pátek, července 27, 2007

LBP Anthropos 25.7.2007

Jsou dny, kdy se mi na běžecké závody ani nechce. Po pár jízdách na kole vždy cítím, že to s během nebude nijak slavné a přece jen každý rád překovává své rekordy. Tak kam bych se hnal. Nicméně jsem se ve středu do Anthroposu vypravil. Kvůli bodům:-) Loni jsem měl celkově 645,3 bodu, letos chci překonat hranici aspoň 650. Vypadá to jako snadný cíl, ale už teď mám dvě absence, pak tam jsou bodově slabší závody, ať už po Moraviamanovi, půlce v Litovli nebo po PIM. Anthropos je krátká trať-pouze 6,6km, tak se tu dají body nasbírat, i když zrovna není dobrá forma. Prostě o půl šesté jsem na místě. Na prezentaci hrozná fronta. Kolik tu těch lidí je? Nevím. Spousta nových. Poprvé se nestíhá start přesně v 18.00. Jsem docela nervozní, máme jít po závodě s Kristýnkou v plavat a nechceme přijít pozdě. Trénink prý dnes začíná před 19. hodinou.

Start je až po 18.15. V prvních metrech je opravdu těžké najít si své místo, na cyklostezce se jakž takž rozbíhám. Nakonec to není tak hrozné, jak to vypadalo, jsem v docela dobré společnosti. Až pod kopec. Normálně mi kopečky prospívají, dnes to není ono. Dobíhá mne Standa a mizí vepředu. Inu, zregenerovaný běžec specialista:-) V půlce za 14:13 mne dobíhá Radek. Naštěstí. Zkouším se ho držet v kopečku zpět, pomáhá mi to. V poslední době jsem přemýšlel o délce kroku, zkouším do kopečka ještě víc drobit. S mojí výškou to musí vypadát zábavně, ale aspoň si v pohodě běžím. Ne že bych se Radka udržel, ale pomáhá mi, že aspoň vidím obrys:-) Lidí je tolik, že se pořadí neustále míchá. Pořád mne někdo předbíhá, já si sem tam taky předběhnu odpadávající mládež:-) Dnes se mi nedaří stupňovat tempo, přesto jsem v cíli za docela slušných 27:38 podle mých hodinek. Výsledky totiž nejsou na webu, programátor je na dovolené, chybí i hodinovka:-) Takže jen tuším, že jsem půl minutky za osobákem. Průměrný tep 151 ukazuje na chvilkový výpadek hodinek, maximum 170 je docela slušné. V květnu tři dny po PIMu jsem myslel, jak běžím pomalu, výsledek byl lepší než dnes. No, co se dá dělat, v polovině léta mi to prostě neběhá. Ale přijde podzim a já si zase někoho předběhnu. Uvidíme, koho si vyberu:-)

Na plavání dojíždíme se zpožděním. Naštěstí. Po 800 metrech dostávám křeč do chodidla, v té době už někteří končí, tak se mi daří vylézt z vody skoro nenápadně. Pochopitelně pak můžu z bezpečí břehu nabádat Kristýnku, ať se ještě snaží:-)

Tak jen opožděné doplnění statistiky - čas 27:37 (37 sec za mým nejlepším), bodů 64,7, umístění 78. ze 163 (i s tou bídou první půlka :-)), kategorie 18 z 27.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

No já se cestou zpět do kopce dost snažil snad i na 100%. Dva závody v týdnu mi nesedí a před zítřejší x-terrou jsem hodně ztuhlej, na těle i na duši. Nejpíš se budu v sobotu na odrovnání z běžeckého poháru vymlouvat. Abych to neprotahoval, po konci Tvé cyklisticko-plavecké přípravy na IM se hlásím jako podzimní kořist k předběhnutí.

Vl001 řekl(a)...

No, řekl bych, že Ty se ještě dost zlepšíš, běháš kratší dobu a ještě to má šanci jít skokově nahoru. Měl jsem na mysli poněkud snazší, unavenější kořist:-)

Anonymní řekl(a)...

No jestli budu mít na podzim "formu" jak loni, tak ti zase nebudu stačit. Už to pomalu začíná - na Anthroposu jsem se nachladil a Čt až Ne jsem prokašlal (kašlal jsem i na běhání, takže 0 km). Vypadá to ale, že do středy budu v použitelném stavu, takže asi ten svůj skalp risknu :)

Vl001 řekl(a)...

Klidně riskni, pokud ve středu přijdu, budu jen vyklusávat, ještě není podzim:-)

Anonymní řekl(a)...

Mně je to jasný - teď jenom klušeš a na podzim vystartuješ na Hejkala - snadnou unavenou kořist, která se v létě vycukala ;-)

Vl001 řekl(a)...

Hejkal? No, to je v běžeckém světě pojem. Hodně silný soupeř. Ale jo, toho třeba jednou zkusím:-)