středa, srpna 01, 2007

LBP Obřany 1.8.2007


V sobotu je Slovakman. V LBP bych chtěl aspoň 650 bodů. No jeden aby se rozkrájel. Co s tím? Nejít do Obřan? Tam nejsou bodové zisky nijak závratné, ale pravidelně slušné. Minule po Moraviamanu jsem za čas 39:23(obrátka 19:12) bral 63,1 bodu. S 8,6km jsou Obřany krátké, Dan nám nestihne zase tak moc utéct:-) Výsledek - do Obřan jdu. A nepoběžím naplno. Neumím ale moc pracovat s tempem, tak jak to udělám? Poběžím na tep - na 156 tepů. Maratonské tempo mívám na tepu 150, desítkové na 160. To je tak někde mezi. Třeba to vyjde.

V Obřanech jsem hodně brzy, poctivě se rozklusávám. V pondělí jsem totiž špatně šlápl a trochu to odnesl pravý kotník. Naštěstí při rozklusu není cítit, na závod asi můžu. S chutí do toho. Běžců míň než minule, po startu těžko hledám tempo. Na rovince mi tep jde přes hranici 156, po vběhnutí do chladného lesa zjišťuji, že se flákám na 153. Tak pořád koukám na hodinky, neustále mne někdo předbíhá. No jen si běžte. Asi na třetím kilometru mne dobíhá Jarek, běží na plno. On nejde na Slovakmana? Mám spoustu sil, tak mu navrhuji, že si budeme povídat. Nechce. No to jsou mi lidi:-) Dobíhá mne Pavel Tyleček, zaměřuji svoji pozornost na něj. Ptám se ho, jak jsme se vlastně před startem dohodli, kdo dnes bude v cíli dřív? Suverénně odpovídá, že on. Tak ho pouštím a pobízím, ať maká. No řeknu vám, je to v podstatě nuda neběžet naplno:-) Na obrátce jsem za 19:25. Tak to budu muset zpět přidat, abych měl čas jako utahaný ironman po Moraviamanu:-) Nicméně ještě asi kilometr běžím podle tepu. Jarek se mne pořád drží. Víte, tento bývalý dráhový cyklista si Slovakmana užije a asi bude přede mnou. Dnes ho chci na revanš porazit:-) V mírném seběhu proto natahuji krok a o pár kroků mu utíkám. Hned se cítím líp. Navíc přede mnou je skupinka běžců. Že by? Ty zbývající 3km by mi neměly na tepu 160 ublížit, ne? S chutí do toho. Zrychluji, pořád ne na maximální tempo. To použiju jen chvilkama, když někoho předbíhám. A já si dnes předbíhám jednoho za druhým. No to je mi zábava! Škoda, že je to tak krátké. Tak ještě jednoho, ještě dva... Klidně bych si dnes takhle střihl ještě desítku. Ale cíl se blíží, budeme podbíhat trať. Kus před sebou vidím Pavla Tylečka, dělí mne od něj jen tři běžci, ale jeho už nestihnu. No, máme přece dohodu:-) Vybíháme na asfaltku a já si jen tak, pro radost ze života zrychluji. Předbihám jednoho, druhého, Pavel tuhne, předbíhám ho. A VON NIC! Hrozný chlap. Máme dohodu a on se tu vleče. No zpomaluji a důrazně mu dohodu připomínám. Reaguje ihned a z posledních sil spurtuje. Víte, raději za ním neběžím naplno. Já bych ho totiž asi podruhé předběhl a jeho by trefil šlak:-). Navíc ctím dohodu. Probíhám cílem kousek za ním.

Výsledný čas 38:13 je velké překvapení. Jednak je to negative split jak bejk, jednak je to můj druhý nejlepší čas na této trati vůbec. Joj, kdybych já dnes běžel naplno a nedělal opičky v cílové rovince:-) Vím, že můj osobák v Obřanech je z tratí LBP relativně nejslabší, ale že je tak slabý, to jsem netušil. Dnes je to s tepem avg 157 (tam 154, zpět 159) a maximem 169. 67.místo ze 141 znamená i první půlku, v kategorii 14. z 23. Bodů 63,3.

"Moje" Obřany. I Dan dnes mákl.

Poctivě kus vyklusávám, nejsem unavený jako obvykle, fakt to nebylo naplno. Doufám, že mi na sobotu zbylo dost sil. A že bude počasí třeba jako dnes. Moc by se hodilo.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Vida, šetřil ses, negative split jako Brno a ještě málem osobák ! Budeš na podzim velmi těžkým soupeřem !

Anonymní řekl(a)...

Krásný závod po všech stránkách.Hodně štěstí při Slovakmanovi.Věřím,že Ti příští středu budu moci gratulovat k OR v IM.
Nevěděl jsem,že Jarek dělal dráhovou cyklistiku.Kolo fakt umí a neplave špatně.

Anonymní řekl(a)...

A tak koukám, že Jarkovi ses přiblížil na 10 minut. Gratuluju. A co na to Forest? :)

Anonymní řekl(a)...

No to se děly věci! 12:31:05! Toho času bych se jednou rád dožil.

Vl001 řekl(a)...

jj, věci se děly, nebýt pár okolností, mohlo to být poněkud rychlejší:-) Třeba se časem proberu a něco napíšu...