pátek, července 06, 2007

LBP Líšeň 4.7.2007

Před závodem dalšího závodu LBP v Líšni vládla zvláštní atmosféra - byl jsem tam totiž z běžců z fóra v podstatě sám. Konečně budu ze všech první:-) Honzu Škrdlu pochpitelně nepočítám, protože to je jiná výkonnostní kategorie:-) Inu, někteří jsou na dovolené, někteří na MUMu. Taky dobře. Běžecká forma pořád není, pěkně si ten závod odklušu a nikdo to neuvidí:-)

Start! Běžců je nějak míň, nikdo mne neokopává. Běžím kupodivu docela svižně, musím se dokonce malinko brzdit, to se mi moc často nestává. U druhého rybníčku dobíhám staršího běžce a ženu. Ti starší mají vyrovnané tempo, zkouším se zavěsit. Pohoda běhu v závěsu mi vydrží jen do začátku stoupání za třetím rybníčkem. Můj vodič najednou ožívá a mizí si dopředu. Ach jo. Stoupám si údolíčkem, první v protisměru pořád nikde, tady mne normálně Dan míjí. Je vidět, že je na MUMu. Třeba dnes budou dobré body, cítím se relativně dobře, zkusím zpět běžet ostřeji. Někdo mi dýchá na záda. Že by ta žena? Před vrcholem stoupání se ukazuje, že nikoli. Mladší kluk. Zbytek stoupání jsem za něj zavěšen, má krásný odraz. Proč není víc vepředu? Je jasné, že to zpět napálí. Zkusím se ho udržet aspoň chvíli. Otočka za 25:44, to na rekord není, propadák ale taky ne. Kousek před námi je asi šestičlenná skupinka, zkusím si někoho předběhnout. A už klesáme! Uf. Opravdu to napálil. Mrknu na sporttester (i když se to nemá:-)), tep 165 z kopce! To dlouho neudržím. Vypínám mozek a jen si tak povlávám. Prolétáme skupinkou před námi a já jsem pořád jediný v závěsu! Třeba vydržím až ke třetímu rybníčku. Jo, bezva. Ještě aspoň pár metrů. Je jasné, že jakmile přijde jakákoli terénní nerovnost, odpadnu. Vyhlížím další běžce před námi, jestli bych se nezavěsil za někoho pomalejšího. Jenže ti, co předbíháme, mi přijdou moc pomalí. Visím, sotva dýchám. Všimli jste si, že u druhého rybníčku je malinký protikopeček? Odpadám tam na vzdálenost 10-20 metrů. Ale pořád běžím srovnatelnou rychlostí. Mám to vůbec zapotřebí? Ve stoupání u prvního rybníku zvolňuji. Běžec přede mnou také. A kdosi mne dobíhá. Jistě mám hezkou pozici a někdo si na ni dělá zálusk. Nedám a nedám a nedám. Přidávám. Už mi funí na záda. Klesáme do cílové rovinky. Vím, že se nemohu spolehnout na závěrečný finiš, zkouším stupňovat dlouhý závěr. Každý krok o setinku vteřiny rychlejší než ten předchozí. Jde to! U restaurací už si musím pomáhat i hejkáním. Hejkal by dnes měl ze mne radost, jak jsem učenlivý:-) Stahuji dokonce toho mladíka přede mnou! Pozici jsem uhájil, cíl za 50:17. To je teda negative split:-)

V cíli chvíli přemýšlím, jestli mi stojí za to běhat takto naplno, jsem úplně vyřízený. Myslím, že jsem cestou zpět nemohl udělat ani jeden krok rychleji. Ale k něčemu to dobré je - jsem tentokrát bezpečně v první půlce - 43. z 96, v kategorii 9. z 15. Tak vysoko jsem dlouho nebyl. Získávám 67,3 bodu, což je letošní maximum. Nebýt účasti Michala Kumstáta, byl by z toho bodový rekord v LBP, takto je to historicky druhý bodový zisk, letos nejvíc. Průměrný tep na tuto trať vysoko - 160 s maximem 172. No, potrénuju a třeba mi to zase bude běhat:-)

Následující fotka s LBP nesouvisí. Zachycuje velmi dobrého cyklistu na trati Moraviamana. Je natolik dynamická a inspirativní, že jsem se rozhodl ji zde zveřejnit:-)


8 komentářů:

forest řekl(a)...

Ale proč ti velmi dobří cyklisté dojíždějí až za netrénujícími miminy, kterým teče mlíko po bradě? To je mi fakt záhadou...

Vl001 řekl(a)...

Některá mimina mají dobré trenéry. To bude tím:-)

Anonymní řekl(a)...

vyjimecne souhlasim s Vl001 :). IM

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Navzdory šesti okruhům jsem tohoto cyklistu v Otrokovicích nepotkal ani jednou. Podle fotky opravdu nechápu, jak je možné, že mne nesjel. Dějou se prostě věci, nebo je to tím, že mám stejného trenéra jako ta mimina;-). V Litovli to můžeš napravit...

Vl001 řekl(a)...

Jestli to nebude třeba tím, že jsi měl po plavání půlhodinový náskok a na rozdíl ode mne jsi byl v pohodě:-)

Litovel asi nestihnu, musím odvézt Kristýnku na jakýsi tábor. Ostatně stejně bych na tak krátké trati plavecký rozdíl nedohnal. Prožeň nějakého lepšího soupeře:-)

Anonymní řekl(a)...

Ten cyklista je fakt dobrej. Pokud jde o styl a image, drtíš soupeře už před startem ve všech třech disciplínách. Už chápu i ty převládající bleděmodré odstíny, taková malá studená válka:-)
Podobnou momentku mám v kalendáři. Pokud to také nejseš Ty, bude to Lance A. a nepatrné rozdíly jsou pouze v jeho kulatějších zádech a v nepatrně rozmazanějším pozadí (asi jel jen nějakou 40km časovku, která nám nestojí ani za zápis do deníčku).

Anonymní řekl(a)...

Zpátky k běhu - solidní výkon !
Jestli budeš hejkat dál, nemám proti Tobě na podzim žádnou šanci :-)

Anonymní řekl(a)...

Výsledky jsem ještě neviděl,ale dle popisu to byl závod jak řemen.Brněnský běžecký peloton je natolik velký,že dva hejkaly snese.Včetně hejkalů hostujících.
Zítra je LBP,pokud tady taky pořád pršelo nebo sněžilo,tak to bude pěkný masakr,ale možná i slušný bodový zisk. :-)