úterý, října 23, 2007

Blog má rok

A já to výročí zasklil:-) První příspěvek jsem dal na blog 17.10.2006. Blog jsem začal psát, protože se mi chtělo. A nestačilo mi psát do diskuzí. Říkal jsem si, že blog někoho, kdo se připravuje Ironmana "jen" dokončit tu chybí. No, najednou je blogů fůra. Nejen v češtině, našel jsem i další v jiných jazycích, kterými vládnu. Z původní potřeby psaní se stala občas povinnost. "Muset" něco napsat ve chvílích, kdy má člověk jiné myšlenky, není nic příjemného. Přesto píšu pořád.

Počítadlo Toplist napočítalo 19.783 přístupů od 27.10.2006. Druhé počítadlo je ještě odvážnější a má přístupů přes 20.000. Je to moc? Málo? Dá se orientovat podle zájmu čtenářů? Nad řadou údajů se dá zamyslet. Blog měl nejvyšší návštěvnost v době "duelu". Má velkou návštěvnost, když se objeví anketa. Asi se řada čtenářů dívá, jak se anketa vyvíjí. No, můj blog není komerční záležitost, nemusím se řídit "ekonomikou" a "vyvolávat" další duely. Přestože jsem na plochu umístil reklamu Google, věřte, nemám z ní vůbec nic. Kromě poznání, jak tyto věci fungují. Můj blog je prostě můj. Soukromý, nezávislý. Pravda, nepíšu sem kdejakou svoji myšlenku (no to byste se občas divili:-)), ale jen věci sportovní. Občas píšu trochu z "povinnosti", občas z nadšení. Každopádně jsem rád, že ty moje shluky písmen čtete. A jsem ještě raději, když mi k článkům napíšete nějaký ten komentář. Díky za ně. A teď už vzhůru do roku dva. Třeba dokončím i pětiletku. Ač jsem už stárnoucí chlap, mám totiž ještě nějaké dlouhodobé sportovní cíle:-)

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

a ja jsem rad, ze si muzu cas od casu hezky pocist ;)

Anonymní řekl(a)...

Já děkuju zasloužilému bloggerovi, že pokračuje ve spisování a jsem rád, že má ještě spoustu nesplněných sportovních cílů. ;o)

Anonymní řekl(a)...

Rád Tvůj blog čtu. Někdy protože popisuješ stejné věci jinýma očima, což jiný úhel pohledu mě nezaškodí. Někdy pro Tvoje postřehy z triatlonů, protože na ty moje pomalu sedá prach.
A Tvůj popis prvních dvou IM mě doslova nadchnul a vnutil neodbytnou myšlenku, že chci znovu zkusit a hlavně zažít dlouhý triatlon. Díky.

Niktomuž řekl(a)...

Také já rád čtu Tvůj blog, i když třeba zrovna píšeš o závodech, kde jsem nebyl, a o lidech, které neznám. Píšeš vtipně a s nadhledem. Prostě to nejsou zápisky "včera jsem si šel zaběhat, zapadalo slunce a rozvázala se mi u toho tkanička":-)

Anonymní řekl(a)...

pis dal Vlado, diky IM

Anonymní řekl(a)...

Přidávám se s pochvalou k ostatním.

Kdybych psal blog sám, bylo by to právě o tom, kde jsem běhal a co se mi rozvázalo:-)) Toho sebe i ostatní raději ušetřím.
V pondělí často nedočkavě klikám, je-li tu nový článek a on vždycky je! Jen mi je trochu líto, působí-li to na Tebe někdy jako povinnost. Počkal bych i do úterý:-)

Přeju nám, aby Tě to bavilo nejméně další rok. Roth je dost dobrý cíl.

Vl001 řekl(a)...

No, já si na roční výročí vzpomněl, když jsem si potřeboval zdůvodnit, proč otevírám tu docela drahou láhev vína a ono se tu objeví tolik pochval:-)

Díky všem.

Anonymní řekl(a)...

Jen piš dál Vl001, píšeš moc pěkně-vtipně, s nadhledem, umíš si dělat srandu sám ze sebe...to moc lidí neumí :-)) Díky.
mapo

Ječmínek Máselník řekl(a)...

dobrý důvod pro otevření lahve, občas také vymýšlím složité konstrukce, když chci otevřít něco prima a žena remcá, že je to "jenom tak" škoda.
Tvůj blog byl pro mne rozhodující inspirací pro založení vlastního a neukájet již své grafomanské záchvaty v moderovaných fórech, kde mne občas regulační opatření přiváděly k šílenství.
Takže hodně zdaru a hbité prsty do dalších let.

Anonymní řekl(a)...

No ten čas letí...
Přiznám se, že Tvůj blog i u mě způsobil, že jsem se do toho taky dal. Tak hodně zdaru v dalších letech - ať nám to běhá a píše :-)

Anonymní řekl(a)...

Tahle "TT reality show" nemá chybu. Občas když čtu nějaký ten maratonský report začnou mě bolet nohy !!
NNN

Anonymní řekl(a)...

taky se přidám ke gratulantům, a jako normálně opět skoro poslední :-(. Moc dobře se čtou tvoje články, jsou psány s nadhledem a vtipem a to se mi moc líbí, hlavě články ze závodů kde je i Hejkal, jen tak dál.
S lahví je to dobrý nápad, blíží se mé první výročí, kdy jsem si začal psát svůj tréninkový deník, už vím co řeknu manželce, až se mě bude ptát proč otvírám tu slivovici :-).

Anonymní řekl(a)...

je to super blog, ale pokud chcete kola i dobře nakoupit, podívejte se na: http://www.cyklistika-fitness.cz/