neděle, ledna 27, 2008

Týden 4/2008 21.-27.1.

Další obyčejný týden. No co taky čekat mimořádného, že?

Pondělí - 0-0-0 Plány velké, avšak celodenní jednání s japonskou delegací je poněkud narušilo především tím, že součástí práce bylo nakonec i večerní posezení. Rýnský ryzlink od Mikrosvínu patří k těm, které mne nikdy nezklamou, domů ho však nekupuji. Přece jen je poněkud dražší:-) Nevšední událost jsem si tedy docela vychutnal:-) Zážitek byl doplněný již známým poznatkem - jsou disciplíny, ve kterých se japonci nemohou s evropany měřit. Jednou z nich je požívání alkoholu:-) Jo ale tento blog je vlastně o sportu. No tak to řeknu jasně - nic. Prostě nic.
Úterý - 0-0-7 Ráno není na sport pomyšlení. Fakt nevím proč:-) Večer si jdu vyklusat svoji oblíbenou skorosedmičku - 33:53.
Středa - 1,5-0-5
Ráno jdu zase běhat, ale nějak nestíhám. Nevzal jsem si hodinky a musím brzy zpět. Tak jen pětka, píšu 25 minut. Vyrážím na jednání do Klášterce nad Ohří. Kolegu jsem přesvědčil, aby si vzal plavky, před polednem testujeme bazén v Chomutově. Stihnu 1,5km. Příjemný bazén, jen by mohly natahat špagáty na dráhy, do bazénu by se pak "vlezlo" víc plavců.
Čtvrtek - 0-17,4-10
Ráno si jdu oběhnout desítku na Holedné, čas mi vyráží dech - 49:04 vypadá, jako bych se snažil o osobák. Opravdu dobrý pocit z ranního běhu. Večer přidávám chvíli na válcíh - 42 minut, 17,4km.
Pátek - 2-0-7 Kristýnce se nechce jít ráno plavat, oběhnu si skorosedmičku za 34:29. Čekal jsem, že to po včerejšku půjde hůř:-) Odpoledne beru Kristýnku do bazénu. Její tréninky jsou většinou hodinové, měla by si zvyknout na delší plavání. Jenže já moc víc než hodinu rozumně nevydržím, co s tím? Jsem rafinovaný. Po příchodu na Kristýnku čtvrt hodiny jen tak koukám a pak si to zopakuji, když mění topologii plavání ze šířkového na délkové. Prostě já ve vodě hodinu - cca 2km, ona přes hodinu a půl. Holt je vidět, kdo je u nás doma plavec. Příště vyzkouším déle i já:-)
Sobota - 0-0-22,5 Dopoledne si jdu oběhnout přehradu. Zkouším tuto trať bez pití a jídla. Zatím jsem vždy aspoň müsli tyčinku měl. Krásné počasí, fůra běžců. Že by jich fakt přibylo? Dvojice mladíků mne doběhla a předběhla. Zkusil jsem se jich trochu držet, asi i toto se promítá na slušném čase 2:10:02. Ona tato trať má totiž asi i víc než si píšu.
Večer pak zkouším ještě i trošku posilovat - 40 minut. Dobrý:-)
Neděle - 0-0-10 Ráno po obchodech, po vydatném obědě oběhnu Holednou jako ve čtvrtek. Čekal jsem čas kolem 55 minut, výsledek 52:22 je vcelku překvapivý. Že by trochu forma? Asi ji malinko brzdí fakt, že jsem těžší než obvykle. Normálně se nevážím, ale bylo na čase zkusit tu divnou váhu, která umí změřit tuk. Ten je v normě - 10,5 procenta. Ale téměř 84 kila ukazují, že plavání s občasným posilováním u mne vedou k nárůstu svalové hmoty. Holt jsem kdysi vážil 95 kilo a svaly mají paměť. Stačí je jen poškádlit a rostou si. No, nebudu z toho dělat vědu. Snad ty kila navíc při maratonu unesu:-)



Počet

Km

Čas

Běh

6x

61,5

5:25

Plavání

2x

3,5

1:45

Kolo

1x

17,4

0:42




7:52

Zhodnocení: Když je méně času, projeví se to u mne na plavání. O víkendu plavat nechodím, stačí jen pár pracovních cest mimo Brno a plavecké kilometry jdou dolů jako tento týden. Ale když vylezu při triatlonu z vody poslední, mám šanci se prodírat startovním polem kupředu. O místo, dvě:-) Takže je vlastně vše v nejlepším pořádku:-)

5 komentářů:

Ječmínek Máselník řekl(a)...

copak Mikros, to jsou i moji oblíbenci. Ten Tvůj rýňák, nebyla to náhodou vinice Za cihelnou z Dolních Dunajovic ročník 99? Dotaz jen tak pro jistotu, že se tato lahev už skutečně komerčně nevyskytuje:-)

Anonymní řekl(a)...

Docela slušný týden i se společenskou událostí, tak to má být, přece jen je potřeba i se trochu od tréninku odreagovat a u dobrého vínka to jde dvojnásob co :-). Až na to, že já se většinou odreagovávám o víkendu a ty jsi to vzal hned z kraje týdne :-).

Vl001 řekl(a)...

Ryzlink byl ročník 2005, žádný extrém:-)

Ječmínek Máselník řekl(a)...

tak to jo, ale i ta 2005-tka je slušná, celkem se jim ten rok povedl i vlašský ryzlink, ale to už máš, počítám, dávno ochutnáno:-)

Vl001 řekl(a)...

Já vlašák moc nemusím. S vyjímkou ročníku 2004 od Mikrosvínu:-) Nebo že by to byla pětka? :-)