úterý, září 04, 2007

Týden 35/27.8.-2.9.2007

Nějak se mi nedostává času. To je o prázdninách divné. Na podzim bude hůř. Ach jo:-)

Pondělí - 0-3,5-0 Rozehřátí na rotopedu, strečink, posilování. Obvyklé pondělí:-)
Úterý - 0-0-11 Dráha Palačák. Při rozklusu začínám shodou okolností na startovní čáře, po čtyřech kolech si vzpomínám, že jsem nějak automaticky zapnul stopky. Tak jaké tempo tělo volí na rozklus na dráze? 5:00/km. Moje maratonské. Ta dráha je nějaká divná:-) Na znovunalezení tempa na dráze volím Yassa - 10x800. Fučí. Hodně. Ze začátku nemůžu najít tempo, já fakt chtěl běhat 3:20 s kratšími pauza, ale s tím praním se s větrem mi to nějak nešlo. Běhal jsem o trochu rychleji a pauzy asi trochu delší než zamýšlené. Prostě takto:
Na třetím úseku nějaká anomálie měření tepu. Jinak vcelku spokojenost, není to naplno a tak nějak jsem to zhruba zamýšlel.
Středa - 0-0-10 Ranní desítka přes Holednou - 52:50. Dobrý.
Čtvrtek - 0-0-5 Výklus 5km 27:57. Trochu cítím svalová vlákénka z předchozích dnů:-)
Pátek - 0-0-12,1 První podzimní závod Běžce Vysočiny. Hodně těžký souboj s Hejkalem.
Sobota - 1-0-0 Plavání Pastviny. Víc než kilometr to fakt nešlo, i když by se mi to do týdenní tabulky moc hodilo:-)
Neděle - 0-0-23 Nemůžu najít svou ledvinku, ve které nosím pití. Tak si beru dvacetikorunu a běžím. Nakonec se mi nechce nikde zastavovat, takže kopečkovou 23 dávám za 2:13:55 bez pití. No ale doma jsem se fakt napil:-)

Počet

Km

Čas

Běh

5x

61,1

5:23

Plavání

1x

1

0:18

Kolo

1x

3,5:-)

0:08

5:49


Zhodnocení: A už mám zase všechny triatlonové disciplíny:-) Pravda, objem plavání a kola není úplně největší, ale na podzim se má odpočívat. Asi. No, prostě uvidíme:-)

16 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak Ty už začínáš podzimní dráhovou sezonu? Nebo ladíš na pražskou desítku? Nebo je to trening rychlosti na Mnichov za 3:25hod.?

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Dobrý, vypotit z tepů na úsek s nejvyšší hodnotou 153 průměr 159 již vyžaduje sofistikovanou matematiku:-).
Ale běháš proklatě rychle a při zlepšujícím se plavání už Tě asi na IM neporazím.

Anonymní řekl(a)...

Á další psychologický útok na mé sebevědomí. Mě vyděsilo už to plavání ve studené vodě, drtí mě statistika z dráhy. Odrovnal mě průměr tepu 159, když na začátku každého useku mohl být kolem stovky. Pauzy předpoklédám 1 kolo chůze za 3´.

Sebestředně a masochisticky to poměřuji se svými možnostmi u Yassa a obdivně říkám uf!, takto bych toběžel na krev. Jen nevím čím to je, že při závodu mě někdy necháváš i vyhrát.

Buď Ti více než mně sedí osmistovky, změny rytmu vůbec, nebo jsi tréninkový typ, který se na závodech šetří na důležité testy:-)

Anonymní řekl(a)...

to RK: B je spravne :) IM

Anonymní řekl(a)...

IM: toho B jsem se bál, ale třeba Hejkala vyhrát nenechal. Láskou k bližnímu to možná nebude.
Napadá mě věk, je mladší, jen velmi krátce v kategorii MV-1, tudíž rychlejší, zato vytrvalost, vyrovnanost ve výkonech a závodní motivace mu trošku chybí. Na plaveckých závodech se dokonce ještě poměřuje s dětmi ! To já ne (protože bych jim už nestačil:-)).

Anonymní řekl(a)...

Pěkný týden, řekl bych, že tep v tabulce u každého úseku je průměr. Já ze sebe vypotím při 800 m taky čas kolem 3:05 - 3:15, moje hodinky naštěstí průměrný tep změřit neumí, ale max mám mezi 168-171. Rozdíl bude, ale v tom, že u mě je to skoro naplno :-)). Ze mě asi nikdy tritlonista nebude, je mi zima už při pomyšlení, že plavu ve vodě co má 18 C a to jsem to ani nezkusil :-)).

Vl001 řekl(a)...

Ano, tepy jsou průměr a celkový průměr má být o deset nižší. Inu, my amatéři si sem tam nějakou tu chybku můžeme dovolit:-)

Vl001 řekl(a)...

Radku, máš pravdu, když se budu svědomitě připravovat na jednotlivé závody jako Ty, asi se o pár míst posunu. Ale pořád to bude někde vzadu, tak co:-)

Vl001 řekl(a)...

2 Aldaman - nikdy neříkej nikdy. Já taky nikdy neměl IM v plánu:-)
Btw. na běžeckých závodech jsi rychlejší, ať už je to s úseky jakkoli:-)

Anonymní řekl(a)...

to je oravda, třeba si IM někdy zkusím, ale zatím o tom neuvažuji. A rychlejší to bych ani neřekl, vždyť jsme spolu na žádných závodech ani nebyli. Měli bychom to změnit :-).
RK: Jestli to nebude tím, že už jsi zkušený matador a nic tě nemůže rozházet, a závody zvládáš po taktické stránce na jedničku :-)).

Anonymní řekl(a)...

Vl001, Aldaman: Pokud jde o taktiku, často přepálím začátek, zkušeností i kilometrů mám mnohem méně než Vláďa.

Závody mě stojí fyzicky i psychicky většinou tolik úsilí, že se bojím to opakovat příliš brzy. Pokud to udělám, následuje nucený výpadek v pravidelnosti sportování a posléze toho lituji. Je mi jedno, jestli jsem 55., nebo 65. v pořadí, záleží mi na pocitu dosažení vlastních limitů.

Ten popisovaný trénink na dráze je na mé závodní úrovni, čili na týden likvidační. Je to 8 km rychlostí 4:03/km, s tepy asi hodně nad ANP (těch 167). Možná to má vyšší úroveň než odběhané pohárové závody. Úterý, 3 dny po závodě na 32 km, byť pomalém, je to dost tvrdý test. V pátek a sobotu další.

I když to maskuji, tak vlastně obdivuji to, že někdo dokáže běhat dva poháry najednou a občas to zještě pestří plaveckým závodem, nebo jinou akcí, aniž by se zmrzačil.
Zase, když to srovnám s Vabrouškem, je to vlastně pohodový týden. :-)

Vl001 řekl(a)...

Radku, běháš víc teprve první rok, máš před sebou ještě výhodu výkonnostního skoku, který nastane, když zůstaneš běhat dál. A i ty "závodní" objemy pak uvidíš z jiné perspektivy. Já ve Víru nezávodil a stejně "odbývám" i některé jiné starty, zatím mne to tak baví a vyhovuje. Třeba se to jednou změní...

Anonymní řekl(a)...

rk: Ale rozhodně máš naběháno víc než já. Třeba na 1/2maratonu v Olomouci jsem doběhl 2s za tebou, ale při maratonu v Praze jsem neměl šanci, se tě držet, a ty jsi v pohodě doběh v 3:31, za to já s vypětím vše sil docupital do cíle za 4:14. Asi mně chyběly větší objemy, příští rok to bude snad lepší.
To já se zas na závody těším. Fyzicky i psychicky mě to spíš nakopne k dalšímu tréninku a když to jde raději si zaběhnu závod, než tréninkový běh. A je mi celkem jedno na jaké pozici doběhnu, vždy se snažím běžet co nejlíp prioritou je vidět cíl. Je mi jasné, že nikdy nebudu mít na "chrty" co běhají celý život, ale aspoň trochu se k nim přiblížit to potěší taky. Od PIMu jsem na žádném závodě nebyl a tak jsem se na pětku v Olomouci těšil jak malej kluk, že si zas zazávodím.
2vl001: Myslíš, že výkonostní skok bude i u mně, abych ho třeba neprošvihl :-)).

Anonymní řekl(a)...

Vláďo, omlouvám za své vykecávání na Tvém blogu, ale na vlastní si netroufám. Mám čas a klid, v práci:-(

Adalman: výkonostní skok u Tvého maratonu je více než jistý, dovolí-li zdraví.
Píšeš od PIMu jedenkrát závodní pětka, na kterou jsi se těšil. Jasně, to je málo i na mě. To bych se těšil tak, že bych ji určitě pokazil. Od Pimu mám 10 závodních běhů (5až32km)a 2 krátké triatlony. Jiní mají 3x tolik.
Taky se na každý závod těším, ale přestal jsem se zlepšovat, ze dne na den, a to se mi nelíbí. "Tréninků kvality" mám přesně polovinu než závodů, kilometráž klesá, není čas, zato únavy je někdy dost. V tom vidím příčinu vlastní stagnace, něco jako málo AP, moc VO2max.
Proto popichuji Vláďu, protože je mladší:-),běhá déle, je zkušenější množstvím závodů, lépe mu vychází třeba ten Yasso, tréninky běhá rychleji, rychleji regeneruje po závodech. Přestože by měl pravidelně dobíhat přede mnou, má horší portfolio osobáčků.
Množství zážitků a jejich pestrost mu jistě přidávají několik procent času navíc. Zato se to hezky čte, pořád je tu něco nového.
Naopak dám příklad Running-observera, kterému jsem se v zimě výkonostně přiblížil na vteřiny, ale teď nás dělí při hodinovce 400m. Ten závodí stále stejně často a stejně rychle, ale já si přidávám závody "na doraz".

Je to asi o motivaci, chci-li raději jeden závod do roka, ale na 101% (Baldini), nebo každý týden 2 na 90% (Vabroušek). Ta jména jsou jen mé dojmy.

Anonymní řekl(a)...

Je mi to jasný, že trochu popichuješ :-)). Já jsme těch závodů taky chtěl dát víc jenže jsem se stěhoval a tak červen, červenec byl hlavně pracovní ( musel jsem udělat celou rekonstrukci nového bytu). Teď si vzpoméná, že jsem od PIMu neběžel až tu pětku, ale ještě 14.7 Vyškovskou 12, a pak ještě 28.7 triatlon Hulmena. Ale i tak se mi to zdálo málo a hodně jsem se na tu pětku těšil. U mě je navíc taky občas těžké dát dohromady, práci rodinu, trénink, závod a to ještě hraji fotbal. Já jsem zatím žádný závod neběžel 2x to se stane až v prosinci, a pak budu porovnávat jak jsem se za ten rok zlepšil nebo zhoršil.
Mě občas zaráží proč stejného závodníka na jednom závodě porazím o 2 min a na dalším je to obráceně :-)).
Já zatím běhám jen chvilku a závodů jsem taky ještě moc nedal (dohromady 12), ale zatím jsem ani z jednoho neodjížděl s pocitem, že by se mi nepovedl. Navíc, když po závodu byl dobrej gulášek a pivo spokojenost ještě větší :-)).
Snad na nás vláďa za tuhle debatu nebude zlej.

Vl001 řekl(a)...

2 Aldaman - není nic smutnějšího než blog bez komentářů:-)

Btw Olomouc i Prusinovice jsi běžel rychleji než já loni. Ještě že tu je i ten PIM, aspoň nemám všude horší časy:-)