čtvrtek, srpna 16, 2007

LBP 10km dráha 15.08.2007

Zařazení dráhových závodů do LBP považuji za skvělý nápad. Je to něco jiného než ostatní běžecké závody, kterých je přehršel. Od Slovakmana 10 dnů, no prostě jdu. Počasí už zase blbne a jako obvykle nás čeká hodně přes 30 stupňů. Mám jít na rozběh v 17 nebo 18hod? V pozdějším rozběhu by mohlo být malinko chladněji. Nicméně manželka rozhoduje, že musíme večer do Makra, mám jít už na 17 hodin. Ono je to asi jedno, budiž.

V tom horku se mi nechce ani rozklusávat, nakonec si dvě kolečka dám. Fakt peče. Stanovuji si cíl 45 minut. Vím, nic moc, ale je fakt vedro. Chvilka organizace s přidělením počítačů koleček a můžeme na start. Je tu někdo známý? Většina volila pozdější start, jsou tu spíš slabší běžci. A Milanové, Sváťa... No, těch se držet nebudu. Už se běží! Nacházím si své tempo spíš podle tepu než podle pocitů, vypadá to dobře:-) Pravda, nejlepšími jsem poměrně brzy předbíhán, ale na dráze je i spousta slabších. Někdo říká, že zavazí, já si naopak předbíhání užívám. Vždyť to znamená, že jsem lepší:-) V sedmém kole takto předbíhám třeba Kollera z Dortmundu. Aspoň dres to tvrdí. O dvě kola později nějakého Slovakmana. Tak kdo by se zabýval tím, že někdo předbíhá mne:-) Po 10 kolečkách nějak musím zpomalit. Neběží mi to. Co je divné, přes zjevné zpomalení tep zůstává na stejné úrovni kolem 160. No to jsem ještě nezažil. V 17. kole si beru láhev s pitím, čas opět propadá. Říkám si, že po napití se to rozběhne a ono houby. Začínám sekat kolečko za 2 minuty, což je mé maratonské tempo. Avšak s desítkovým tepem. Nějak pro to nemám vysvětlení, nemám však čas to řešit, je potřeba napnout všechno úsilí, abych vůbec doběhl do cíle. Výsledný čas 47:09 je naprosto mizerný. Před dvěma lety bych to zvládl rychleji:-) Ale nejsem sám, kdo měl problémy - Vlastík doběhl kousíček přede mnou, ani Milanové nezaběhli, co plánovali. Z celkových výsledků je pak vidět, že na další rozběh se opravdu ochladilo, část okruhu byla navíc v pěkném stínu, dostali se tím přede mne běžci, které bych v přímém souboji nejspíš porazil. Díky účasti Dana mám jen 60,8 bodů, které se mi do celkového součtu nepočítají. 62. místo ze 107 není první půlka, 17. z 21 v kategorii též žádný výsledek. No, aspoň vím, že za vedra má cenu jít na dráhu jen s formou. Třeba zase přijde:-)


Nezadáním desetin čas nesedí s oficiálním, ale tabulka je přesto vypovídající:-)

12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tvé maratónské tempo je 4:40? To je hodně dobrý. Já mám problém s 5:00.

Tyhle vedra na dráze jsou vůbec prevít. Letos jsem takhle dopadl v dubnu při prvním teplém dni na hodinovce. Rozeběhnuto na 14100m, po deseti minutách přehodnoceno na pokus zaútočit na osobák (necelých 13900m), a nakonec jsem byl rád, že jsem přelezl 13100m. Na dráze to chce skutečně příznivé podmínky k dobrému výkonu.

Anonymní řekl(a)...

Vystihls' to přesně: téměř (u mě) maratonské tempo a desítkové tepy.První km 3:50,předposlední 4:15 a desátý 4:14.Pro mě to byl stále těžší boj.
Těším se na podzimní plískanice a ranní mrazíky. :)

Anonymní řekl(a)...

koyama: Ono těch 4:40/km je asi míněno od začátku, protože kolo za rovné 2:00 je magických 5:00/km.

Také jsem začal desítkově a zpomaloval a zpomaloval až 0:30/km. Moc mi nepomohla ani čtvrtina okruhu ve stínu ke konci závodu II. Čas mám o 1:20 horší než nehomologovanou silniční přepočítávanou desítku v Modřicích, a můžu se vymlouvat na horko.

Kdybys Vláďo vynechal minulou středu, byl bys včera na tom o 3 minuty líp. Tolik má věštecká koule, na které ale houby záleží:-)

Anonymní řekl(a)...

Jen o 1:20 horší než Modřice ?Vypadá to,že se mírně ochladilo,dobře ses připravil,teplo na Tebe příliš nepůsobí nebo vše dohromady.

Vl001 řekl(a)...

2 koyama: Od sedmého kilometru to je 5:00/km:-) Průměrné tempo včera 4:43, přitom např 1/2PIM letos 4:39, unavená dvacítka ve Stonařově 4:36. Zmiňované Modřice 4:22. Hrůza:-) Přesto se na plískanice netěším, jen to chtělo včera místo běžeckého závodu vyrazit na kolo nebo plavat:-)

Anonymní řekl(a)...

Aha...
A taky trvám na SKUTEČNĚ příznivých podmínkách. Tedy žádné vedro, ale ani plískanice. Takový polojasníčko až oblačno, bezvětří (nebo ještě lépe v jedné rovince vítr do zad, ve druhé bezvětří ;-) ) a 10-14°C, to by se to běželo. :-)

Anonymní řekl(a)...

Ahoj lidi! Potěšila jsem se po přečtení příspěvku a vašich komentářů, nejsem zas tak nemožná,jak se mi po závodě zdálo,problémy měli všichni! V plánu bylo desítku pod 50 minut, měla bych to zvládnout, ale výsledný čas o dvě minuty horší. A taky - první kola těsně pod dvě minuty, vypadalo to dobře, ale asi po 15tém kole ... poprvé jsem zažila nepříjemný stav akutní dehydratace, do cíle jsem doběhla(jestli to na konci byl ještě běh :-D )se zimnicí, nehledě na vražedné vedro! Poučení z toho plynoucí - běžec se musí přizpůsobit nepříznivým podmínkám, je potřeba se naučit pít, případně jíst na trati, což mi nejde...
Zdraví
Milena

Vl001 řekl(a)...

Mileno, myslím, že jsi běžela úplně perfektně - stačí se podívat na umístění v kategorii žen. Co bychom my klátící se chlapi za takové umístění dali:-)

Anonymní řekl(a)...

Zírám a nezávidím :-o
Zase jste měli na dráze pěkný horko ! Moje neúčast byla 2x potvrzena - holky nikam nejely a já navíc na té služebce byl ;-) V případě účasti jsem měl cíl, který bych nejspíš zásadně přehodnotil.
Můj cíl na hodinovku 7.9. bude hóóódně těžké splnit a to i za ideálních podmínek, které popsal koyama :-) Důkazem je trénink na dráze minulé pondělí.
Pozn. Oba týdny budou na blogu dnes do večera.

Anonymní řekl(a)...

Jo dráha v teple je peklo. Kdyby to nebyla zrovna dráha, šel bych se s váma vyklusat. Ale 25 koleček po dráze je trochu jednotvárné. Navíc zrovna dráhu moc nemusím. Dal jsem tedy přednost své krosové trati kolem Mohyly. Každý jsme si holt užívali jinak :)
Tento týden už (doufám definitivně) plánuji Popůvky jako součást tréningu, abych se zase dostal do tempa. První půlku na pohodu, druhou stupňovaně.
Malá off topic - dnes ráno (tj. pondělní ráno) nám zmizely stránky s aerobním fórem. Doufám že dočasně ...

Anonymní řekl(a)...

Vl001:
Díky za povzbuzení, ale kdyby žen běhal stejný počet, jako mužů, tak bych desátá nebyla :-).

Milena

Anonymní řekl(a)...

S Popůvkami to vypadá na 99% ano - těším se.