pondělí, listopadu 05, 2007

Týden 44/29.10.-4.11.2007

Tak a objevil se jeden z mála týdnů v roce, kdy nebyl v plánu žádný závod:-) Vlastně byl. Původně jsem chtěl v pátek na 20km běh do Jihlavy, závod, který vypadl z Běžce Vysočiny. Jenže jednak říkala noha, že se nechce honit s Hejkalem (jistě by to byl souboj do závěrečných metrů:-)) a dilema bylo rozřešeno tím, že byl v pátek naplánován poměrně důležitý pracovní program. Takže co v takovém volném týdnu? Plavat. Plavecká pětka patří k cílům pro příští rok a je potřeba nějaký ten objem naplavat. To se mi zatím moc nedaří, má plavání jsou dost krátká. Kolo (Indoor!!) zatím zařazovat nebudu, loni jsem začal brzy a pak mi taky příliš brzy došla motivace. Takže prostě takto:

Pondělí - 0-0-0 Obligátní volno a večer 20 minut posilování. No, silný jsem. Nějak jsem oproti létu 1-2kg přibral. To jsou jistě svaly:-)
Úterý - 3,5-0-0 Ráno plavání. Za 40 minut 1,6km. Technická cvičení a úseky. Pořád neuplavu 10x50VZ/1:15. Možná bych měl trefit pomalejší tempo. Odpoledne jdu pro změnu plavat. Minulý týden jsem zjistil, že zatím nevydržím v bazénu kýženou hodinu a půl. Zkouším dvoufáz. Na kempu jsem dostal vynadáno, že zřejmě plavu pořád pomalu v kuse, bez úseků. Pravda je, že letos mělo mé plavání často regenerační charakter. Ale teď už se úseky fakt snažím. Nicméně toto odpoledne plavu pro změnu v kuse 1,5km:-) Můžu si srovnat čas s Láďou Tarantem, který plaval ráno 2,7km. Pořád jsem slabší plavec než on. Normálka:-)
Středa - 1,9-0-7 Ráno jdu proklusnout sedmičku za 34:17, odpoledne hurá do bazénu. Je vlastně dobře, že Kometa trénuje jinde, najednou je volno i v časech, kdy nebylo možné do bazénu jít. Za 55 minut 1,9km. Křeč nikde. Dobrý.
Čtvrtek - 0-0-10 Ráno je na programu plavání, jenže nemůžu. Tělo má toho divného pohybu dost:-) Jdu do práce s tím, že bude dnes neplánované volno. A jak tak koukám na to hezké počasí, nějak mi rupne v hlavě, prodlužuji si obědovou přestávku a obíhám desítku na Holedné. Jak jsem se kochal možná posledním podzimním sluníčkem a jeho odrazy v napadaném listí, nezmáčkl jsem ani stopky. Administrativně rozhoduji, že to bylo asi 50 minut:-)
Pátek - 1,5-0-0 Ráno krátké plavání. Sugeruji si, že nemám moc času, ale já nějak nemám spíš síly. Za 43minut 1,5km. Dýl se to ve vodě fakt nedalo.
Sobota - 0-0-17 Nechal jsem víkendový program zcela na manželce. Místo aby naplánovala nějaký výlet, zatáhla mne opět do nákupních center. Ale tam se dá jít i jindy než o víkendu! No, nějak jsem to vydržel a v podvečer vyběhl na trať mé osmnáctky. Jenže začalo poprchat a tma byla rychlejší, než jsem očekával, vynechal jsem proto ocásek v lese. S tím, že ubírám tak 2-3km a prodloužím si o podobnou vzdálenost na osvětlené stezce. Opravdu jsem prodloužil, ale doběhl jsem domů za 1:30! Nemám tudíž odvahu tvrdit, že to bylo 18km. Ale 16 to taky nebylo a 17 je kompromis. Tak si ho píšu:-) Horší je, že po běhu malinko opět cítím chodidlo. Jako bych měl v botě celou cestu kamínek, na jednom místě je zespodu citlivé. Mnichov prostě není zapomenut. Tak to budu muset zapomenout na dvojporubu. Dva si s tímto netroufám. Asi jen jeden. Když to bude dobrý...
Neděle - 1,8-0-0 Kristýnku jsem do bazénu nedostal, musím jít sám. Trochu problematické plavání, v neděli je v bazénu hodně "neplavců", ale nějak jsem to zvládl. Rozhodně příjemnější je plavat v dráze s lepšími plavci. 55 minut 1,8km.

Počet

Km

Čas

Běh

3x

34

2:54

Plavání

5x

8,7

4:08

Kolo

0x

0

0




7:02

Zhodnocení: Sedm hodin zdánlivě není žádná velká zátěž, vzhledem k pěti plaváním (místy i jakože intenzivním:-) jsem dostal vcelku zabrat. No, třeba to plavání trochu zlomím, rád bych v nějakém nekempovém týdnu naplaval desítku. Bohužel v dalším týdnu to nevypadá, mám v něm dost cestování. Tak třeba budu aspoň běhat nebo tak. Ono se něco najde:-)

10 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Mrkni mezi prsty, pravdepodobne ti tam rostou blany :), neboli pekny, 5x do vody, kdybys trochu protahl kazdou jednotku, tak to mas dvouciferny ...
IM

Anonymní řekl(a)...

Jj, rostou ti blány a nejspíš z toho, jak ti rostou, tě bolí to chodidlo. :D

Vl001 řekl(a)...

Obávám se, že 8km je i pro nevrcholového plavce spíš denní než týdenní zátěž. Z takového kousku asi blány nebudou:-)

Anonymní řekl(a)...

Čtyři odplavané hodiny by mě naplnily hrdostí. Jen málokdo z nás týdně najedede a naběhá více než dvojnásobek IM. To by byla větší honička.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

5 plaveckých tréninků v týdnu je super. 8km dennně rozhodně moc nevrcholových plavců neplave.
Tolik týdně určitě pravidelně plavat nebudu:-)

Anonymní řekl(a)...

To jsi se jako rozhodl, po úspěšném maratonu, že z tebe bude i úspěšný plavec jo? Pro mě je to nepředstavitelné, tolikrát do týdne být v bazénu :-).

Anonymní řekl(a)...

Zase nás zahanbuješ. :-) Vloni jsi byl kapr, letos na podzim štika, příští rok delfín.

Vl001 řekl(a)...

Milane, to ani za deset let:-) Ale třeba to plavání nebude taková hrůza a budu končit aspoň předposlední. Moc se těším:-)

Anonymní řekl(a)...

Zbytečná skromnost, spíš bych to viděl na pohodový plavecký čas hluboko pod 1:19. A ještě spoustu sil na kolo a běh...

Ječmínek Máselník řekl(a)...

přesně jak píše Milan. Ty naplavané kiláky se určitě projeví. Možná ne hned až tak na čase (i když kolem 1:20 to nemusí být nereálné), ale na pohodě po vylezení z vody určitě.