pondělí, března 31, 2008

Týden 13/24.-30.3.

Tak tento týden byl v mé přípravě zcela unikátní. Ve snaze o co nejlepší výsledek v Paříži jsem prostudoval tréninkové plány a poprvé v životě si napsal plán, přizpůsobený časovým možnostem. Takto:

Po - 3x3 plus 4 výklus celkem 13
Út - volno
St - 10 volně
Čt - mám jet do Prahy, ale snad se brzy vrátím. Plánuji dlouhý běh 27km do 140 tepů.
Pá - 5
So - BBP 10 (+2) do 150 tepů
Ne - volno
Celkem 67km. Skvělý plán. A takto to dopadlo:

Pondělí - 0-0-0 Velikonoční pondělí, jsem u tchýně, což trochu narušuje můj plán na 3x3. Asi se nedostanu na dráhu. No, můžu běžet i podél Moravy, tepy i délku zhruba dodržím... Houby. Ráno mne bolí hlava a nemůžu dělat vůbec nic. Po třech kávách se to zlepší, na běhání to však není. Takže volno. Asi to úterní:-)
Úterý - 0-0-10 Odpoledne zase mrzne. Moc se mi běhat nechce, nakonec vyrážím na Holednou. Nic moc od toho běhu neočekávám, v mrazu já nerad. V běhu nějak není lehkost, zato cítím v nohách sílu. Do kopečků to slušně stoupá. Výsledkem je čas 45:19 (druhý nejlepší), označuji jej dodatečně jako trénink tempa:-)
Středa - 0-0-5 Ranní výklus 5km za 28:34. Včerejší běh je cítit. Do Prahy musím už dnes, jednání je dlouhé, večer už nic.
Čtvrtek - 0-0-10 Ze včerejšího pracovního programu jsem nějaký zničený. Dlouhý běh se mi běžet nechce. Odpoledne jen obíhám Holednou - 51:35. Ne každý běh je posvícení, odložení dlouhého běhu považuji za moudré, byť se tím komplikuje sobotní závod.
Pátek - 0-0-27,5 Nádherné odpoledne. Teplíčko, sluníčko, utíkám dřív z práce a stíhám si odběhnout moji oblíbenou trasu do Tesca s úvodní kličkou k Bystrci. Držím se na nízkých tepech, mám chuť přidat. V Tescu jsou fronty, dnes nebude občerstvovačka s nealko pivem, kupuji si v McDonalds colu, tam není fronta:-) Pár lidí mne překvapeně okukuje, asi se jim líbí mé vypracované nohy. Nebo křivý nos, nevím:-) Zpět na kousek malinko přidávám, ne moc, je to pohodový běh, klidně bych běžel ještě jednou. Čas těsně pod 2:30 je slušný, rychleji jsem běžel jen v jednom památném týdnu začátkem března. Dobrý. Tempo však úplně nesedí s kilometrovníky B25, možná i u této trasy je vzdálenost odhadnuta špatně:-)
Sobota - 0-0-12 Poprvé v týdnu plním předepsaný plán a jdu na závod BBP:-) Jsem se sebou vcelku spokojen.
Neděle - 0-20-2 Krásné odpoledne přímo vybízí k cyklistické vyjížďce. Není mi však přán můj oblíbený průměr 20km/h. Dnes jedu pomaleji, mám totiž doprovod:-) Slečny volí nejdřív trasu na Osadu, pak Rozdrojovice, na cestě zpět ještě vyjíždíme Údolí oddechu. Čas 1:20, prostě dobrý:-) V rámci tréninku přechodů jdu hned po kole běhat. Vlastně ani ne tak kvůli sobě, Kristýnka to chce zkusit. Trať mírně přes 2km vyklusávám 12 minut, Kristýnka je o fous pomalejší. Že by se taky chystala na triatlon? No, nevím. Nohy jí sice zesílely, ale na nějaké extra kopce to není. Podíváme se, kde je nějaký rovinatý dětský závod:-) Není to ještě konec dne, ještě musím chvíli hrát volejbal. S těma holkama je to fakt někdy těžký:-)


Počet

Km

Čas

Běh

6x

66,5

5:46

Plavání

0x

0

0

Kolo

1x

20

1:20




7:06


Zhodnocení:
No, kdyby mi nějaký trenér napsal plán, asi by se mnou nebyl zcela spokojen, přestože jsem objem dodržel:-) Měsíční objem jsem nedodržel, mám rekordních 313km, takový nárůst v plánu nebyl, ale co už teď s tím. Teď už je to fuk, další zastávka Paříž. Všichni mi prorokujete osobák, ostatně já si taky myslím, že by to mohlo jít. Jak si myslíte, že to dopadne?





21 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pěkná tipovačka, taky bych chtěl mít čas na maraton za 3:35 a říkat tomu turistika :-).

Anonymní řekl(a)...

Teď běháš rychleji než jezdíš na kole, raději už trochu akumuluj ať mám po Paříži co závidět:-)

Přeju Ti, aby tam vše vyšlo jak má.

Niktomuž řekl(a)...

Hlavně si nech nějakou rezervu ještě na podzim:-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

pěkně, teď už jenom vyladit a proletíš Paříží jako blesk.

Anonymní řekl(a)...

Divím se, že jako jediný zatím hlasuji pro čas pod 3:20 h. Na zázraky sice nevěřím, ale zlepšení OR o 10 minut v současné formě, zkušenostech a při dobrých podmínkách je reálné.

Anonymní řekl(a)...

Jenom to netrhej moc pod 3:20, takový čas se pak bude už jen stěží překonávat...

Anonymní řekl(a)...

z toho jak silne v pohode behas, jake je pomerne markantni zlepseni a toho ze jsi zkuseny maratonec tipuju cas lehce nad 3:20.
neni se podle me ceho bat, z treninku musis mit sebevedomi az az. takze budu drzet palce a vubec mi nebude vadit, kdyz te podcenim ;)

Vl001 řekl(a)...

Díky všem za podporu, no uvidíme:-)

2 Niktomuž - takže platí Frankfurt? Tak to já si nějaké síly nechám:-)

Vl001 řekl(a)...

Jarek má Bratislavu za 3:28:19. Že by další podkategorie osobáku? :-)

Niktomuž řekl(a)...

2 vl001: kdepak, v téhle chvíli si na žádné plány netroufám. Navíc Franfkrut je už za necelých sedm měsíců!
Ale stejně ještě nějaké ty síly vyplácáš tak na dvou IM, že?:-)

Vl001 řekl(a)...

Dva tři delší triatlonky a nějaké to kolo, to je jen takový cross training doplněný regeneračním plaváním. Na podzimní maraton třeba trocha sil zbude:-)

Anonymní řekl(a)...

Dal sem pod 3:20, Vidim to jako jasnou zalezitost, tak me nezklam. IM

Niktomuž řekl(a)...

To já jsem dal 3:23-3:28. Ale z pouhé závisti:-) Kdysi jsem mezi prvním a druhým maratonem ulítl z 3:55 na 3:12 a vůbec jsem si neužil tohle krásné, pravidelné posouvání osobáků. Teď už to jde těžce. Tak vl001 přeji, ať každý maraton je osobákem:-)

Vašek řekl(a)...

Držím palce a jaksi věřím Yassovu testu, tak tě snad nerozhodí, když zahlasuji taky pod 3.20:)
Ale spíš mě napadá otázka, v jakém tempu budeš maraton rozbíhat? Pokud budeš chtít dát superosobák, byla by škoda zaspat na začátku...
Držím palce, ať vše jde, jak má a podmínky jsou ideální.

Niktomuž řekl(a)...

Vašku, myslím, že běžci naší úrovně zaspat na startu nemůžou. Můžou maximálně maraton velmi rozumně rozběhnout:-)

Anonymní řekl(a)...

Vida, realistů přibývá. :-) K výbornému zlepšení je potřeba dostat reprezentanta pod mírný tlak.

V rámci možností Ti budu držet palce a shánět se po informacích.

Těším se na výsledky... a report..

Vl001 řekl(a)...

Vašku, nemám pevný plán tempa. Dám hodně na tepy a pocity. První 2-3km volněji a pak se hukáže:-)

Anonymní řekl(a)...

Jednoznačně pod 3:20 h. A přestaň se šetřit a trochu makej:-). Kochat Paříží se můžeš, až se budeš vycuclej belhat po závodě:-). Tož ať sa daří.
Téčko

Vl001 řekl(a)...

Chlapi, vy byste mě uhnali:-) Uvidíme. Trochu mi dělá starost předpověď počasí, má být poměrně chladno, větrno a možná i zaprší. A to já nerad:-) Chci svých oblíbených 15 stupňů a bezvětří bez deště:-)

Anonymní řekl(a)...

Radši jsem netipoval - ty časy jsou zcela mimo mou osobní zkušenost, takže si netroufám :)
Hlavně ať ti to v pohodě běží.

Anonymní řekl(a)...

Snažil jsem se mu tam nahoru zavolat, ať s tím počasím na víkend něco udělá, že by bylo ideálních 15 C, bezvětří, nedeštivo, a slíbil mi, že s tím něco udělá :-). Sobota ještě nebude nic moc, ale v neděli 6.4. už by to mělo klapnout.
Nikdo tě nehoní, samá jsi si upletl bič svými super výkony :-).