pondělí, června 16, 2008

Týden 24/2008 10.-15.6.

Další týden v řadě byl po všech stránkách netradiční. Původně jsem plánoval zajímavý vrchol - Krakonošovu stovku. Prostě procházka po horách:-) Jenže jsem v pondělí zjistil, že jsem se buď blbě koukal nebo posunuli termín. Prostě akce je až příští týden a to mi nevyhovuje. Něco takového se mi ještě nestalo:-) Určitě by bylo vhodné jezdit tedy na kole. Věděl jsem, že to nepůjde. A takto to dopadlo:
Pondělí - 1,3-0-0 Po víkendu jsem jak je v poslední době obvyklé vyřízen. Tak jen krátké ranní plavání.
Úterý - 0-27,4-0 Ráno využívám příznivého počasí a chvilky volna a jedu se podívat, zda je na hradě Veveří něco nového. Není:-) 57 minut je docela slušný čas. Odpoledne mám hodně náročný program. Začíná vydatným obědem a potom degustací v Salonu vín ČR. No jo, na letošní kolekci už jsem byl. Tak jen zkouším co jsem minule vynechal, kromě obvyklých stálic typu Ryzlink od Mikrosvínu mne nic moc nezaujalo. Pak večeře a co dál? Druhá degustace:-) Na zámku v Čejkovicích. Zde nám sommeliér připravil neuvěřitelně zajímavou kolekci. Už úvodní Sylván naznačoval dobrou ruku při výběru, další vína jsem si raději poznamenal a některá i později nakoupil. Třeba:
Chardonnay 2007 od http://www.samsula.cz/
Sauvignon 2007 od http://www.vinarstvihorak.cz/ . Mám rád kopřivový Sauvignon, i tento do ovoce se však moc povedl:-)
Zweigeltrebe rosé 2007 od http://www.vinohradil.cz/ . Nikdy mi nechutnalo žádné rosé. Prostě výjimka:-)
Merlot Barrique 2006 od http://www.vinocervenka.cz/ . Nemusím české červené a už vůbec nemusím barikované víno. Tady je bariku půlka a moc mi chutná. I teď, když to píšu. Dovezl jsem si zásoby:-)
A skutečnou hvězdou večera byl Sekt Grand Čejkovice od tři vinařů - Bíza/Veverka/Škrobák. Mňam:-)
No co vám mám povídat. Náročné úterý ukončené vlastně až ve středu:-)
Středa - 0-0-9 Odjezd z Čejkovic, přesun do Lednice. Mám chvíli čas, běžím si parkem provázen udivenými pohledy školních výletníků. Asi nemám moc hezký styl:-) Za 53:55 to oběhnu a musím pracovat. Tedy poobědvat, něco málo povídat, sníst prasátko a absolvovat další degustaci:-) Tentokrát mne naštěstí už tolik vzorků nezaujalo, snad jen Sauvignon od Bízy. Ale tolik vína jako za tyto dva dny normálně vypiju za měsíc:-)
Čtvrtek - 0-39,2-0 K večeru se dostávám už doma na kolo. Kolem přehrady za 1:27, to jde. A udělal jsem si radost - dojel mne ambiciozní, usilovně šlapající biker a začal mi ujíždět po rovince rychlostí cca 35km/hod.. Nechal jsem ho. Odjel mi tak na 100 metrů a přišlo kratičké stoupání v Moravských Knínicích. Nechal jsem tam velkou placku a doslova ho přeletěl! Silnička má své výhody:-) V následujícím sjezdu mne pochopitelně dojet nemohl...
Pátek - 0-0-10,3 BV Opatov. Bezva čas a dobrý zážitek. Beru zpět, že je to těžká trať, což jsem kdysi řekl. Když to běží, je nádherná.
Sobota - 2,5-0-0 Plumlov. Křeče jako nikdy, doteď mne bolí obě nohy. Evidentně za ně může rozvrácení hospodaření s minerály po degustacích. U mne se prostě projevuje jen při plavání. Na kole i běhu je to asi tělu fuk:-) Zbytek soboty sekám naši druhou zarostlou zahradu a večer znaven sedám a z ničeho nic udělám něco, co jsem nikdy nedělal - oholil jsem si nohy:-) Výsledek na jednu stranu docela dobrý, na druhou stranu žena má pořád nohy hezčí. Čím to je?
Neděle - 0-0-6 Dnes u tchýně předvádím, jak vypadá brněnský povaleč. Ležím, jím, piju a jsem unaven. Po celodenním odpočinku se jdu večer doma proběhnout. Skorošestka za 33 minut.

Počet

Km

Čas

Běh

3x

25,3

2:16

Plavání

2x

3,8

1:38

Kolo

2x

66,6

2:24




6:18

Zhodnocení: Ano, měl bych víc jezdit na kole. Ale kdy? Odpustit si plavání s Kristýnkou nebo společné páteční běhání? Víte, raději budu mít v Rothu o dvacet minut horší čas. Stejně bude bezvýznamný. Hlavně doufám, že na rozdíl od Plumlova dokončím:-). Jen nevím, jestli nebudu muset skončit s vínem. Sobotní lekce byla hodně tvrdá. Pouvažuji o tom. Až dopiju zásoby. To bude chvíli trvat:-D

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Když nejsou podmínky pro trénink, zbývá prostor pro psychologickou přípravu a rituály. Taky jsem usoudil, vcelku logicky, že k novým ráfkům se lépe hodí hladká kůže šlachovitých lýtek. Ty jsi vrchař, tam to platí dvojásob.

Možná jsi měl úterní a středeční kyseliny prokládat protikřečovými tabletami. To by byly teprve udivené pohledy:-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Dobrý týden, obzvláště dvojboj úterý/středa. Ona i konzumace alkoholu, zejména vína, má velmi pozitivní vliv na organismus, protože si játra zvykají i na jinou zátěž než tréninkouv a jsou tím pádem flexibilnější. Také občasná mírná dehytratace způsobená konzumací tělo pěkně procvičí:-).
Sekt Grand znám i těmi ostatními vzorky se nechám určitě inspirovat.

Vl001 řekl(a)...

2 rk - tak to budeme moci dělat modelky společně:-) Vlastně modely:-) I s novými ráfky:-)

2 JM - nejsem si pozitivním vlivem úplně jist, ale víno je to dobré:-)

Míra řekl(a)...

Ahoj, inspiroval jsi mne svoji evidenci nabehanych km na runningAHEAD. Jen mi neni jasno jak prehodit mile na km.

Diky

Vl001 řekl(a)...

Míro vpravo nahoře kliknout Options >
Locale Settings > Default unit systems nastavit na Metric.

Ať ti to běhá.

Míra řekl(a)...

Tak uz to mam. Matlo mne slovo English. :) Diky.
Dneska jsem se projel - v podstate mapuji teren a dal jsem si trochu vic nez jsem pred nedelnim 1/2 mar. chtel.
At ti to take beha, plave i jezdi. At ti telo drzi a tebe to bavi.

Šewy řekl(a)...

Sekáč! Nejdřív zahrada a pak setrvačností i nohy. Tomu se říkají žně. :-D Že bych to taky schodil na nějaký závody?