úterý, ledna 22, 2008

Týden 3/2008 14.-20.1.

Zkusil jsem nabourat stereotyp a řekl jsem si, že zkusím plavat každý den, dokud to půjde. A o víkendu běhat. No prostě skvělý nápad:-)

Pondělí - 1,5-0-0 Plaveckou část týdne zahajuji s rozvahou, mám jen 42 minut, na 1,5km to stačí. Večer zbyl čas na posilování.
Úterý - 1,5-0-7 Nechci plavat dvojky, to by mi brzy došly síly:-) Takže zhruba jako včera za 45 minut 1,5km a i na běh došlo. Jen sedmička (necelá:-)) za 33:10.
Středa - 1,5-0-0 Jedu do Budějovic, tam na bazén není čas. Pak pokračuji na Plzeň. V Plzni chvíle je, ale v bazénu je dost lidí. Přesto zvládnu obvyklých 1,5km za 45 minut.
Čtvrtek - 2,2-0-7
Ráno mám v Plzni docela čas, vyrážím znovu na bazén. Tentokrát s ploutvičkama. Po 55 minutách se mi z vody ani nechce, je příjemně teplá. Nicméně musím:-) Večer už doma běžecká sedmička. Čekám, že mne "doběhne" únava z plavání, mám pocit, že mi někdo vyměnil ruce. Ale běží se mi lehoučce, za 31:51.
Pátek - 0-0-7 Ráno si jdu frajersky zase zaběhat, únava už mne doběhla. Sotva jsem schopen se nadechnout. Protrápím sedmičku za 34:55. Takto to běhám po maratonu:-) Sice jsem chtěl jít odpoledne plavat, ale uznávám se po zbytek dne za pohybu neschopného.
Sobota - 0-0-12,5 BBP Radostice. Vcelku jsem očekával, že se po pátku zotavím. A taky docela jo. I když lepší to může být vždycky:-)
Neděle - 0-0-16,5 Výběh s brňáky. Přišel jsem pochopitelně jen kvůli Děvčeti a to nikde:-) V půlce delší trasy mi nohy řekly, že se k Ríšově studánce škrabat nebudou a že poběžíme zpět podél přehrady. No dobře. Možná jsem to měl i delší než ostatní:-) Ale ne rychlejší. 1:37 třeba 16,5km.



Počet

Km

Čas

Běh

4x

50

4:20

Plavání

4x

6,7

3:07

Kolo

0x

0

0




7:27

Zhodnocení: Na kolo nezbyl čas, ale i tak docela dobrý týden. Příště zkusím ta plavání delší:-)

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

O víc než třech plaváních týdně už nějakou dobu uvažuju, ale ještě nemám tolik natrenováno. Čtyřikrát týdně, to už je pořádný crasch test.

Anonymní řekl(a)...

Ryba! 8-O

Tenhle týden budeš plavat od pondělí až do neděle?

forest řekl(a)...

U té neděle máš blbě součty kilometrů disciplín.

Mě by fakt zajímalo kolik ty tvé běžecké sedmičky měří.

Vl001 řekl(a)...

Před chviličkou jsem to opravil:-)
Sedmička měří od 6,5 do 7km. Celou délku však teď běhávám vyjímečně od té doby, co jsem si pořídil čelovku:-)

Vl001 řekl(a)...

2 Koyama - každý den už to nestihnu. Ale zato zkusím plavat v těch nejrychlejších bazénech. Možná i v Chomutově:-)

Anonymní řekl(a)...

Vlado, ani nevis, jak me to mrzelo, ze jsme se do toho Brna nedostali. Takova kupa behacich lidi a ja si tu dvacu musela odkroutit sama:(
Hele, tak vidim, ze se zacinas dotahovat na moje padesatky na minute:)

Vl001 řekl(a)...

Milé Děvče, leda tak s ploutvičkama:-)

Anonymní řekl(a)...

V Chomutově je opravdu rychlá (rozuměj studená) voda. :o)

Anonymní řekl(a)...

Jestli mas radsi teplou vodu, tak bud rad, zes ty Budejky nestih :) Ale zas je to moc hezkej bazen, mam ho asi nejradsi ze vsech co znam.. Hele ty po zavode vubec nevyklusavas nebo si to jen nepises (i kdyz rozklus jo)?

Anonymní řekl(a)...

Teda ty jsi, ale plavec, to budou v létě výsledky! Ty tvoje sedmičky běháš na jakých tepech? sedmičku pod 32 min to je docela slušné tempo - moje závodní na 10km :-). A to jsi Ječmínkovi psal, že by jsi desítku líp nezaběhl, jestli ty nejsi tak trochu kecka :-D.

Vl001 řekl(a)...

2 Koyama - tak jsem se v Chomutově přes poledne stavil. Docela pěkný bazén, navíc v teplejší vodě jsem už dlouho neplaval:-)

2 Zombice - rozklus/výklus píšu jako jednu položku dohromady. I když je fakt, že tento týden výklus nebyl. Vyzvedával jsem si nové boty a pak jsme spěchali domů. Já vím, neměl bych to tak dělat, ale co už se mnou:-)

2 Aldaman - za 32minut 6,5km to není zase tak děsivé tempo:-) Tepy nevím, na krátké výběhy si je neberu. Odhad je při rychlejší variantě 145, při pomalejší 135-140. Možná trochu kecám, třeba bych Ječmínkovi stačil:-) Ale dát si cíl 10km za 40 si netroufám. I při nejlepší formě by to bylo zatím pár vteřin nad.

Anonymní řekl(a)...

Tak kolik to vlastně běháš, kdyby to bylo 6,5 km tak to je tempo někde kolem 4:55, ale pokud by to bylo 7,0 km tak už je to kolem 4:34 a to je docela rozdíl aspoň pro mě :-).
No jo , když ty jsi poslední dobou spíš plavec než běžec :-D.

Vl001 řekl(a)...

Aldamane, jsou to prostě takové pohodové běhy. 4:50-5:15. Ono je to fuk, jak je to přesně:-) Plavec rozhodně nejsem, to by plavání muselo být tak trojnásobné. Ale třeba to jednou přijde:-)

Anonymní řekl(a)...

Je mi jasné, že bežci tvých kvalit je to celkem jedno :-). Já jen, že nám, co každá sekunda co bych měl běžet rychleji dělá problém, se mi zdálo 20 s rodílu dost velký :-).
Nebuď zbytečně skromný jde ti plavání dobře :-).