čtvrtek, května 22, 2008

LBP Obřany 21.5.2008

V tomto období by s ohledem na blížící se triatlonový vrchol sezony asi bylo lepší, kdybych jezdil na kole. Jenže jezděte v dešti. Já jsem jezdec do hezkého počasí:-) No prostě jsem se ve středu vypravil na další běžecký závod LBP do Obřan.

Pěkně si pochvaluji, jak se mi daří odjet od domu včas, zabočím do Obřan - neprůjezdná fronta aut, opravuje se silnice a semafory nestíhají. Navíc se to skoro nehýbe. Co teď? Po čtvrthodině čekání, kdy jsem ujel možná dvě stě metrů, se čas startu nebezpečně blíží. Po vzoru ostatních běžců parkuji v boční uličce a běžíme spolu s Jurajem na místo startu. Dorážíme včas, nicméně se dozvídáme, že start se kvůli zácpě o půl hodiny posouvá. Nemusel jsem mít auto s věcmi tak daleko:-) Navíc jsem od auta odběhl v botech, ve kterých jsem nechtěl běžet. No co už. Aspoň že neprší. Obřanská trať je letos malinko změněná - start/cíl se posunul kousek ke konečné tramvaje, celkově to je delší. Přiznávám se, že jsem čekal spíše posun opačným směrem:-)

Už je tu start, probíháme asfaltku a běžíme vstříc kalužím a blátu. Z mladické nerozvážnosti se rozhoduji zkusit běžet kousek za Vlastíkem, kupodivu to dnes jde. Asi je z formy:-) Radost mi kalí až na třetím kilometru rozvázaná tkanička, ztrácím možná patnáct vteřin a mám rozhozené tempo. Aspoň bude na co svést špatný výsledek:-) V protisměru se objevuje Dan, mezi kalužemi je těžké udělat mu místo, uhýbám způsobně do lesa. Vyhnout dalším skupinkám je ještě těžší, ale už jsem na obrátce a vidím, že mám na všechny pěknou ztrátu. I Vilma mi dnes utíká. Přede mnou velká mezera, ztrácím trochu motivaci se trápit. Vracím se mezi kalužemi zpět a překvapeně zjišťuji, že se přes pomalé tempo k Vilmě a další ženě přibližuji. Dávám si za cíl je předběhnout, jsou to také soupeřky:-) Doběhnout je mi však dnes dělá docela problém, daří se až skoro před cílovou rovinkou. Vilma se otáčí, zda nejsem ženská, když zjišťuje, že ne, zrychluje jen malinko, jinak by mi jistě utekla:-) Střihneme si tedy finiš na asfaltce, ve kterém mám stejně jako minulý týden o chloupek více sil. Zase jsem v cíli běžeckého závodu, jestli já nakonec nejsem běžec? :-)))

Výsledný čas na 8,825km dlouhé trati (délku Garmin vcelku potvrdil) je 40:03. Žádný zázrak, ale z odstupu za Danem je vidět mírné zlepšení oproti minulému týdnu, což se projevuje i v malinko lepších bodech - 61,4. Pořadí 76. z 136 i v kategorii 11. ze 16 jsou také známkou mírného zlepšení. Hlavně pocitově to však bylo mnohem lepší. Jak je vidět i ze záznamu tepovky, tělu se nechce ani ve finiši do velkých tepů (max 163), ale už mi tak netuhnou nohy. TTD si můžete prohlédnout zde, protože to s Gaminem neumím, je to včetně zpáteční cesty k autu:-) Třeba se dostanu zase do situace, kdy tuto trať proběhnu rozumným tempem. Řekněme místo dnešních 4:32/km za 4:15. Uvidíme:-)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tedy! Takový matador a nedělá uzly na tkaničkách? :o)

Vl001 řekl(a)...

Dělá! Ale špatně:-)

Anonymní řekl(a)...

No vidíš jak ti to pěkně jde s garminem, už to pěkěn nahráváš i na motionbased :-). Jen tam nemáš nahranýho Mamuta :-). V půlce závodu jsi zmáčkl na hodinkách "lap" co. A v cíli jen stop a jak jsi běžel k autu opět jsi zmáčkl start. Po zmáčknutí stop, stačí zmáčknout opět "lap", ale, aby se závod ( trénink )ukončil, je nutno klávesu lap podržet rozběhne se odpočítávání po skončení se hodinky vynulují a pak můžeš hned zaznamenávat další běh, třeba výklus zmáčknutím start.
Snad je to srozumitelné.
Jinak ti to běhá solidně, až na tu tkaničku, takový ostřílený závodník a špatně zaváže takničku, že by nervozita.
Já toho po maratonu moc nenaběhal, a tento týden, se cítím , víc unaven než týden po maratonu. TOto bude v Litovli vypadat :-(.

Anonymní řekl(a)...

A co takhle metrické jednotky, kdo to má přepočítávat.
NNN

Anonymní řekl(a)...

napravo je odkaz switch to metric a budeš to mít v metrech :-)

Vl001 řekl(a)...

Aldamane, díky, už jsem chtěl začít studovat garmiňácký návod, zatím to nebude nutné:-)

Anonymní řekl(a)...

Není zač rád poradím, i když teď doma momentálně teto super přístroj doma nemám :-). To je zatím začátek, počkej, až se s garminem více seznámíš a naplánuješ si třeba nějaký ten intervalový trénink, a hodinky na tebe budou řvát "přidej", nebo v lepším případě "zpomal" :-).

Anonymní řekl(a)...

Přidej je hnus, lepsi je zpomal :) IM