úterý, května 20, 2008

Týden 20/2008 12.-18.5.

Minulý víkend jsem v sobotu běžel Jihlava-Třešť. V neděli pak kousek na kole, do tohoto týdne jsem přes nevelkou zátěž uplynulého víkendu vstupoval poněkud znaven...
Pondělí - 1,4-38-0 Ráno plavání, na víc než 40 minut ve vodě není čas. Odpoledne kolo, počasí nic moc, navíc jsem nějaký utahaný, původně plánovanou kopcovitou padesátku zkracuji na 38km.
Úterý - 0-0-0 Volno. Mám pocit, že ho musím zařadit.
Středa - 0-0-9,6 LBP Anthropos. Stejně je škaredě, na kolo bych nevyjel.
Čtvrtek - 0-15,4-7 Vyjíždím na kolo, nad přehradou obrovský mrak, jedu jen přes Kohoutovice zpět domů. V Jundrově pořád neprší, vyrážím na krátký běh. Mám novou hračku - Garmina 305. No, já vím, sedmička v denní variatně sedm kilometrů nemá. Ale že mi Garmin naměří malinko pod 6 jsem fakt nečekal, na MypMyRun jsem naklikal víc:-) No, píšu z nostalgie 7km a zamyslím se nad tím, jak délky zreálnit, když už mám to měřidlo.
Pátek - 0-0-0 Chci jít plavat, nedaří se najít časovou skulinu, nechtěně volný den, protože odpoledne odvážím rodinu na kroměřížsko a jedu se zaregistrovat na Mamuttour do Přerova.
Sobota - 0-151-0 Mamuttour. Od Garmina jsem si nevzal hrudní pás a špatně mačkám stopky, tak nebudou žádné hezké grafy. Převýšení měří Garmin zoufale - prý 2058m. Jó, kdyby to tak ta trať měla, to bych si pískal:-)
Neděle - 0-0-0 Ráno se mi nic nechce, odpoledne leje jako z konve. Neplánované volno:-)

Počet

Km

Čas

Běh

2x

17

1:19

Plavání

1x

1,4

0:40

Kolo

3x

204

7:49




9:49

Zhodnocení: Týden se třemi volnými dny tu dlouho nebyl:-) Objem nijak závratný, s Mamutem jsem však hodně spokojen, takže dobrý. Překonal jsem jarní bod zvratu - mám najeto víc než naběháno. Zatímco 990 naběhaných km je slušných, 1064 km na kole není žádný závratný objem. Uvidíme, zda na podzim přijde den, kdy zase bude naběháno víc než najeto:-)

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

A je to tady, ze skoro sedmičky je skoro šestka :-) Holt Garmina 305 neoblbneš a jedině pomůže bežet déle aby se to na sedmičku natáhlo :-)!!!
Jak já ti závidím, já ho musel vrátit bráchovi, a tak jsme se zkamarádili :-(.
Ale už začínám doma rozvíjet bojovou strategii za jeho koupení, tak jsem zvědav, jak to dopadne :-).
Ještě jeden technický dotaz, lze do aplikace Runningahead nasypat data z garmina, a nebo je musíš zadávat ručně?

Anonymní řekl(a)...

2aldaman: poradím Ti jakou strategii na koupě 305 zvolil junior: jde na výborně placenou brigádu ke svému tátovi a z výtěžku...

Anonymní řekl(a)...

milan :Aha zajímavé, dobrá strategie, ale myslím si, že u mě určitě by neslavila úspěch, to by musel mít den 48 hodin, abych se ještě mohl dostat na dobře placenou brigádu a k tomu být ještě k dispozici rodině :-). Ale zkusím to doma nadhodit, za pokus to stojí.
vl001: Ještě k tomu převýšení, měří to blbě, ale když trénink nahraješ na www.motionbased.com umí to relativně dobře upravit výšku a už se to blíží k reálným hodnotám :-).

Anonymní řekl(a)...

Jen technický dotaz: znamená to, že program na www.motionbased.com dopočítává polohu občas chybějící čtvrté družice a tím zpřesňuje nadmořskou výšku?
Jinak rozdíl na Mamutu přes 400 výškových m (přes 20%)mě připadá celkem dost.

Vladimír řekl(a)...

Asi to s těmi programy ještě neumím - Training center mi ukazuje ascent 2058, Motionbased 2422:-) Podle mne se to na té trati s bídou překlopí přes tisícovku, i 1600 je moc:-) No, budu dál zkoumat.

Nahrát z Garmina do runningahead neumím, podle mého názoru tam žádná taková možnost není.

Anonymní řekl(a)...

Mě to Suunto t6 pracující se změnou atmosferického tlaku naměřilo 1585m převýšení. To je údaj velice blízký tomu uváděnému pořadateli.

Anonymní řekl(a)...

milan: asi tak nějak, při nahrávání se provede korekce a hned jsou hodnoty reálnější :-).
vl001: Musíš si v motionbased v sekci account, preferences, tune-up zaškrtnout u:
GPS Corrections (MB should clean up my GPS upon submission from Inbox to Digest) a u
MB Gravity (MB should use MB Gravity to clean up my GPS elevation upon submission from Inbox to Digest),
a při nahrávání se už hned automaticky provede korekce výpadku gps signálu a hodnot převýšení, a hned budou hodnoty reálnější uvidíš :-). A nebo pokud už máš běh nahrátý, otevřeš si ho dáš activity option a zaškrtneš Auto-Correct GPS Signal Errors (Recommended) a Use MB Gravity Elevation Correction.
Jinak já jsem training center nepoužíval, více se mí líbil sporttracks ( http://www.zonefivesoftware.com/SportTracks/Downloads/ )
Runningahead - Právě, že jsem tuhle možnost taky nikde nenašel, tak jsem se chtěl zeptat zkušeného uživatele, zda o tom něco neví :-D.
Jinak já jsem amatér, ještě zkušenější a odbornější výklad by podal Ječmínek :-).

Vl001 řekl(a)...

Zkusil jsem udělat korekci, po ní Motionbased hlásí 2.314. Mám to sice dohromady i s vyjížďkou po Mamutovi, ale ta byla prakticky rovinatá:-) No, uvidíme v dalším používání...

Anonymní řekl(a)...

tak ukaž odkaz, kde to máš :-).

Vl001 řekl(a)...

http://trail.motionbased.com/trail/invitation/email/accept.mb?
senderPk.pkValue=103893&unitSystemPkValue=
1&episodePk.pkValue=5697310

rozděleno mezerami, jinak se tu tak dlouhý text nezobrazuje.

Anonymní řekl(a)...

http://trail.motionbased.com/trail/activity/5697310
Tento odkaz úplně stačil. Pokud jsi udělal korekci je to divné, až to nahraje i Ječmínek můžeme porovnávat.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

pro hodnocení dat používám sporttracks s pluginem elevation correction a soft ukazuje 1613m, což považuji za reálné. Interpretace dat v garmin training centru je katastrofální. Že Ti data blnou i na motionbased je zajímavé a podivné. Máš do garmina nahraný poslední firmware pro chipset?

Vl001 řekl(a)...

Díky za info, na sportracks se podívám. Je nutné odinstalovat TC? Firmware jsem "zkoušel" hned po koupi, nahlásilo mi to, že je aktuální.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

TC odinstalovat není potřeba, TC a sporttracks používám vedle sebe. V TC plánuju tréninky, protože to v ST nejde, jako deník ale používám sporttracks, který jednak "umí" hezké mapy z google maps, ale hlavně umí ruční zadávání aktivit (zejména tedy plavání), což v TC nejde.
Tvé pozornosti rozhodně doporučuji:-)