úterý, července 08, 2008

Roth - anketa

Blíží se "vrchol" mé letní sezony, rozhodl jsem se umístit sem opět anketu, ať vím, jak ten Roth rozjet:-)

Pravda je, že moje příprava nebyla ideální. S virózou doběhnutý maraton v Paříži společně s teplotou běženým Hejkalovým memoriálem způsobily poměrně značný tréninkový propad v dubnu a vlastně i v květnu. Tedy propad oproti plánům, objem tím zůstal zhruba na úrovni loňského roku. K dnešnímu dni mám letos na kontě 41 hodin (85km) plavání, 70,5hod (1760km) kola a 105 hodin (1202km) běhu.

V Rothu se plave v říčním plavebním kanálu, což znamená dvě věci - jistotu neoprenu a spousta místa, tedy jen jeden okruh. Bez neoprenu plavu o cca 2-3min/km rychleji než loni, i na Grafilitu s neoprenem mám čas lepší než loňský. Doufám, že ráno nebude zima, v plavání si věřím na ironmanský osobák.

Na kole se v Rothu jedou dva okruhy, což zase beru jako svoji výhodu, nemám rád moc okruhů. Profil kola není úplně rovinatý, ale nejsou to žádné hory. Na kole jsem letos zajel Starobrno podstatně lépe než předloni, za dobrý považuji výsledek z Mamuta. V tréninku jezdím své tratě o malinko rychleji než loni. Obecně mám oproti ostatním lepší výsledky v kopcích a bezvětří, Roth je spíš rovina a možnost větru. Jenže i tak, jestliže nebude zima a nebude foukat silný vítr, i na kole si věřím na ironmanský osobák.

Běh - v Rothu opět dva okruhy. Pro mne prostě skvělá zpráva. Běžecká forma šla po Paříži do háje, ale poslední výsledky z Opatova, Grafilitu a Nového Veselí nejsou nijak tragické. V běhu si nejsem ironmanským osobákem jist, ale doufám, že mne požene atmosféra davu a že se třeba stane zázrak. Pravda, budu asi poněkud unaven, přece jen ten cyklo objem je nižší než plánovaný, kolo mi prostě vezme víc sil než jsem plánoval. No co už nadělám, o to líp se musím snažit běžet.

Můj cíl je jasný - vylepšit si čas 12:31 z loňského Slovakmana. Jak to vidíte vy? Dal jsem raději více možností, ať se můžete v tipech více vyřádit:-)



Obrázek původní ankety.

31 komentářů:

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Tipnul jsem Ti výsledek pod 12 hodin, protože Ti ho jednak přeju a navíc, kdybys ho fakt dal, tak mě to pro příští rok tutově nakopne:-).
Já jsem na tom v tuto chvíli následovně:
odplaváno 89,5km za 29:40 hod
najeto 2593km za skoro přesně 100 hod
naběháno 1180km za 115 hod
S ohledem na Tvoje objemy a v korelaci k mým letošním a Tvým historickým výkonům to tipuju takto:
plavání 1:30, to bys měl zvládnout, kolo 6:15, možná by ses ani nemusel bát jet rychleji, protože maraton ke 4:15 zvládneš i trochu unavenej po prvních dvou částech happeningu:-)
Držím palce!

Anonymní řekl(a)...

vzhledem k predpovedi pocasi taky davam pod 12 :) i na plavani uz ted ma voda nad 21°C, takze je vsechno ready na vynikajici vykon.. Ten beh bude po kole kdes toho posledni dobou moc nenajezdil ze zacatku asi bolet, ale divaci te pozenou k cili :)

Anonymní řekl(a)...

JM to rozepsal věrohodně, možná plavání líp, kolo hůř o 5 minut, k tomu bych přidal dvě pohodová depa s popíjením pivka a oblékáním vabroponožek. Celkově tipnu 12:23:34.

Pro srovnání, letos mám P-41, K-2564, B-821km. Ty máš tedy 198% plavání, 69% kolo a 146% běh, vztaženo k jednomu veteránovi za kopcem.

Anonymní řekl(a)...

Osobák si podle mě určitě překonáš, pokud nepřijde nějaký nečekaný problém. O moc bych to asi ale neviděl :). Takže někde pár minut pod 12:30...

Vl001 řekl(a)...

2 JM - díky, budu se snažit. Na to, že máme stejně naplaváno, máme poněkud rozdílnou plaveckou výkonnost. Čím to jen může být? :-)

2 RK - no jestli mám 70 procent tvého kola, tak to mám vlastně najeto hodně. Dobrá, i kolo se budu snažit jet svižně:-)

Vl001 řekl(a)...

2 zombice - hele, kde vidíš nějakou normální předpověď počasí? Já vidím samý déšť, zimu a navrch i vítr. To není vůbec počasí na triatlon! Asi zůstanu doma :-)

Anonymní řekl(a)...

no zima a trocha deste je teda absolutne suprovy pocasi, zvlast pro takovyho otuzilce jako jsi ty :P Ja teda stokrat radsi tohle nez to vedro co bylo v Otrokovicich... A vitr jsem vcera videl na accuweather hodne slabej, pisou ho tam totiz v Km/hod ne v m/s jako u nas... dneska teda pridali deste, ale aspon te to donuti uz na kole makat aby ses trochu zahral :-))
hmm ted sem jeste prolit jiny weby o pocasi (ono taky verit predpovedi na 3 a vic dni je naprd :)) a s tim vetrem se docela rozchazi.. No uvidis az na miste.. Ale stejne si stojim za tim ze pocasi vypada nadejne ;)

Vl001 řekl(a)...

Jsem teplomilec, který se otužuje z donucení a nerad:-) V chladu na kole jezdím zásadně pomalu, protože mi jinak mrzne skoro všechno:-) V dešti jsem za poslední dva roky jel asi jednu hodinu a to jen proto, že to byl závod a vypadalo to, že přestane:-) No prostě měl bys jet místo mne:-) Jdu si koupit cyklovestu. Dvacet dva let jsem to odkládal, čas nadešel. Snad nějakou v obchodě najdu:-)

Anonymní řekl(a)...

Vidim to na zlepseni a moc bych ti pral, aby to bylo pod 12 h, ale bude to asi hodne tezke. Hlavne si to uzij se vsim vsudy. Az budu v sobotu busit (projizdet se) v Litovli do pedalu, vzpomenu na tebe. Drz se a makej. Uz ted se tesim na report z Rothu.
Téčko

Anonymní řekl(a)...

hlavně to nepřepal! jak budeš namotivovanej, tak ti to ze začátku určitě půjde samo...
držím ti palce!
Serža
http://serzovo.spaces.live.com

forest řekl(a)...

Poučení z předchozích anket: v žádném případě to nebude hodnota s nejvíce hlasy. Pod 12 hodin to nedáš, dáš to podle mě jak loňského SM, což zas tak výborný výkon vzhledem k rychlé trati nebude :P

Nezapomínej, že jsi rakev a rakve se nemají strhat.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

řekl mladej, kterej chcípl na půlmaratonu ve štafetě :-)))))

Niktomuž řekl(a)...

Řekni mi, co je ironmanský ekvivalent maratonu pod 3:00, a kliknu na to:-) Jinak samozřejmě držím palce.

Vl001 řekl(a)...

2 NM - nevím, co je ekvivalentem maratonu za 3:00, ale vím, že tak jako nemám na 3 hod v maratonu, tak nemám ani na ekvivalent v IM. Nicméně se budu snažit o dobrý výkon a budu se snažit si to užít. Nejlépe obojí dohromady:-)

Šewy řekl(a)...

Draku drž se. Tipuju 12:30:30, to jest minimální zlepšení. :-)

Anonymní řekl(a)...

Otázka pro odborníky: Dá se tenhle blog nafeedovat do RSS čtečky v mobilu? Prostě jestli má RSS. Nikde jsem tu nenašel ikonku. Jo a komentáře bych chtěl taky. :-)

Advid (s novým mobilem a trenažerem :-) )

Anonymní řekl(a)...

I když bych Ti to přál, tak myslím, že osobák to nebude. Přece jen vloni jsi mě porážel v běhu o třídu.
Ale pod třináct bych Ti věřil - zas taková rakev ještě nejsi. :-)
Mond

forest řekl(a)...

Advid:

RSS článků (vl001 povolil jen anotaci): http://vl001.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss

komentáře (full, na mojí žádost): http://vl001.blogspot.com/feeds/comments/default?alt=rss

defaultně z hlavičky to háže na Atom, který má trochu jinou definici XML

Šewy řekl(a)...

Co je? Na 29.2km máš 10:51:15 a pak už nic. Nechceš říct, že jsi to před finálním výklusem zabalil.... to ne, viď?

Anonymní řekl(a)...

Hmmm, moc pěkný čas. Gratulace jak prase.
Téčko

Niktomuž řekl(a)...

Gratulace k osobáku! Vůbec si neumím představit, jak ten maraton musel být těžký...

Anonymní řekl(a)...

Dalsi posun, porad cekam velky zlom a ty se stale setris :) IM

d řekl(a)...

Nazdar,
dal jsem volbu nad 13:30 (jako první, hurá). proč?

Rozjedeš to na čas hluboko pod 12, ale výsledek je nejistý, buď to udržíš těsně nad 11:30 nebo "odejdeš" a těsně unikneš DNF v čase 13:50.
Nemalý podíl budou mát ty obludné podkolenky. :-)

Jen tak mimochodem, těm časům vůbec nerozumím, jen jsem si přečet diskusi a něco napsal, abys měl radost. :-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

Pěkně Vláďo, 12:18 je super zlepšení. Gratuluji!

Anonymní řekl(a)...

S ohledem na pokles fiziolog. kapacit věkem zlepšení o skoro 3 % což je velmi dobrý výsledek. Ještě tak 10 let tento progres udržet a je to v agegroup na bednu ;-).

NNN

Anonymní řekl(a)...

Velká gratulace k osobáčku. Čím jsou menší objemy tím lepší výsledek zajímavé.

Podrobnější výsledky jsou zde
http://results.mikatiming.de/2008/roth/index.php?content=search

d řekl(a)...

haha,
tak jsem právě zjistil, že jsem tipoval a ty už jsi byl v cíli. Holt "doháním resty" po dovolené.

Gratulace ke zlepšení osobáku.

Vl001 řekl(a)...

Já jsem málem zmrzl a vy se zabýváte něčím tak nepodstatným jako je čas :-)))

d řekl(a)...

Tak to prrr.
Na čas ses ptal sám!!! Mi by byl celkem ukradený.
A neříkej, že to bylo v těch úúúúžasných podkolenách zima?!!?!?

Vl001 řekl(a)...

Na čas jsem se ptal, když jsem myslel, že to bude normální závod a ne mrazírna zpracovávající závodníky:-) Zima? Jo, zima mi byla. V jednu chvíli taková, že jsem se skoro nemohl pohnout. Ale nepředbíhejme popisu...

Vl001 řekl(a)...

Tentokrát se většina tipujících trefila. Abych pravdu řekl, je mi to trochu líto. Myslím, že v trochu lepším počasí bych vám ty tipy trochu zamotal:-)