čtvrtek, května 31, 2007

LBP Líšeň 30.5.2007

Přes složitou vnitropolitickou i zahraniční situaci a i přes ne zrovna nejlepší počasí se stále běhá:-) Líšeň je se svými 11,5km nejdelší z pravidelně běhaných tratí v rámci LBP. Zatím jsem ji běžel pětkrát, nejlepší čas 49:52. V minulých dnech jsem se necítil běžecky nejlíp, čas pod 50 minut bych bral na startu všemi deseti...

V pět hodin přestává pršet, v šest na startu je už docela příjemně. 15 stupňů, jen dost vlhko. Necítím se nejlíp, řadím se na startu víc dozadu. Ať nepřepálím začátek. To se mi po startu malinko vymstí. Přestože nepřišlo 150 běžců jako minule, i něco přes 100 lidí má velký problém se na cestu směstnat, dvakrát mi někdo zezadu přikopne nohu, raději přidávám:-) U prvního rybníka jsem ve skupině tří Standů, Pavla a dalších dobrých běžců. No nazdar, asi zase rychle. Běžím nějak ztěžka, ale žádné problémy nemám. Přesto nechávám raději skupinku poodběhnout. Možná až moc, přede mnou je už u třetího rybníku díra. No, dva běží ještě se mnou, to se hodí. Obzvlášť po obrátce se mi bude společnost hodit. Jenže ouha. Aniž bych přidal, při výběhu k obrátce svým společníkům poodbíhám. Ach jo. A už se v protisměru řítí Dan. Osamocen, přesto do toho dupe co to jde. No to zase budou body:-) Tuta běžící v poklidu s úsměvem mi říká, že Standa je jen kousek přede mnou. Na obrátce odstup vidím, ale to nedoběhnu, teď bych potřeboval být v závěsu. Musím se vydat zpět osamocen. Nebyla by společnost? Jo, předbíhá mne běžec v dresu LRS Vyškov. Jenže ten se asi rozbíhá po zranění či co, má takové tempo, že to na udržení není. Že by naopak odpadl někdo vepředu? U třetího rybníčka vidím v dálce pomalého běžce! A u druhého ho dobíhám. Že by společnost? Ne, jen cenný skalp. Pavel je dnes nějak mimo a budu mít tu čest skončit před ním. Zpomaluje víc a víc, jen doklusává. Naopak za mnou se přibližují kroky. Třeba doběhne někdo mne:-) Ve stoupání u prvního rybníku se kroky za mnou vzdalují. To je divné. Jsem velký, těžký a ve stoupáních získávám. No, hurá rovinkou do cíle, pronásledovatele už udržím za sebou. Mačkám si 49:59 (tfavg 157, max 165). Na tu běžeckou bídu skvělé! V oficiálních výsledcích mám čas o vteřinku horší. Takže jsem cíl pod 50 vlastně nesplnil:-) I tak je do druhý nejlepší výkon na této trati. Dostávám však 65,6 bodů, to je dobré. Nyní jezdím rozhodně víc na kole než běhám, takže vlastně skvělé. V pořadí už je to skvělé méně - 55 ze 109, tedy těsně utekla první půlka. No, těsně. Běžec přede mnou byl minutu daleko:-) V kategorii 12. ze 20. Budiž. Uvidíme co příště, jestli vůbec uběhnu Popůvky:-)

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Gratuluji k času a Pavlovu skalpu.Na rozdíl ode mě ses nenechal odradit deštěm a běžel si.:-(

Anonymní řekl(a)...

Déšť je pro mě brejlatýho pohroma - pokud se neběží po rovné silnici nebo dráze - tam ale v dešti nepouštěj. :-)
Vždy to ale zkusím, třeba přestane pršet - a většinou opravdu přestane, např. letos v Třešti. Pak jsou to pro mě ideální podmínky.
Koukal jsem jako puk na ten odstup mezi Standou a Tebou - popisy průběhu závodu od obou to vysvětlují :-)
Tutova minulého skalpu si taky velice vážím, ač jsem ho na trati nepředběhl :-)
Pavel to možná přepískl a nemohl, zatímco tuta Obřany tak trochu odflákl. Z tohoto hlediska je asi Pavlův skalp cennější - i když tuta jinak běhá několik parníků před ním ;-)

Vl001 řekl(a)...

Pavel byl indisponován více než jen přepálením, jeho předběhnutí je spíše jen zajímavost, protože doopravdy jsem ho předběhl z dvaceti závodů možná dvakrát:-) Tuta běhá jak se mu zrovna hodí do tréninkového plánu a tak to má být, taky nějaké závody půjdu hodně volně podle jeho velkého příkladu:-)

Running Shadow řekl(a)...

Paradni vykon na cyklistu ;-)) ... obcas si take pripadam velky a tezky, a strasne dupu, bezecky to ale v takove dny nebyva zrovna nejhorsi.

Ad Hejkal: ja jako brejlovec jsem se drive s destem take prilis nekamaradil, ale obrovsky pomaha uplne obycejna ksiltovka, nebo bejzbolova cepice. Jen to chce najit takovou ktera nebude pri behu padat. Pak jsou bryle dokonale chraneny a nedostane se na ne ani kapicka. Doporucuji vyzkouset za sucha, za mokra ti to pak pofrci lip nez vsem ostatnim ostrizum !!

Anonymní řekl(a)...

running shadow: Díky - jak prosté, milý Watsone :-) Čepičku mám jen jednu, druhá se někde ztratila. Musím si vzpomenout a vyzkoušet ji při nejbližším tvdším tréninku (na RV to asi nemá cenu)
vl001: Možná budu v budoucnu nucen použít tutovu strategii. Nevím ale, jestli se udržím nezrychlit. Tvoje zkušenosti jsou v této oblasti větší.
PS. Nakonec to bylo 55/110, takže se do té 1.půlky vešel :-)

Vl001 řekl(a)...

Ejhle, já byl v první půlce a ani jsem se nestihl pochválit:-)

Anonymní řekl(a)...

Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
Help, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!