úterý, října 21, 2008

BV Okolo Dolňáku Okříšky 17.9.2008

Předposlední závod Běžce Vysočiny už nemohl mít vliv na umístění mých malých běžkyň, přesto jsme do Okříšek vyrazili. Inu, zvyk. Co taky dělat v pátek odpoledne, že? :-)

V Okříškách je nám vcelku zima, ač vykukuje sluníčko. Terča se rozebíhá a vyslovuje nespokojenost s tratí - opět neoblíbené kopce. No, Vysočina:-) Kristýnka s Lenkou jsou raději schované v autě. Ale číslo jsem jim vyzvedl, tož ať se snaží.

Kupa žáků na startu. Tak to má být:-)

Na startu žákovských kategorií je neobvyklé množství běžců, hlavně v mladších kategoriích. Asi aktivní škola. Terča to nebude mít lehké:-) Po startu nasazuje poklidné tempo a jako celou sezonu - drží se Andrei. A jako celou sezonu jí to vydrží až do cíle. A jako celou sezonu je o krok za ní:-) Poráží však pět dalších holek, takže spokojenost, bez ohledu na to, že se jí dnešní závod do celkového pořadí nepočítá. Další trojice malých atletek dvěma vedoucím závodničkám celkového pořadí o kousek utekla. Kristýnka zatím v klidu míří do druhého kola a bedlivě sleduje dvojici kluků za sebou. Nakonec se jí daří dvojici kluků poodběhnout, prostě opět dobrý výsledek. Bez ohledu na to, že obvyklé soupeřky Natálie a Heidi opět skončily o něco vpředu a perou se mezi sebou o vítězství v kategorii žaček. Natálie je sice lepší běžkyně, ale bude mít zřejmě o jeden závod míň. Uvidíme, jak to dopadne. Kristýnčino třetí a Terčino druhé místo je už dlouho neotřesitelné:-)

Mobilem se fotí špatně, Terča mi ze záběru utekla, takže tu máme jen jeden finiš:-)

A už je tu start dospělých, Lenka si jen postěžuje, že jí to dnes nejde a trochu se rozdělujeme. První kolo jsem se svým výkonem na náročné trati spokojen, fakt hezky běžím:-) Ve druhém kole asi díky uspokojení z kola prvního zvolňuji, nemůžu najít žádnou motivaci. Přede mnou mezera, šedesátníci mne nehoní, divný závod:-) Trať je náročná, ale vcelku krátká, do posledního třetího kola zkouším znovu přidat. A světe div se, přes mou vrozenou lenost se to vcelku daří:-) Předběhnu si dva běžce a můžu jít na párek. Taková dobrá uzená jistota ve světě zmítaném krizí:-) Nacházím Lenku, dnes poněkud nespokojenou s výkonem. Nemůže moc mluvit, tak to bude asi nemocná. Asi dost:-) Rodinné body dnes v pořadí Terča-já-Lenka-Kristýnka 8,398-7,740-6,708-4,638 a to je dohromady 27 a to je fakt dost. Jsme dobří. Věřím, že to potvrdíme i na posledním letošním závodě opět v pátek:-)

Pro milovníky čísel údaje z tří kol v Okříškách. GPS naměřilo více než udávaných 6,3km. Protože GPS na tomto typu trati podměřuje, má trať víc asi o celé atletické kolečko. Zřejmě jen letos, musely se obíhat "výkopy". Takže on ten můj čas je vlastně fakt dobrej:-)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Mezi řádky cítím běžeckou pohodu. Dlouhé běhy by taky byly, bude podzimní maratón? Rekordní?

Vl001 řekl(a)...

Doufám, že jo:-)

Anonymní řekl(a)...

Tak se pochlub, jaký osobák budeš na podzim atakovat? Podle výsledků jsi na tom běžecky opět velmi dobře, možná líp, než před Paříží :-).

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Vláďo, co Ti počítá rychlosti? Musím říct, že držet 22kmph na dvou kilákách mi příjde skvělé, skoro bych řekl mimořádné:-)

Vl001 řekl(a)...

2 Aldaman - lepší než před Paříží to určitě není :-( Uvidíme. Brzy:-)

2 JM - tabulka je zkopírována z MotionBased. Jak už minule objevil Aldaman, jde o rychlost maximální. Ale i skutečná rychlost 4:15 či kolik to vychází mi přijde slušná, ta trať opravdu není jednoduchá. Navíc je to negative split, což se mi normálně vůbec nedaří. Uvidíme:-)

Anonymní řekl(a)...

ty jsi, ale tajnůstkář :-).
Ale podle převýšení na motionbased je trať spíše rovinatá žádný velký kopec :-). Žákovské kategorie běžely jinou trať ?

Vl001 řekl(a)...

Žáci vynechali oběh rybníka v druhé půli:-) Kopcovité to není nijak extrémně, je to kros s kopcem na začátku.

Anonymní řekl(a)...

Vláďo,

už tak nějak plánuju příští rok a chci se zeptat, jestli zase můžu počítat s tvou pomocí v Litovli. Můžu? :D

Kaskadér

Vl001 řekl(a)...

Nejsem si vědom, že bych pomáhal kaskadérům:-) Každopádně pokud Litovel bude, doufám, že tam budu i já:-)