sobota, ledna 06, 2007

Mnichovský návrat

Kdy jsem to byl naposledy v Mnihově? Už vím, v listopadu. Tak napíšu o dalším mini pobytu. Ať je vidět, že není každý pobyt stejný:-)

Do Mnihova dojíždím po čtvrtečních jednáních v Praze k večeru. Dohodnout program na pátek je komplikované, dnes na běhání čas nevyjde, tak si dám jen pivo (nebo dvě??) a jdu raději rychle spát. Ať to vyjde ráno.

Budím se bez budíku. A docela brzy. Ve čtyři. A bohužel bolestí ve spodní části zad. Doprovázené mírnou bolestí hlavy. Ale to není z piva. Mé oblíbené problémy jsou zase zpět. No, není to tak hrozné, dokonce mne napadá, že někteří ultra ve čtyři vybíhají. Že bych to taky zkusil? Samozřejmě hloupost. Převaluji se do šesti zprava doleva. Doma bych v takovém stavu běhat nešel, ale třeba je v Mnichově něco nového. Tak se rychle oblékám a před sedmou vybíhám. Venku zhruba stejné počasí jako v listopadu, + 7 stupňů, nic nového:-)

Nové je jen to, že mírným tempem dobíhám za roh a musím zastavit. Točí se mi hlava, je mi divně od žaludku, není to ono. Ale vím, že se to rozběhat dá. 50 metrů. Zastávka. Stovka. Semafor. A běžím plynule. No, dnes fakt pomalu. Po dvaceti minutách už je to skoro dobré, vbíhám z druhé strany do English Garden. A v něm je i ráno fůra běžců! Většinou fakt neuvěřitelně pomalých. Neběžím nijak rychle, přesto je míjím jak na běžícím pásu. To si u nás neužiju:-)

Škoda, že musím zpět. Začíná drobně mrholit, déšť mne příjemně chladí. Každým krokem je mi líp. Demonstrativně to beru přes úplné centrum. Davy úředníků a prodavaček míří do práce, ani ráno se na mne nikdo nedívá divně. Ostatně jsou zvyklí - nejsem jediným běžcem ani na Marienplatzu. To by mne zajímalo, kolik Mnichovanů ho v uplynulých dvou měsících dvakrát přeběhlo jako já:-)

V hotelu po osmé hodině si uvědomuji spoustu důležitých věcí. Třeba že mi je skoro dobře. A že mám hlad. Také že chci běžet Mnichovský maraton. Poté, co dodělali dálnici se do Mnichova docela dobře cestuje. Navíc je tu tolik pomalých běžců. Třeba se taky přihlásí:-)

Btw. po přeměření na mapě jsem moc přes 10km neuběhl. Za 1:07. Prostě každý den je jiný...

3 komentáře:

Niktomuž řekl(a)...

Na webu už mají popis nové trati. Letos se poběží první kilometry v Anglické zahradě a konec v centru, dosud to bylo naopak.
Pomalých běžců tam v říjnu určitě bude dost, třeba já:-)
Na Mnichovském maratonu se mi, krom jiného, líbí jejich praxe neutrácet peníze za Keňany, ale spíš je investovat do organizace. Vítězové tedy mají časy dost přes 2:20, ale všechno tam klape.

Vl001 řekl(a)...

No, já měl na mysli ještě pomalejší běžce. O fous. Asi tak o hodinu by stačilo :-)

Niktomuž řekl(a)...

Pokud se nezmátořím, tak o hodinu pomalejších běžců tam moc nebude:-)
Jinak na pomalé běžce je velmi bohatý maraton v San Diegu, protože tam je limit tuším 7:30 a mají vodiče i na 5:30. Je to jeden z mála maratonů, kde startuje víc žen než mužů, loni poměr 7800M:9400W! Každopádně je to zajímavý marektingový tah:-)