pondělí, února 26, 2007

Týden 8/19.-25.2.2007

Tento týden nezačínal nejlépe. Už z předchozího víkendu jsem se cítil přetažený. V sobotu byl závod v Ráječku, v neděli trochu rychlejší dvacítka s Jurajem. Tak jak vstoupit do dalšího týdne?

Pondělí - 0-0-7 Ráno pokus o regenerační výklus. 7km za 34:33. Na jaře musím přeměřit své tratě, bude to mít o pár stovek méně. Večer už jen půlhodina posilování, na kolo není energie.
Úterý - 0-0-0 Volno. Někdy má být volno a dnes je to dost potřeba:-)
Středa - 1,2-7,5-13 Ranní plavání na pětadvacítce zaměřeno na techniku a pak hned na regeneraci v páře:-) Už se cítím zase plný sil. Odpoledne jdu síly ponechat na dráze - 3x3. S rozklusem a výklusem 13km za celkem 58:47. Večer pokus o zahřátí nohou na strečink, za 16 minut 7,5km znamená, že síly jsou fuč.
Čtvrtek - 0-15,4-7 Ráno jdu zkusit vyklusat nohy. 7km dnes za 33:38. Odpoledne sedám na rotoped. Zkouším trošku silověji dvě pětiminutovky. Celkem 30 minut, 15,4km.
Pátek - 2-0-0 Den vyhražený plavání. Na plavání techniky má být člověk unaven, že? Jo, to jsem. V druhém úseku nohama se o mne pokouší křeč do nohy. Snažím se kopat opravdu jen stehny, pomáhá to. Po kilometru cviků si jdu pro ploutve. Ve druhé stovce se křeč pokouší zakousnout do zad. To neznám:-) Schválně zabírám silověji, nezakousla se. Takže soutěž o nejzábavnější křeč zatím vedou zakousnuté břišní svaly z triatlonu ve Žďáru 2005. Málokdo z přihlížejících chápal, proč se při převlékání svíjím:-) Odpoledne není žádný aktivní sport, jdeme s Kristýnkou na zápas BK Žabiny-Moskva. No, jestli toto byl nejlepší ženský evropský basketbal, tak jsem docela zklamaný. Žádný velký nápad. Dost individuální pojetí. Pokud bych měl najít nějaká pozitiva, docela slušná rychlost. Někdy na úkor hry. Asi je to trend. A možná bych našel pár dalších pozitiv. Třeba mi připadají dnešní basketbalistky pohlednější než před mnoha lety. Stárnu?:-).
Sobota - 0-0-12 Ráno jsou už nohy v pohodě, hned jim tu pohodu beru Yassovým testem. Ob den jdu do docela slušné únavy. Test mne však velmi potěšil. Naběháno 12km, 57minut.
Neděle - 0-0-22,5 Proč se unavovat ob den, když to jde každý, že? Po shlédnutí zápasu Kristýnky (po pátku vidím hru malých holek hned pozitivněji:-)) a jiných radostech jdu večer oběhnout přehradu. 22,5km za 2:13. Čas není až tak zlý, tak do 15km mi to běželo docela slušně, pak to už moc nešlo. Jsem rád, že jsem se dostal až domů:-)

Počet

Km

Čas

Běh

5x

61,5

5:16

Plavání

2x

3,2

1:40

Kolo

2x

22,9

0:46

7:46



Zhodnocení - Časově obdobné minulému týdnu, pro mne však o dost náročnější. Z únavy do únavy. Hodně orientované na běhání, proč taky ne v hezkém počasí, že? Na kolo nezbyla energie. Jsem rád, že jsem se v bazénu neutopil. Prostě spokojenost:-)

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Už dříve jsem tě podezříval, že běháš výklusy moc rychle(sedmička za 33´), ale asi jsou jen nadhodnocené délky. Když je obtížné projet obvyklé trasy na kole, používám asi pro většinu známou
http://www.mapmyrun.com/index.php?latitude=49.2&longitude=16.6333 .
Tato mapa má asi i nějaké prodlužovací koeficienty, protože i při ledabylém poskládání úseček cik-cak okolo cesty, ukazuje údaje velmi blízké měření pomocí kola, řekněme +-2až5% v lese.

Vl001 řekl(a)...

Od začátku přiznávám, že mé obvyklé trasy jsou maličko nadhodnocené. Zejména nejkratší 5,4;7;10,5. Delší jsou asi skoro v pořádku. Ono je to i tím, že tu trať běhám ve více variantách - po levém/pravém břehu dle počasí, podél břehu/sídlištěm a píšu vždy stejnou vzdálenost. V maximální variatně asi udávaná vzdálenost více méně sedí. Mému tréninkovému deníku to nevadí, ale uznávám, že to je matení čtenářů a na jaře to dám do pořádku:-) Mapmyrun mi přijde, že přece jen vzdálenost ubírá, zejména v kopcovitém terénu. Např. moji trasu 10,5 vidí jako 9,4 (přes jiný most 9,7). Myslím, že reálně to je možná v kratší variantě těsně pod 10, v delší variantě to 10,5 má - změřeno na kole. Rozdíl 9,7 a 10,5 mi přijde dost velký...

Anonymní řekl(a)...

9,7 a 10,5 je už podstatný rozdíl. Zkus na Mapmyrum použít satelitní snímek, oproti mapě se poloha cest a stezek dost liší.

Vl001 řekl(a)...

To dělám. Stejně jsou některé kousky lesem nerozeznatelné:-)

Anonymní řekl(a)...

Vlado to je uplne nepodstatne, jestli je to o 300m vice a nebo mene.Lepsi je to nevedet. Ja si takhle roky myslel, ze muj oblibeny okruh ma 16km a pak jsem si ho jednou dal na ostro a z toho duvodu jsem si ho premeril na netu a zjistil jsem, ze ma 17km. Dulezity je odtrenovany cas a tepy. Mej se Michal

Anonymní řekl(a)...

I kdyby sis nadhodnotil na 10 km kilák, pořád jsi toho naběhal víc :-)
Dát si jako RV po úsecích dlouhý běh, to je teda nářez ! Myslím, že nemám šanci ;-)