úterý, října 23, 2007

Plavecký kemp Etriatlon V - 19.-21.10.2007

Dojet na plánované plavání nebylo tentokrát jednoduché. Kristýnka chtěla stihnout i běh. No chtělo by se vám jet do Chrudimi přes Okříšky? Já nakonec souhlasil a měl jsem k tomu dva důvody - jednak Kristýnka mohla teoreticky svou kategorii Běžce Vysočiny i vyhrát (pochopitelně jen matematická hříčka:-)) a jednak když se unaví během, aspoň nezaplave v Chrudimi moc dobrý čas a budeme ve stejném družstvu. Jsem rafinovaný otec:-)

V Okříškách jsme včas, start dětských kategorií je před dospělými, dnes dokonce o chvilku dřív oproti rozpisu, což nám vyhovuje. Třeba budeme v Chrudimi včas:-) Kristýnčiny soupeřky přišly, z matematických hříček nic nebude. Moje basketbalistka podala úžasný výkon, za který dostává 6,667 bodu a umazává si své první výsledky. Nejeli jsme do Okříšek zbytečně:-)

Prostě dřina:-)

Cesta dál na Chrudim je děsná. Auta, zatáčky, mám toho dost. Zastavuji si i na pořádné kafe, po dojezdu do Chrudimi bych si šel nejraději lehnout. A já musím do vody. Ach jo:-) Na 200VZ na čas jsem v jiné rozplavbě než Kristýnka, aspoň něco. S ní totiž vždycky přepálím začátek:-) 25m bazén mi však nesedí. Tempo 2:00/100m nemám problém udržet na otevřené vodě, v malém bazenu jo. S dnešní únavou počítám s časem kolem 4:30. Začínám nebývale zvolna, což se nakonec ukazuje jako dobrý nápad. Dokonce mám síly v závěru zrychlit. 4:15 je nakonec můj zatím nejlepší kempový čas. Dobrý! Co Kristýnka? Projeví se únava? Jo, plave lážo plážo. Kope si svůj dlouhotraťařský dvojkop. Nedělá kotoulové obrátky. Jenže... plave pěkně. Uvolněně. Rychle. 3:32 je její nový osobák na 200m. Dlouho nebyla na plaveckých závodech. Vypadá to, že i jen s jedním tréninkem týdně se dá zlepšovat. Nechápu, jak jí můžu někdy na dlouhých plaveckých tratích stačit, v časech je obrovský rozdíl. 50 metrů jen nohama už je jen doplněk. Nohy jsem hodně trénoval, asi bych se hodně zlepšil. Kdybych mohl plavat naplno. Nohy bolí z maratonu, šetřím se. 1:29 je i tak zatím nejlepší čas. Kristýnka svého maxima nedosahuje, plave 1:06. V této disciplíně cítím do budoucna šanci:-) Výsledek - Kristýnka je v prvním družstvu. To vždycky chtěla. Myslím, že si užije:-) První družstvo tvoří čtyři ženy a jeden nadějný triatlonista. Že by se ženám fakt plavalo líp? :-) Já jsem ve druhém družstvu. Jako poslední. Dobrý. Můžeme v klidu jezdit spolu na bazén a ráno déle spát. To se mi moc hodí...

I v sobotu jsem však pořád nějaký utahaný. A to jsem od Mnichova nic nedělal. No, co se dá dělat. Při jednom obzvlášť povedeném cvičení - no plavte kraul s piškotem v každé ruce - ztrácím na ostatní skoro celý bazén. Dostávám od Petra Valeše vynadáno, že se flákám. Já ale fakt víc nemůžu:-) No, v dalším plavání už je to lepší. Asi mi ty piškoty zavazely nebo co. Při natáčení na video je na kameře porucha - nebudou záběry pod vodou. Škoda. Takže hurá na oběd a rozbor videa a... co to vidí moje oko? Unavené dlouhým plaváním? Víte, patřím k nejtopornějším plavcům. Taková deska s přidanýma nekoordinovanýma ručičkama a nožičkama. A ono, najednou, přes spoustu chyb.. vidím zlepšení! Ano, po dvou letech začíná můj styl připomínat kraul! Tak to je bomba. Začnu víc trénovat. Pouštím se do toho s vervou už na odpoledním plavání, má snaha je po zásluze oceněna čtvrt hodiny před koncem tréninku silnou křečí do stehna. No, to už tu bylo minule. Nic nového:-)

V neděli ráno mám pocit, že mám místo pravé nohy protézu. Tuhá, neohebná noha přece nemůže být tvořena svaly. Přežiju plavání? Jo, neb se plavou hlavně ruce. Nohy máme úplně vypnout a to mi vyhovuje. Další křeč nebude:-) Plavu si na hranicích mých možností, což je po zásluze potrestáno únavou. Na konec dopoledního tréninku znovu plaveme 200VZ na čas. Hrozný výkon. Čas 4:34 vám snad ani nebudu prozrazovat... Odpolední plavání je naštěstí volnější, cítím v nohách takový náběh na křeče jako snad nikdy. Ale nohy zase moc nepoužíváme:-) Chvíli před koncem za odměnu nacvičujeme kraulové obrátky. Kotoul mi vůbec nejde a bojím se nohou odrazit od stěny. To nemá cenu. Prohlašuji se za starého a opotřebovaného - však už mi je 40!!! - a lezu předčasně z vody. Zase jsem přežil. Paráda.

Kristýnku jsem po očku občas sledoval po oba dny ve vedlejší dráze. Řeknu vám, první družstvo nemá na růžích ustláno. Ty děsivé motivy a to tempo! Kristýnka ani nemá sílu na své obvyklé řeči. Plave a plave. Třináctiletá holka mezi dospělými. A jde jí to. Myslím, že spolu ještě něco uplaveme...

Co dodat závěrem? Plavecký kemp mne prostě baví. Nemusím na nic myslet, jen plavu, co mi kdo řekne. A to je občas příjemné. V Chrudimi jsme objevili kavárnu s výbornými francouzskými palačinkami. Taky příjemné. Co vám budu dlouho povídat, námětů na plavecké tréninky mám spoustu a na jaře nás mají na kempu zase. Jo.

20 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pod palbou většinou neuvěřitelně kladných referencí na plavecké kempy v Chrudimi jsem se také přihlásil. Tak trochu jsem si dal tu dřinu k Vánocům ;o), protože jsem přihlášen na termín 14.-16.12. Když tady ale teď čtu ty tvé časy na 50m kn, tak vidím, že to bude velká ostuda. Zkoušel jsem zatím dvakrát, vždy jsem málem nedoplaval, pro naprosté vyčerpání nohou a křeče do stehna a nejlepší čas byl 1:20. Nutno ale poznamenat, že na 25 metrů. :-( :o)

Anonymní řekl(a)...

Vláďa je snad obchodník, nebo tak něco, že i utrpení umí krásně prodat :-).

Koyama: 14.12. se budu ztrapňovat taky. Myslel jsem, že trochu plavat umím, ale neumím. 50m jen kraulové nohy zatím neudýchám.

Anonymní řekl(a)...

PS: Kde je ta kavarna prosím ?
2 koyama + rk : umíte mariáš ? Já ne , ale do třetice tam budu taky.

NNN

Vl001 řekl(a)...

Neřešte kraulové nohy, není to potřeba. Řada časů je přes 2 minuty, občas to někdo vůbec neuplave, o nic nejde. Je to jen taková malá pomocná disciplína. Navíc budete koukat, jak vám to mezi ostatními půjde:-)

Kavárna je na hlavní cestě z náměstí dolů, pár metrů od náměstí. Většinou se chodí do jiných hospod, nám však sladké moc chutnalo:-)

A já pořád, proč byl prosincový termín hned obsazený. No bodejť, když tam jede kde kdo:-)

Anonymní řekl(a)...

Koukam, ze budou ve trech rodinach smutny vanoce :). Zivitel se utopil :). Drzim palce a tesim se na report.
Mimochodem Vlado vice protahuj a posiluj nohy, at se tech kreci zbavis. Od veci by mozna nebylo zkusit na camp zaradit solne tablety. Mohli by ti pomoci. IM

Vl001 řekl(a)...

Solné tablety jsem poctivě přikusoval:-)
Křeče dostávám pořád hlavně ve vodě, buď jsem málo uvolněný nebo otužilý. Zkusím s tím něco udělat. Je pravda, že protahování flákám:-)

Anonymní řekl(a)...

vl001 pravil: "Neřešte kraulové nohy, není to potřeba. Řada časů je přes 2 minuty, občas to někdo vůbec neuplave, o nic nejde. Je to jen taková malá pomocná disciplína. Navíc budete koukat, jak vám to mezi ostatními půjde:-)"

to rk: On ten vl001 bude asi fakt obchodník. :o) Doufám, že ne s deštěm. ;o)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

sákryš, tak jenom já budu takovej sólista národní opery od 23.11. Ale aspoň nebudu s nikým moc vykecávat a něco uplavu. Snad to klapne do 1. družstva :-)))

Anonymní řekl(a)...

Chtěl jsem jít už na první termín, jenže než jsem se rozhoupal v září k přihlášení, bylo vše obsazené, až na toho 14.12.
Možná si tím prodloužím život o dva měsíce, při ještě větším štěstí poznám další všestranné sportovce a zůstanu vcelku:-) Tipuji to na družstvo "elita ve 3-ce", dle Vláďových kategorií:-)

Anonymní řekl(a)...

Taky bych to viděl na trojku (možná spadnu do čtyřky), neboť plavu kraula (tak do té pětistovky), ale mnozí prsaři mě předplavávají. :o)

Anonymní řekl(a)...

Když čtu Vaše příspěvky, ze kterých číší plavecké odhodlání začínám se stydět. Budu muset do vody, brrr. Snad příští týden....

Vl001 řekl(a)...

Jak to tu vidím, měli bychom kromě společných výběhů zavést i společné plavání:-)

Anonymní řekl(a)...

No to aspoň bude tím pádem další soupeření.
vl001: Snaž se ty bys to měl plavat za 2:41,když tolik trénuješ.Ty trénuješ totiž víc jak já a jseš starší o 27 let!!!

Anonymní řekl(a)...

40-27=13
Není co dodat....

Vl001 řekl(a)...

Je co dodat, je slušnost se podepsat:-) Já to tu srovnám do latě:-)

Anonymní řekl(a)...

:-D
Ale bez podpisu to zase má větší kouzlo - někomu třeba hned nedošlo, kdo to napsal :-)
Řeknu Ti, docela jsi mě v Okříškách vyděsil svou přítomností - před maratónem ještě porážku od Tebe zkousnu, ale po něm... :-)

Vl001 řekl(a)...

Neodběhl bych ani to dětské kolečko:-)

kiki94 řekl(a)...

Mám nový blog http://kiki94-blogovemmonm.blogspot.com/ tak se můžu podepisovat....

kiki94 řekl(a)...

Tak na něj trénuj!!:-)

Vl001 řekl(a)...

Rodinná rada přesunula blog Kiki94 na http://kikibrno.blogspot.com :-)