čtvrtek, července 12, 2007

LBP Popůvky 11.7.2007

Na Veselku jsem se tentokrát těšil. Já bych měl být relativně odpočinutý, Standa se Sváťou unavení po výborných výkonech na MUMu, to bude skalpů:-) Navíc Dan by měl taky po MUMu odpočívat, jistě bude fůra bodů. No a jak to dopadlo?

Přes prázdninový termín početné startovní pole 123 běžců se po startu trochu mačká, asi si stoupám až moc dozadu:-) Na vrcholu panelové cesty pohoda, zkouším předbíhat. Těžko se mi dostává přes ambiciozní trojici běžkyň, které tvrdě soupeří o každý metr. Po chvilce se mi daří mezi nimi prokličkovat, do cesty mi pro změnu skočí unavený běžec, který si chce u kraje odpočinout:-) Další stoupání pole rozdělí, já však poznávám, že to dnes není ono. Před závody LBP se snažím mít aspoň jeden den volnější program, to včera nějak nevyšlo a v kopci je to znát. Vidím kousek před sebou Radka, ale přiblížit se mu nemůžu ani náhodou. Dnes si zkouším všímat kilometrovníků, první tři jsou prý za 14:43. Čtvrtý 4:40. Přes deštivé období je v lese poměrně sucho, z kopce se nešetřím jako na minulé klouzačce, další dva kilometry běžím opuštěně za 8:30. Vidím před sebou tříčlennou skupinku, zkouším dotáhnout aspoň posledního z nich. Metr po metru se přibližuji, když mne mladík slyší za sebou, ožívá. Zkouším trochu stupňovat závěr, už jsem vedle něj, výhoda mládí je však znát, na cílové rovince mi mladík - fantom - uteče. Není totiž ve výsledkové listině:-) Poslední km za 4:06, s tímto kilometrem jsem spokojen:-)

Celkový čas 36:30 je na této trati můj druhý nejlepší. Kupodivu však není dost dobrý na první polovinu startovního pole, jsem 66. ze 123, 14. z 23 v kategorii. Tep průměr 156, max 167. Dan na MUMu výborně potrénoval, nadělil mi 9 minut, proto ani body nejsou nijak úžasné, 65 bodů je takový můj průměr. Na kluzkém povrchu posledně jsem měl čas skoro o dvě minuty horší, bodů však bylo víc:-) Teď bych se měl pokusit připravit se na hodinovku příští týden. Dlouho jsem ji neběžel, možná bych se mohl pokusit o pár metrů vylepšit své maximum. Uvidíme:-)

19 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Když půjdeš všechny kilometry kolem 4:06, 14,5km v hodinovce je jistých. ;o)

Anonymní řekl(a)...

Koyama má pravdu :-)
Ale vážně - solidní výkon. 100% bych Tě neporazil. Neporazil bych ani Svaťu a STJ - jenom bych možná doběhl před nimi. Pořád nemohu uvěřit tomu, co minulý týden zvládli...

Vl001 řekl(a)...

2 Hejkal - myslím, že právě tady bys využil svých seběhů, zkus to někdy. Se Sváťou a Standou se moc porovnávat nemůžeme, to už jsou profi běžci:-)

2 koyama - zatím mám ambice běžet všech 60 minut:-) Jak daleko, to se uvidí. Každopádně když se přiblížím 14km z jakékoli strany, budu spokojen:-) Jo, pravdu asi máš, ale mně se to nechce ani počítat:-)

Anonymní řekl(a)...

Včera těch běžců-fantomů bylo víc.Opět nejsem ve výsledkové listině.:-)

Anonymní řekl(a)...

Nepočítej!
4:06/km = 14,634km/hod.
;oD

Anonymní řekl(a)...

vl001: Letos je šance už jen 22.8. - pokud mě rodina nebo vlastní nepřipravenost nepustí na MSM.
milan: No jo, je tam jen syn ! Ani tak nevím, kdo tentokrát vyhrál rodinný souboj !
koyama: Já chci 14 - zpaměti mi vyšlo cca 4:17. Měl bych to už spočítat pořádně, termín se blíží :-)

Anonymní řekl(a)...

Hejkal: Hodím ti to rovnou od boku, protože o tuhle metu usiluju od léta roku 2003 a nikdy se nesešli podmínky.:-(

4:17,1/km

1:42,84/kolo (400m) :-)

Anonymní řekl(a)...

Ale to mě těší, já odhadoval 1:41-1:42 na okruh a ono stačí být o sekundu pomalejší ! :-D

Anonymní řekl(a)...

Také bych se přidal k přiblížení se 14km/h, ale asi bude dost teplo. Při 33st.C budu rád když hodinovku doběhnu alespoň ve stejném čase jako vítěz, bez ohledu na vzdálenost:-))

Anonymní řekl(a)...

Obávám se,že nebudu mít tempo ani jako při 1/2M v Olomouci,ale přesto na mírné zlepšení si věřím i ve vedru.

Vl001 řekl(a)...

Milane, pořád nejsi ve výsledcích. Nereklamoval jsi to?

Anonymní řekl(a)...

Psal jsem ráno Jardovi K. email.Jsem trpělivý. :-) Posledně chybějící výsledky doplnil po dalším závodě.

Anonymní řekl(a)...

Mé bludné já, které se tam vloudilo do úvodního Anthroposu (zřejmě po mém skutečném debutu v násl. Obřanech) taky na základě mailu odstranil po dalším závodě :-)
Jen upřesním - těch 14 km si dávám za cíl až na jihlavskou hodinovku 7.9.,to ale samo taky může být vedro - bude výmluva ;-). Pokud se náhodou dostanu na Palačák, poběžím jen s cílem zjistit, na co aktuálně mám a jak moc je třeba se do 7.9. zlepšit :-)

Vl001 řekl(a)...

Hodinovka se běží na Moravské Slavii - to máš od dálnice blíž:-)

Anonymní řekl(a)...

Ještě blíž, než je Veselka ? Tedy myslím blíž k dálnici, ne k Jihlavě - tam je to jasný.
PS. Právě jsem na blogu "rozjel" online občasníček po vzoru Děvčete a Luckyboye. Žádná sláva, možná dám průběžnou aktualizaci zítra a potom až po neděli.

Vl001 řekl(a)...

Kousek od sjezdu Brno střed - do 5minut. http://www.mapy.cz/?query=Moravsk%C3%A1%20slavie,%20Brno&portWidth=1054&portHeight=743&zoom=5&mapType=base¢erX=135549861¢erY=134989697#centerX=138126080@centerY=132770704@typ=base@zoom=15@vizType=none@vizIds=none

Anonymní řekl(a)...

Díky moc, umístění je fakt bezproblémové.
Asi to ale nebudu letos potřebovat - v případě, že se během úterka definitivně rozhodnu absolvovat Jihlavský TT. Zatím to tak vypadá, ale je to teprve 1.nutná pidipodmínka ;-)

Vl001 řekl(a)...

Ty s tím dětským triatlonem naděláš:-)

Anonymní řekl(a)...

Já ne - viz krátká poznámka na blogu ke včerejšímu večeru ;-)
Čistě technicky-sportovně to samozřejmě považuji za zvládnutelné.