neděle, března 11, 2007

Začala cyklistická sezona

Přiznávám na rovinu, jsem docela zimomřivý. Kolo je pro mne aktivita začínající na 18 stupních. Ale letos je těch cyklistů venku tolik, že se to nedá vydržet. Dva týdny jsem se odhodlával vyrazit. Pochopitelně nejdůležitější otázka je - v čem? Fakt nemám zimní cyklistické oblečky. Možná bych mohl v lyžařském? Ale to by se mi kalhoty mohly zaplést do řetězu. No, dlouhé cyklistické kalhoty pochopitelně mám. Na léto. Jezdím v nich kolem těch 18 stupňů. Třeba loni v červnu Sudety. Nejsou extra zateplené, ale mají neprofuky na kolenech. Pro jistotu. Dobře, zkusím to v nich. Triko Craft Pro-na to dlouhé Nike a běžeckou bundu. Jestli to v těch dvanácti stupních přežiju, za odměnu si koupím nějaký dlouhý cyklistický dres. Šátek pod helmu neberu, svítí sluníčko. Rukavice obyčejné fleecovky. Návleky na tretry. Pochopitelně nemám neoprenové, koupil jsem si takové do deště. Třeba mne zachrání před zrampouchovatěním.

Jakmile vyjedu, zase tak strašidelné to není. Občas minu i cyklisty v krátkých kalhotách, asi budoucí klienti revmatologie. Já si točím malou placku, jede se mi fajn. Díky válcům zadek osezený, zkouším vyjet i menší kopečky. V nich se slušně zahřívám, ale lepší než zmrznout. Nicméně první vyjížďka nemá být nic dlouhého, za 1:20 jsem zpět doma. S prvními 29,55km venku. 11. března. Oproti jiným rokům slušný náskok. Až na to, že opravdoví cyklisté letos jezdili celou zimu a sází teď jednu stovku za druhou. No, uvidíme. Jdu si udělat čaj, proložím to slivovicí a jestli se za den-dva neobjeví zápal plic či jiná typicky cyklistická nemoc, vyrazím zase. Prý se má oteplit :-)

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak to dnešní počasí bylo na cyklistickou premiéru ideální.Skoro jako na Malorce.A dlouhodobá předpověď dává za pravdu otepleným globalistům.Tak si to tady v teple užíjte,balím a jedu do Tater.Tam je ještě 2m sněhu.
Pokud přežiju nočních 6h v "Zetce" a ráno mě vzkřísí,zastavím se na BBP i s průkazy a licencemi.

Vl001 řekl(a)...

Já letos hory už odpískal, na dovádění na sjezdovkách to není. No ale vám, co chodíte mezi medvědy a kamzíky je to fuk. Ještě že jen do Tater, v jiných pohořích je prý letos zvěř divočejší. Tak si to taky užij a přežij. Aspoň do předání průkazky.

forest řekl(a)...

Heč, vyrazil jsem o 2 dny dřív ;-) Suma za pátek a sobotu 120 km (5:25). Počasí je optimální, snad zlomím lenivoost. Od tohoto týdne už musím začít sázet stovky, tenhle týden jsem měl na usazení zadku a zvyknutí si na nové kolo.

Vl001 řekl(a)...

Loni jsem vyrazil v půlce dubna po mnoha letech cyklolenošení, ono to bude stačit i letos, stovky nechám na květen:-) Moc spěcháš. Co když si uženeš velkou rýmu a budu před tebou? Ta ostuda:-)

Anonymní řekl(a)...

Čaj se slivovicí je hned po svařáku můj nejoblíbenější lék :-)
Jako běžec-tragéd, který uvažuje na léto o nějakém tom kratším triatlonku, mám v úmyslu vytáhnout kolo až někdy v dubnu. Mám jen 12 let starého horáka, 30-letého favorita dávno sežral železotoč :-)))

Vl001 řekl(a)...

A víš jaká bývá v dubnu zima? Zvláště u vás na horách? V květnu určitě stačí:-)

Anonymní řekl(a)...

Možná to tak dopadne :-)

Anonymní řekl(a)...

good tak jako cyklistika a taky tak jako tenhle obchod: http://www.cyklistika-fitness.cz/