úterý, října 30, 2007

Týden 43/22.-28.10.2007

I plavecký kemp minulý týden ukázal, že bude potřeba víc odpočívat. No, venku stejně pořád mrholí, tak mi to šlo samo:

Pondělí - 0-0-5 Večer vyklusávám pětku. Musím se do ní nutit, nohy pořád stávkují. Pocitově mizerné, časově 26:57 kupodivu slušné. Že bych rychlost úplně neztratil?
Úterý - 0-8-0 Ráno masáž. No prostě se věnuji regeneraci:-) Večer 16 minut na rotopedu, strečink. Konečně se cítím líp.
Středa - 2,2-3,8-0 Cílem ranního plavání je zkusit odplavat hodinu a půl. Po kempu první plavání bývá hrůza, je i dnes. Cíl brzy přehodnocuji, zejména když cítím náběh na křeče. Po 1:10 stačí. Křeč mne přesto dohnala při vylézání z bazénu. Fakt budu víc odpočívat:-) Večer chvilička na rotopedu na rozehřání svalů a pokus je protáhnout.
Čtvrtek - 1,6-0-0 Ráno zase plavání, už je to lepší. Avšak jen pocitově, když si zkouším na závěr změřit 200VZ, je to ostuda - 5:15:-( No, snad se budu už jen zlepšovat:-). Obvykle při větším plaveckém objemu cítím hlavně ramena, tentokrát hlavně předloktí. Možná je to dobrá zpráva a ramena se uvolnily:-) Večer sauna. Jak se sníží objemy, je najednou dost času na regeneraci.
Pátek - 0-0-9,8 Poslední závod Běžce Vysočiny. S vypětím sil před Hejkalem, tak asi dobrý:-)
Sobota - 0-0-10 Dva víkendy jsem nebyl doma, mám nějak moc restů. Vypustit závlahu, rytí, přezutí auta... Večer si dám desítku přes Holednou za 51:07.
Neděle - 1,6-0-0 Od pálení slivovice si odskočíme s Kristýnkou zaplavat do Zlína. Všimli jste si, že každá voda je jiná? Kristýnka o zlínské říká, že je ospalá. Ano, myslím, že je to přesné. Jako by byla hustější. Nešplouchá tolik. Obvykle se mi daří ve Zlíně plavat na menší počet záběrů než v Brně. Kristýnka se ujímá vedení tréninku na posledních 500m. Pyramidově střídáme volné a rychlé úseky. Když plavu Kristýnce v nohách, skoro se dokážu udržet. Jsem prostě dobrej:-)

Počet

Km

Čas

Běh

3x

24,8

2:05

Plavání

3x

5,4

2:40

Kolo

2x

11,8

0:24




5:09

Zhodnocení: Jako odpočinek dobrý, ale to by mohlo stačit. Třeba už příští týden bude lepší:-)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tebe to plavání opravdu baví!
Vidím, že to nebudu mít příští rok jednoduché, budu-li tě chtít honit při TT.

Anonymní řekl(a)...

Pořád ještě drtíš objemy na to, že má být minulý týden odpočinkový. Ukázkově odpočinkový týden jsem měl já. (A to mě čekají ještě takové čtyři, možná i pět.) Nejblíže jsem ti v cyklistickém objemu, tam ztrácím jen 1,2 km (taky jsem seděl jednou na rotopedu) :o), v běhu už jsou to 3 km a v plavání dokonce 5,4 km (jo, plavání tě fakt baví). :o)

Vl001 řekl(a)...

Radku, fakt mne budeš těžko honit. Jsi rychlejší plavec, tak mi uplaveš . Na kole ztrátu nestáhnu, protože i kolo ti jde líp. No a když náhodou neběžíš rychleji, tak běžíme stejně rychle. Jenže když budu mít tu ztrátu, tak to nebude poznat:-)

Koyamo, vidím, že jsme na tom s objemy fakt podobně, nějakých 5km rozdílu nic neznamená. Těším se na nějakém triatlonu:-)

Anonymní řekl(a)...

Zahazovat se z TT ani nebudu. Rovnou zkusím kvadriatlon. Protože objemy v kajaku mám podobné jako v ostatních disciplínách. :D

Vl001 řekl(a)...

Jestli umíš do kajaku aspoň nasednout, máš šanci. Já to zkusil a musel bych nástup ještě trošku trénovat:-)

Anonymní řekl(a)...

No jednou jsem do toho nasedl a protože eskymákem nevládnu, silou vší vůle jsem se udržel na hladině. Udělal jsem i pár záběrů, jen ten kajak zatáčel, kam se mu zlíbilo. :o)

Anonymní řekl(a)...

Z kajaků navrhuji začít s plasťákem. Je nejstabilnější, leč nejpomalejší. Ale občas na něm někdo jede i na mistrovství světa (v Sedlčanech).

Vl001 řekl(a)...

No, pořizovat kajak zatím nebudu. Ale až budete na Svratce trénovat, přijdu aspoň na čumendu. Příští sezonu:-)