, často mladších, kteří se věnují sportu mnohem intenzivněji a ti ví, že jsem už jen flákač. Pokud mne čte někdo, kdo se začíná z jakéhokoli důvodu hýbat, pak mu často mé "výkony" připadají příliš objemné i rychlé. No, já jsem dělal co jsem mohl, abych ukázal, že to nic není. Ostatně všimněte si mého prvního půlmaratonu v čase přes 2 hodiny a je jasné, že jsem taky znovu začínal z nuly:-) Prostě chci napsat, kdo chcete ironmana zkusit, udělejte to. Je to krásný sport. Koupání, projížďka na kole s občerstvením a podvečerní procházka s vydatným přísunem tekutin. Zdravě prožitý den, fakt:-)

Kdo chce nadále sledovat moji přípravu, klidně může. Dál si povedu deníček, kam budu vše zapisovat a vy se do něj dostanete kliknutím na odkaz v pravém sloupci blogu. Je i dost jiných blogů, kde popis tréninku najdete. S chutí do toho a půl je hotovo:-)

Pochopitelně to neznamená, že tento blog končí. Budu psát dál. To, co se mi bude chtít. Tak už to na blogu bývá. Tak někdy brzy na přečtenou:-)

17 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Myslím, že platí i druhá část věty (o vlivu tohoto blogu). Než jsem se loni přihlásil do Rothu, četl jsem mj. i report z prvního IM v Otrokovicích (a samozřejmě i další reporty), který mi tak trochu dodal odvahu a motivoval mne.
A i u mne platí, že první IM nemůže být zároveň poslední :-)

Ondra S.

Vl001 řekl(a)...

Díky, rád se dozvídám, že čtení mého blogu pomohlo s motivací:-)

Anonymní řekl(a)...

Není zač. Jinak si opravdu myslím, že příští rok pršet nebude :-)
Míra Dědek, který mi v kempu dával předstartovní rady, už je zase přihlášený... a já už vlastně také :-)

Anonymní řekl(a)...

Dobrovolně se přiznávám, že v mém případě také došlo k naplnění obsahu druhé části tvé věty. Kdysi jsi mi dobře poradil, já ti poděkoval a ty jsi mi mimo jiné odpověděl "tak něddy na nějakém triatlonu." Blázen, já a triatlon ? Dnes jich mám za sebou tři, včetně ironmana, a to vše jen díky tobě a tebou nonšalantně a v duchu pohohy psanému blogu. Co k tomu říct ? Nic. Pouze smekám a děkuji.
Téčko

Anonymní řekl(a)...

Tenhle blog jsem objevil teprve nedávno a doslova mne fascinoval. Jen více takových blogů. Tvojí předností je, že umíš poutavě a současně systematicky psát, což dovede málokdo. Není mi o moc méně a dodalo mi to chuť trochu potrénovat a amatérsky zazávodit. Zatím jsem, kromě plavání, cca jen na 1/3 Tvých tréninkových objemů... A třeba díky Tvému blogu jsem objevil, že existuje Garmin Forerunner, což mne jako člověka hrajícího se s různými technickými blbosti oslovilo. Chápu, že psát něco pořád dokola bere čas a je únavné, ale zase to moc neomezuj... :-)

Anonymní řekl(a)...

S tou motivací to je pravdu tak. Taky jsem před tím rokem a něco začal plavat díky tvému blogu. Ale myslím si, že kdo jako motivace mohou pro někoho posloužit i tvé starší příspěvky. Tím nechci říct, že nemáš dál psát. Jen, že by to nemělo mít vliv na růst TT obce. :-)

Advid

Anonymní řekl(a)...

S tou motivací to je pravdu tak. Taky jsem před tím rokem a něco začal plavat díky tvému blogu. Ale myslím si, že kdo jako motivace mohou pro někoho posloužit i tvé starší příspěvky. Tím nechci říct, že nemáš dál psát. Jen, že by to nemělo mít vliv na růst TT obce. :-)

Advid

3COP řekl(a)...

Milý Vl je velká škoda, že to psaní chceš omezit, jak už jsem psal v minulosti, tvůj blog je nááádherně motivační. Mnoho lidí má mnoho důvodu proč nesportovat, ale já dávám tebe jako příklad, že to jde a to dokonce s celou rodinou. Tvé týdenní přehledy mi nepřijdou rozhodně nudné, ale ušetřený čas můžeš vrazit do tréninku. Čtu tě rád a čtu tě často. Tak ať máš hodně témat na příspěvky.

Anonymní řekl(a)...

Lidi nevěřte mu, je to demagog jak vyšitej :-))) !!!!

NNN

Ječmínek Máselník řekl(a)...

taky jsem jeden z těch, kteří jsou minimálně poznamenáni Tvým blogem v ironmanském úsilí. Celkem rozumím důvodům, proč se Ti týdenní přehledy nechce psát.
Přeju hodně zdaru i na akcích, o kterých se Ti nebude chtít dávat report ;-)

Vl001 řekl(a)...

Díky všem.

A teď se pojďme zase hýbat, když už máme to léto:-)

Anonymní řekl(a)...

Vláďo, teda musím říct, že na mě jsi ještě vliv neměl: ještě jsem ironmana nezkusil :-(

Ale teď vážně, jsem přesvědčen, že i když mírně omezíš příspěvky do blogu, bude jich pořád výrazně více než v mém blogu :-)

running-observer Svaťa Sedláček

Vl001 řekl(a)...

Sváťo, až se ti bude chtít, ironmana dáš. Teď sis prostě zvolil kariéru rychlého běžce kratších tratí, asi mládneš:-)

Anonymní řekl(a)...

Už by jsi konečně mohl taky něco napsat ne? :-D

Vl001 řekl(a)...

A o čem mám psát? Že mne ty moje ženské přinutili jet na dovolenou v době Slovakmana a Lipna a tudíž že jsem se válel na pláži? :-)

Šewy řekl(a)...

No jasně, musíš napsat kolik jsi toho naležel, kolik jsi toho vypil, jakej byl průběh tepovky a tak... prostě report jako ze závodů. Co kdyby to někoho inspirovalo, jako tvoje ironmanské počínání. :-D

d řekl(a)...

se zpožděním ale přece.
mám za sebou první nakouknutí do triatlonových vod. a v rámci plánování akce dlouhý TT za rok/dva/tři... bude potřeba nakouknout do archívu tohoto blogu.

např. oba blogy trageda byly pro maratonce poučné, a tenhle blog by mohl být poučný pro budoucí triatlonisty.
jdu na to.