čtvrtek, srpna 23, 2007

LBP Popůvky 22.8.2007

Tentokrát jsem nevěděl, zda Veselku stihnu. Ráno jednání na Kladně, pak Praha... Nicméně po páté parkuji u rybníka, oblek končí v kufru a já zase vypadám jako člověk. Vlastně běžec:-) Hejkal parkuje hned vedle, třeba bude zajímavý souboj. Pravda, při rozklusávání to na velký výkon nevypadá, tep stoupá do divných oblastí. Asi únava z ranního vstávání a dlouhého dne. No ale kdo by se koukal na nějaký tester, že?

Start mne zastihuje už vcelku v pohodě, po panelech se šetřím, na vrstevnici pak poměrně brzy zrychluji a snažím se prodírat davem. Mám k tomu důvod. Závod končí seběhem, je potřeba mít na Hejkala náskok:-) Postup startovním polem končím za Vlastíkem a Standou Holečkem. Přece jen před takové běžce bych jít neměl. Koutkem oka mrknu na tep - 164. Měl bych zvolnit. Jenže ve stoupání Hejkala slyším, nedá se nic dělat, běžíme dál:-) Smiřuji se s myšlenkou, že náskok nebude a vbíhám do lesa za pronásledování známých zvuků ještě známějšího bloggera. Brzy mne má. Taky jo. Po 17 minutách. Já nakonec přece jen předbíhám Standu Holečka, což je pro mne velký svátek, udržím pozici až do cíle? Stále jsem kousek za Hejkalem, stačí malinké stoupání a přibližuji se. Ale teď bude seběh. Na nejprudším kamenitém seběhu jsem už dvakrát uklouzl, běžím hodně opatrně. Hejkal získá hezkých pár metrů rozhodujícího náskoku. Jsme dole v údolí, nějak se mi nechce dobíhat jen tak. Zkouším dotáhnout skupinku, přes niž se Hejkal už dostal. Trvá mi snad kilometr, než stáhnu posledního, už jsem před ním. A dalším, světe div se, je hejtman. No toho jsem dlouho nepředběhl. Při jeho bojovnosti bude nutný závěr, ach jo, to bude bolet. Ale zase pomyšlení, že mám všechny Standy za sebou je příjemné (STJ je po tréninkovém výpadku přece jen víc vzadu). Jsme u rybníčků, nohy tuhnou, na stupňovaný závěr nejsou síly. Běžci za mnou se přibližují, nedá se nic dělat, poslední dvoustovku finišuji co to jde. Krátký finiš není má silná stránka, jednomu běžci se daří mne v posledních metrech předběhnout. Ostatní jsem kupodivu udržel za sebou, i když to bylo o metr, dva. Ať už bude čas a umístění jakékoli, jsem se sebou spokojen. Průměrný tep 160, max 170, zdá se, že jsem fakt běžel na hranici možností. Minule byl sice čas lepší, ale s tepy 156/167.

"Moje Popůvky"


Výsledný čas 36:47 není úplně hvězdný, ale přece jen je to návrat k lepším výsledkům. Finišem jsem uhájil umístění v první půlce - 59 místo ze 118:-) V kategorii 14. z 21. A hlavně - mám 65,2 bodu, což znamená, že cíl 650 bodů celkově je v předposledním závodě splněn! Je to trochu paradox - letos jsem ani jednou nepřekonal loňské osobáky z LBP, přesto je celkový výsledek lepší než loni (645,3). Daří se mi totiž běhat vyrovnaněji. Pravda, loňské celkové umístění (48.) nepřekonám, zase však budu mít lepší umístění v kategorii:-) Prostě s LBP spokojenost. A to nás ještě čeká za měsíc poslední závod. S chutí do něj.


Už vím, proč mne tento běžec v posledních metrech předběhl. Doběh byl podle čísel:-) (foto jako obvykle vítězný Dao)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Toho běžce před Tebou si uvědomuji, předbíhal jsem ho o dost dřív než hejtmana pod krkolomným seběhem do "neznáma", ve kterém jsem se ho předběhnout bál (úzká cesta, měkký povrch), a taxem se vlastně nechal trochu zdržet.
Musím ten náš odstup "opticky zvětšit" ;-) To bude nářez, až přijedeš na závod vyspalej a čerstvej...
Technická - zdá se mi, že nás bylo v kategorii 21.

Anonymní řekl(a)...

K tomu paradoxu : vzhledem k tomu,že vloni i letos není Tvůj bodový výsledek ovlivněn Danovou neúčastí,tak přece jen Dan letos na závodech LBP mírně zpomalil.

Anonymní řekl(a)...

Jojo, kdyby tak u nás chtěl zpomalit Franta Tichej...

Anonymní řekl(a)...

Jestli on ten Dan nezpomalil proto, že víc běhá ultra. Ty desítky na poháru jsou jen pravidelný tempový běh, často bez soupeřů.
A houby, vl001 se stále zlepšuje, teď to jen potvrdil. Osobáky jsou často dány víc počasím než běžeckou formou.

Vl001 řekl(a)...

Letos jedna Danova neúčast, loni tuším dvě. Těžko se to srovnává, každý den jsou jiné podmínky, ale myslím, že Dan v průměru nezpomalil a rozdíl v bodech je daný mými loňskými horšími časy loni v "nerekordních" závodech.

Anonymní řekl(a)...

Dan běžel vloni a letos celkem 9 stejných závodů.Poměr časů je 6:3 ve prospěch r.06.S vyjímkou tří závodů (r.06 Líšeň I. -64s , r.07 Pisárky I,Obřany III,-32s, -32s) je rozdíl většinou do 10 sekund.
Dodle Dana bysme si mohli seřizovat hodinky.

Vl001 řekl(a)...

Hlavně si můžeme podle Dana srovnávat kvalitu výkonu a o to jde:-)

Opravil jsem počet závodníků v kategorii. Hned je to o fous lepší:-)

Anonymní řekl(a)...

Kdybys použil předchozí cílovou fotku od Dana, bylo by všem zřejmé, že jsi pozici dobrovolně přenechával nižšímu startovnímu číslu :-), aby byl pořádek.

Já mívám se spurty velký problém a v cílové rovince bývám běžně předběhnut. Ach jo. To mě vždycky naštve, protože mívám pocit, že to nebylo nutné, ale asi bylo. Můžeme se na to přes zimu lépe připravit. Nebo výběhy kopců, jak kdesi radil Milan. Toho nikdo nepřespurtuje.

Anonymní řekl(a)...

Ale přešpurtuje :-).mladí i starší.Teď na Veselce jsem odtáhl posledních 10 minut a na cílové rovince kolem mě přešli jako kdybych stál.M.Nytra ,r.88 a Slavík Jiří,r.54.Těch posledních 10 minut jsem měl tepy +-185 a na zrychlení nebylo.