úterý, června 05, 2007

Kdo zvítězí v sázce?


Zatím jsem procházel životem bez zbytečných sázek. Ve sportu obzvášť. Nejsem zrovna soutěživý typ. Jenže... Přišel jistý mladík jménem Forest. Začal nazývat nás starší rakváči. Pak si z rakváčů vybral ty, kteří vypadali porazitelně (to jako mně obzvlášť:-)) a občas i neopomenul prohlásit, že s někým takovým jako já nemůže nikdy prohrát viz např. tento text. Forest se připravuje též do Otrokovic a v podstatě si přímo říkal o sázku. Jo, vsadil jsem se. Vite, nerad riskuji. Vsadil jsem se, protože si myslím, že jsem v něčem lepší než Forest. Domýšlivost, že? Má rychlejší maraton (3:15 oproti mým 3:34). Je lepší plavec (100m 1:30 oproti mým cca 1:45). Na kole jsme se nesetkali, na stejných závodech (Starobrno) má rychlejší čas (3:55, já loni 4:01). Přesto si myslím, že ho porazím. Na našich blozích jsou i tréninkové deníky. Máte tedy dost indicií:-) Tak co si myslíte vy? Dejte svůj názor najevo v následující anketě:

Screenshot původního hlasování

No, ať už to dopadne, jak chce, tak to vypadá, že 27.6. bude někde pivo zdarma:-) Kde, to se jistě dozvíte a jste zváni na zhodnocení Moraviamana s autogramiádou obou zúčastněných:-)

22 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Co hraje pro tebe (a proti Forestovi), jsou zkušenosti ze dvou již absolvovaných IM. Když si teda tak věříš, hlasoval jsem pro tebe, ale myslím, že to bude těsné. No každopádně budu oběma držet palce.

Anonymní řekl(a)...

Drzí přepalovači proti zkušeným rakváčům, to je teda dilema. Pokud oba dokončíte, navrhuji přepočítat výsledky podle věku. A pak se uvidí ta kvalita a praxe (aspoň doufám :-). T.

Anonymní řekl(a)...

Asi jako Pavel, nebudeš dělat chyby, dávám ti hlas. Počítám, že tak od poloviny kola vám to bude oběma jedno a dokončíte s přehledem pod 13h (?).

Anonymní řekl(a)...

Tak jsem Ti taky dal hlas. Stejně jako Pavel si myslím, že to bude těsné. Forest je sice mladík, ale myslím, že do toho půjde rozvážně a nepřepálí...

Anonymní řekl(a)...

jasnej favorit je forest :). mam pocit, ze i kdyby tam mel umrit tak se porazit nenecha...

Vl001 řekl(a)...

Tak prozatimni prubeh hlasovani jsem opravdu necekal:-)
Navic bych rad podotkl, ze ja rozhodne do mrtva jit nechci:-)

Anonymní řekl(a)...

Muj sverenec bude velmi dobre pripraven (aspon teda doufam :)). Kazdopadne jeho priprava v pasmu OV byla velmi dobra a proto mu verim.IM

Vl001 řekl(a)...

Je mi jasné, že pokud Forest zvítězí, je to zásluhou trenéra. Pokud Forest prohraje, může za to pochopitelně jen a jen on sám:-)

forest řekl(a)...

vl001 v reakci na ironmana: A nemá to být jak ve fotbale? Prohra je vina trenéra, ale výhra je zásluhou hráčů. :-D
Tosk: Přepalovač? Dej mi jediný příklad z letoška (u vl001 bych toho našel celkem dost). A drzý? Jasně, to jsem já :-P Jak podle věku? To si vy rakve furt nějak ulehčujete.
vl001: Do mrtva půjdu, na rozdíl od některých to umím. Asi si ještě koupím na kolo zrcátko, abych se furt pro jistotu nemusel otáčet. Ale to je vlastně blbost. Zrcátka s mnohonásobným zoomem se nedělají ;-)

Anonymní řekl(a)...

Castecne mas pravdu, pokud prohraje, bude to proto, ze neposlouchal trenera dukladne a predevsim v kvetnu zarazoval zcela nevhodne treninkove prvky :)). IM

Anonymní řekl(a)...

No teda... jsem poměrně dilematický :)
Na jedné straně zkušenost, na druhé mladické ambice. Přemýšlím, jak se tvé relativně (opravdu relativně) pomalejší časy promítnou do celkového výsledku, když už tu zkušenost máš a máš možnost si lépe rozvrhnout síly. Přípravu jsi měl dobrou, stejně jako Forest povzbuzovaný neviditelným IM, který na něj naložil slušné porce a výsledky se mj. dle mého názoru projevily už v osobáku na maratonu.

Nakonec dám hlas Forestovi a i když je hodně motivovaný, doufám, že to půjde především hlavou.

Anonymní řekl(a)...

Je fakt,že jsem ze začátku Foresta bral jako každého jiného mladého, slušně vychovaného běžce.Když mě však jen tak mezi řečí nazval rakváčem (a ještě se u toho tak divně usmíval),hned jsem pochopil kolik uhodilo. :-)))
Vsázím na Vláďu nejen z generační solidarity,ale i proto,že Forest (mlíčňák)ještě neví do čeho jde : ty vracející se krize,opakované defekty,napomínání za draft.Horko,defekty,žaludeční a svalové bolesti....Křeče,nechutenství,slabost.Je toho hodně co bude poprvé překonávat.Vůbec mu nezávidím. :-)
Přesto si myslím,že vítězové budou oba,a jako každý kdo dokončí IM si zaslouží obdiv.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj vl001 posílám hlas pro Tebe...díky Tobě jsem běžela PIM (levná trojka) a jsem už taky "stará bába" :-)) jen mu to nandej...

mapo

Vl001 řekl(a)...

Mapo, PIM jsi běžela především proto, že jsi skvělá běžkyně. A takové na PIM prostě patří:-) Myslím, že jsem v žádném měsíci nenaběhal tolik, jako Ty...

A Forestovi to pochopitelně nandám. Teď už musím. Přání žen se mají plnit:-)

3COP řekl(a)...

Forest je sympatický mladý muž, kterého jsem neměl čest vidět sportovat, ale s foťákem mu to slušelo, vl001 do toho bušil na PIMu, zapózoval, zamával, ale osobně věřím ve zkušenosti z již vykonaných závodů, takže dávám hlas vl001, ale jsem velice napjatý. Já se snad přijedu podívat.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

netroufám si tipovat výsledek, nicméně palce budu držet Vláďovi. Stovka kraul neříká o čase na 4km až tak moc, rozdíl na kole je minimální, navíc toto bude časovka, což je zase jinde a čas na maraton je také v zásadě podobný a není po kole.
A lekce mladým není nikdy na škodu ;-).

Anonymní řekl(a)...

to vl001- nechval mi tolik, červenám se...jsem skromná a plachá :-)
Držím Ti palce.
mapo

Anonymní řekl(a)...

Chlapi, fandim Vam obema, hlas davam Vladovi, ale myslim, ze to bude hodne napinavy a vyrovnany souboj a moc se tesim na nejaky pekny clanek:)

Anonymní řekl(a)...

Davam hlas mladi, to, ze nevi, do ceho jde, muze byt vyhoda.

Anonymní řekl(a)...

Tuta odhalil jednu ze zakladnich pravd ironmana a sice, ze spousta borcu zajede v prvnim zavode cas, ke kteremu se behem dalsich let jen tezko priblizuji.IM

Anonymní řekl(a)...

V názorech tuty a Ironmana je asi ukrytá hluboká pravda.
Nicméně hlas ponechávám zkušenějšímu Vláďovi - nakonec jsem přece taky rakváč ;-)

Anonymní řekl(a)...

Souhlasím s IM i Tutou.Ke svému času z r. 1995? jsem se dosud ani nepřiblížil. :-) Ale triatlonisté zrají pomalu a Forest je přece jen skoro junior. :-)