pondělí, dubna 09, 2007

Týden 14/2-8.4.2007

Už jen dva týdny do Linze, rozhodl jsem se zvolnit. Prostě tento týden nesmím naběhat víc než 60, na kolo jen jednou v případě velmi hezkého počasí a plavání doplnit tak, aby součet hodin nepřekročil osmičku. Když jde o omezování, dokážu na sebe být pes:-), zhruba takto se mi to podařilo:

Pondělí - 0-0-10 Únava z plaveckého kempu se přihlašuje, i když zítra to bude asi ještě horší. Ráno spím, co to jde, část dopoledne trávím u zubaře. Bohužel ani dnes není kauza zub definitivně uzavřena a bude až po Linzi. No, snad to už nebude takové omezení jako na 1/2PIM. Večer desítka na Holedné - 52:22. Čas vcelku potvrzuje únavu...
Úterý - 0-7,4-0 V podstatě volný den, mám dost. Zvažoval jsem dráhu, ale to nemá vůbec smysl. Tak jen večer protočení nohou a strečink, ať ho aspoň někdy doženu.
Středa - 1,6-0-18 Ráno si jdu zaplavat, za 50 minut 1,6km. Nechci plavat déle, rád bych odpoledne zařadil dráhu. Jenže středa je nejchladnější den v týdnu, na dráhu nejdu. Jako náhradní program jsem zvolil svou 18km trasu kolem Palačáku, čas 1:49 potvrzuje, že tempo bylo hodně volné.
Čtvrtek - 0-0-10 Mám dovolenou, trávím ji s holkama v kině a podobně. K večeru beru Kristýnku do Bystrce, odkládám ji u basketbalového koše a jdu na dráhu. V plánu je 10x800 v tempu 3:20, rychleji netřeba. A dopadlo to takto:



Rozhodně nebyl úplně dobrý nápad zkoušet úseky po včerejší osmnáctce, to bylo zřejmé už po rozklusu. Inu, poučení pro příště. I 18km je pro mne holt dlouhý běh. A proč jich není 10? V osmé osmistovce mne znovu píchlo v kyčli. Nechtělo se mi riskovat zranění na dráze, tak jsem přešel pod basketbalový koš a riskoval zranění tam:-)
Pátek - 1,0-0-0 Ráno bylo v plánu dlouhé plavání na padesátce. Ranní tep 52 však signalizuje, že jsem to uplynulé dva dny přehnal, zařazuji proto ráno regenerační plavání na pětadvacítce s bohatým pobytem v páře a vířivce.
Sobota - 0-0-10 O víkendu už nechci běžet nic dlouhého, ani by se mi to nevlezlo do limitu. Rád bych na kolo, ale dnes ne, zdá se mi být chladno a riskovat nachlazení nebudu. Tak dnes jen desítku na Holedné - 51:04.
Neděle - 1,3-0-7 Ráno jdu plavat i s Kristýnkou, což obvykle znamená honičky (čti intenzivní úseky s nesprávnými pauzami). Jenže Kristýnka si půjčuje moje packy a vcelku seriózně plave. Packy by měly napravit chybku s vkládáním ruky do vody, tak se to i hodí. Na závěr si beru packy na chvíli já, docela jsem si zaplaval. Pochopitelně ne nějaký extrém, na páru a vířivku čas zbýt musí, takže za 45minut 1,3km. Odpoledne je tepleji, ale kolo nestíhám, ani se mi moc nechce stíhat. Večer moje oblíbená švindlsedmička za 31:42.

Počet

Km

Čas

Běh

5x

55,0

4:50

Plavání

3x

3,9

2:05

Kolo

1x

7,4:-)

0:16

7:11



Zhodnocení - Tak to nakonec dopadlo tak akorát. Sice bez kola, ale stejně bych nejel víc jak dvě hodiny, nechám kolo až po Linzi. A co v příštím závodním týdnu? Budu se snažit mimo maratonu nenaběhat víc jak 35km, kolo vynechám, plavání omezím. Prostě se zkusím soustředit na Linz. I když... zvažuji v pátek start na Běžci Vysočiny, tentokrát je to osmička, nic extrémního. Vím, hodně blízko neděle, ale uvažuji o tom. Stejně v pátek běhat půjdu, i na půl plynu se mi nějaké body mohou hodit. Uvidím, jak se budu cítit. Dnes bych si troufnul:-)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak to jsi byl na sebe docela pes, ty osmistovky ti nezávidím. Ale aspoň budeme mít o čem po trase povídat :-), kyčle (nově už i stehna) mě taky docela berou. No a plavání jsem poslední měsíc taky omezil, půjdu až 17.04. (to už se do bazénu po pondělním stuporu zase dobelhám). T.

Anonymní řekl(a)...

Kdybys i tento týden naběhal míň, to už bych se vážně divil :-)
Nechápu jak při takovém tempu (800) můžeš mít tak nízkou TF !
Takže nakonec budeš na Pávově a já ne ! Z marodění se snad vylížu, ale Rogeru Watersovi už je přes 60 a vícekrát sem asi nepřijede...

Anonymní řekl(a)...

Krásnej test s vyrovnanými tepy.Ty poslední dvě osmistovky by na tom nic nezměnily.I podle Mata to je pod 3:30 h s rezervou.Takže vzhůru do Linze.
Na kole chci vyjet pravidelněji po PIMu,určitě se najde příležitost na společnou vyjížďku.Klidně i ve všední den večer,mě budou 2-2,5 hodiny stačit.Forest vyjede už odpoledne a my se večer připojíme. :-)
Ty běhy na Holednou v tempu 5:10-5:15/km musí být docela síla,mě toto tempo připadá jako skoro o minutu rychlejší na rovině.
A navíc skrytý interval... :-)

Vl001 řekl(a)...

Sám nevím, jestli je lepší běhat na dráze 3:15 relativně v pohodě, nebo se pokoušet umřít na 3:05. Teď už to řešit nemusím, dráhu si užiju víc zase asi až na podzim.

Milane, odhalil jsi mne. Ani moje desítka na Holedné není celá desítka. Už jsem ji kdysi na kole měřil, fakt si nepamatuji, kolik mi vyšlo,ale začínalo to číslem 9:-)

Anonymní řekl(a)...

Chápu,z vlastní zkušenosti vím,že na Holedné jsou ty kilometry jaksi těžší a delší. :-)

Anonymní řekl(a)...

Miluju tabulky. Když srovnám tu poslední s Yassem z 24.2., vidím posum o přibližně 5 vteřin při stejných tepech. Fakt se zlepšuješ a my ostatní, kteří blbneme se stopkama na intervalech, taky.
Tu kyčel šetři. Teď už nic nedoženeš a psychologická příprava je polovina úspěchu, např. Forest.

Vl001 řekl(a)...

Tepy zase tak neřeším, kdo ví, jestli to není nepřesnost měření:-) Pocitově jsem se rozhodně cítil líp než minule, i s unavenýma nohama. Asi to opravdu chce si na svižnější tempo zvyknout. Teď už jen zaběhnout ve slušném tempu nějaký závod:-)

Kyčel se zdá být v pohodě, trochu cítím problematické koleno, ale od příštího týdne na kole by to vadit nemělo:-)

Anonymní řekl(a)...

Přeju Ti, ať to v neděli v Linci všechno vyjde na 100% a je z toho 3:29:59.

Anonymní řekl(a)...

Přidávám se k přání pěkného závodu bez komplikací ,zakončeného výsledným zlepšením pod 3:28hod.Máš na to.