pondělí, března 17, 2008

Týden 11/2008 10.-16.3.

Věděl jsem, že po minulém týdnu budu muset ubrat. Málem jsem skončil. Takto to vypadalo:

Pondělí - 0-0-5 Ráno vybíhám, běží se příšerně. Jako den po maratonu, nemůžu se nadechnout ani rozběhnout. Původně plánovanou krátkou sedmičku zkracuji na pětku. 30:15. No, odpočinu a zítra to bude dobrý. Snad. Večer chvilka posilování, i to někdy pomáhá regeneraci.
Úterý - 0-0-10 Ráno moudře spím. Odpoledne si připadám ok, vybíhám s cílem dát si v pěkném počasí osmnáctku. Houby. Pořád to nejde. Zkracuji přes Holednou, není to úplné trápení, ale je to zoufale pomalé. 53:58. Nevěřícně analyzuji zápisy z minulého týdne. Kilometráž v pořádku, vadí, že to bylo moc intenzivní? Zřejmě ano. Snad jsem tu svoji formu nezlikvidoval...
Středa - 0-0-0 Plány neplány, zařazuji den volna. Mohl bych možná plavat, ale na to není ani pomyšlení. Navíc poskakuji doma kolem topenářů. Aspoň to nějak využiju.
Čtvrtek - 0-0-7 Ráno zvolna sedmička za 32:25. To už je lepší. Večer vyrážím na cyklostezku. V plánu je nejnižší intenzita a tou je chůze. Proč? V plánu je letos ujít nějakou stovku. Vím, šlo by to bez tréninku. Jen tak trénuji mírně ostřejší chodecké tempo. 7km/h už je docela náročné. Na rovinaté stezce to jde. Za 2:14 ujdu 16km. Přiště však vyrazím radši do lesů.
Pátek - 0-0-7 Ráno opět zvolna sedmička. 33:34. Večerní chůze je cítit. Jinak nic, na bazén jsem si ani nevzpomněl. Myslím jen na Paříž. Žiju krátkodobými cíly:-)
Sobota - 0-0-15 BBP Myslivna. Uf. Snad není běžecká forma zničená. Koniklece právě rozkvétají, krásný den. Až na odpolední malování:-)
Neděle - 0-0-22,5 Zase maluju. Vybíhám až ve tři. V plánu je oběhnutí přehrady. Na mostě až 1:05:47. Zakazuji si vyšší intenzitu. U hráze se neposlušné nohy stejně rozbíhají, výsledný čas 2:09 ukazuje negative split. Třeba tam kus běžecké formy zbyl.

Počet

Km

Čas

Běh

6x

66,3

6:04

Plavání

0x

0

0

Kolo

0x

0

0

6:04

Zhodnocení: Snad už hloupost z minulého týdne nezopakuji. Uvidíme další týden, zda bylo zvolnění postačující...

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Myslivna potvrdila, že formu jsi nezazdil, nedělej si zbytečné aliby, už jsi si to zavařil a očekává se od tebe v Paříži osobák :-).

Anonymní řekl(a)...

Chůze 7 km/h? To už bych musel popobíhat (a co teprve Dáša, ta už při téhle rychlosti jogguje :o). Já tušil, že dlouhé nohy musí být pro něco výhodou.

Vašek řekl(a)...

Já tento týden taky spíš zápasím s únavou, takže se už těším na Velikonoční prázdniny(no jo, studentská léta:), kdy se aspoň dosyta vyspím.
K té stovce: taky bych šel rád někdy nějakou.Asi bych ale netrénoval rychlou chůzi(7km/h mi přijde dost:) To spíš delší běhy a dlouuhéé výlety.

Vl001 řekl(a)...

Vašku, já vím. Není čas:-) Na stovku mám určitě kondici i bez tréninku. Ale ještě se zkusím občas projít.

Anonymní řekl(a)...

Proč hloupost z minulého týdne? To je jasné, že po dlouhém běhu v MT a rekordním provedenní Yassa je na řadě únava :-)
To si ani neumím představit, kolik bys mně nadělil na Myslivně, kdybys běžel svěží.
Ta stovka chůze by mohla pokazit sezónu, nebylo by lepší něco na kole, Král Šumavy? :-))

Vl001 řekl(a)...

Radku, nevím, co bych ti naděloval, když jsi jen z cyklistického tréninku běžel v podstatě se mnou:-)

Doufám, že stovka nic nenaruší, chodí se jich víc. Uvidíme. Král Šumavy za rozumného počasí, proč ne...

Ječmínek Máselník řekl(a)...

66 kiláků běhu na odpočinkový týden, pomalá sedmička v tréninku pod 33. Kašlu na plavání :-))

Vl001 řekl(a)...

Baže, kašli, plaveš zbytečně moc rychle:-)

Té sedmičce v denní variantě opravdu pár metrů chybí. Já totiž nemám Garmina, tak vzdálenosti odhaduju:-)

Anonymní řekl(a)...

JM, šestce se tu říká sedmička, aby to nás poctivě měřící demoralizovalo. Já to už prokoukl a přepočítávám :-D

Vl001 řekl(a)...

Náááhodou, má skoro sedm. Skoro :-)

Anonymní řekl(a)...

Jen aby ze sedničky nakonec nabylo skoro 6 :-).
Proč si to nezměříš na www.amapy.cz a budeš přesně vědět kolik to je, dej to na blog a všem pochybovačům "zavřeš ústa" :-D.
Jestli všechny běhy jen odhaduješ, také z naběhaných 66 km může být klidně jen 50 :-D.

Vl001 řekl(a)...

Nemám s mapami dobré zkušenosti, asi nejsem na klikání dost trpělivý. Já tak mám ty vzdálenosti prostě zavedené a je to. Obecně u krátkých tratí mám asi tendenci přidávat, u dlouhých spíš ubírám. Měnit teď kilometry nebudu:-)

Vl001 řekl(a)...

Btw Radek si to může klidně naklikat sám, když bude chtít. Pětka je od mého domu směr Bystrc, otočka na druhé lávce, sedmička otočka u třetí. Ten ocásek mezi druhou a třetí lávkou samotný píšu 1,6km (někdy ho využívám jako úseky). Tedy pokud je pětka téměř poctivá, má sedmička přes 6,5km. A to se zaokrouhluje nahoru:-)

Vl001 řekl(a)...

Ve tmě se nedá mezi druhou a třetí lávkou běžet po břehu, obíhám to sídlištěm. Cyklocomputery obou holek pak ukazují přesných 7km. Takto tu trať běhám v zimě a tak ji mám zavedenou.

Anonymní řekl(a)...

A kázeň musím být, protože tak je to správné:-).
Dobře tak aspoň já ti věřím, no holt jsi namakanej a časy hovoří za vše !
Hlavně si do toho nenechej od nikoho kecat sedmička je sedmička a hotovo :-D.

Vl001 řekl(a)...

No, někdy je, někdy není :-D