pondělí, března 19, 2007

Týden 11/12.-18.3.2007

Úplně jarní týden vybízející k cyklistickému pokračování. Jenže když jeden chodí domů v pět, do šesti toho moc nenajede a pak je tma. Navíc mám ještě v kalendáři dva běžecké závody - 1/2PIM a maraton v Linzi. Jedenáctý týden proto vypadal takto:

Pondělí - 0-7,5-7 Ráno výklus po těžším víkendu. Skoro 7km za 33:12. Večer kolo jen na zahřátí - 16 minut, 7,5km a strečink.
Úterý - 0-35,1-0 Odpoledne jsem se dostal na kolo:-) Projet cyklostezku byl však špatný nápad, bylo na ní celé Brno, proto rychlost nic moc. Aspoň jsem viděl několik hezkých inlinistek a taky třeba Tutu se sparingem běžící rychlostí vyšší než bruslaři... Z tachometru opsáno 35,1km za 1:37.
Středa - 1,8-0-10 Ráno plavání 55minut 1,8km, opět z něj mám dobrý pocit. Možná jsem moc odpočinutý, většinou chodím plavat záměrně trochu unavený:-) Odpoledne dráha, po rozklusání 5x1km. Předsevzetí běžet rovnoměrně tempem 4:00/km. Většinou jsem však běžel první kolo ze čtyř cca 56sec, druhé 1:00, a pak si rezervu vybral:-) Asi takto:

Prostě s rozklusem a výklusem píšu 10km za 45 minut.

Čtvrtek - 0-0-10 Včerejší dráhu to chce rozběhat, ráno 10km Holedná za 50:38, což je na tu trasu na mne dost dobré, myslel jsem, že budu víc klusat:-)
Pátek - 2-0-5,4 Ráno plavání 2km 1:00. Večer kratší výklus - možná mi nesvědčí před závodem neběhat - 5,4 km za 26:31.
Sobota - 0-7,8-15 Závod BBP Myslivna. Dobrý:-) Včerejší klus se asi osvědčil:-) Večer pak krátké posilování a 16 minut na rotopedu - 7,8km opět spíš na protažení.
Neděle - 0-0-23 Delší běh po stejné trase jako minulou neděli. Subjektivně se tělu tolik nechtělo, občas jsem se i nutil, čas kupodivu na 23km o minutu lepší než minule - 2:15. Možná díky tentokrát zařazené 2 minutové pauze na občerstvení.





Počet

Km

Čas

Běh

6x

70,2

6:06

Plavání

2x

3,8

1:55

Kolo

3x

50,4

2:09

10:10


Zhodnocení - Opět bez dne úplného volna, asi ani další týden nebude, pak opět zařadím. Volnější dny se pochopitelně najít dají. První letošní "desítka", avšak subjektivně nijak náročná. Možná se mi zlepšila vytrvalost, zkusím časem trochu zvýšit zátěž, abych tělo přece jen zatížil...

15 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

4:00/km, není to moc rychle? Pokud je to psychologický útok na soupeře, tak na mě to funguje.
Po týdenní rýmě teprve začínám a bojim, bojim, co mi uteklo.

Vl001 řekl(a)...

Však to taky 4:00 nebylo:-) Jestli to dobře chápu, 5x1 by mělo být v tempu pětky. A já si na pětku za 20:30 troufám, v naprosto ideální den možná i těch 20:00. Taky dobře víš, že na tratích 5+ trochu zaostávám. Nicméně pro jistotu se raději do tréninku pusť. Co kdyby náhodou:-)

Anonymní řekl(a)...

"Zaostal" jsi jen na desítce, na kterou jsem ladil. Na 5, 21 a 42 km jsi napřed. Možná, že jsi mladší, ale přesto zkušenější :o)

Vl001 řekl(a)...

Pětku nemám oficiálně změřenou, tak kdo ví, na půlmaratonu jsem lepší o pět vteřin a maraton jsi běžel zatím jen první. Myslím, že jsme dobří oba. Se zkušenostmi na rozdávání:-)

Anonymní řekl(a)...

Jen dotaz: není lepší začít pomaleji a zrychlovat (negative split)? V půlce února jsem šel 5x1km od 4:07 do 3:42 min a celkově se mě to běželo dobře,nemusel jsem se do zrychlování příliš nutit.
Nechci radit (proboha!),ale ty zkušenosti podpořené věkem. :-)

Vl001 řekl(a)...

Baže by to bylo lepší. Ono to tak bylo i v plánu, i když v menším rozmezí - v únoru poslední osmistovka byla tempo 3:55. Původně jsem tak chtěl končit. Jenže to líp nešlo:-) Tím však nechci říci, že by to bylo naplno. Prostě nešlo...

Anonymní řekl(a)...

To je zase nářez !
Podstatně víc naběháno, kiláky jak víno a po závodě zase dlouhej běh !
Pak mi něco vykládej o mojí formě ;-)
Technická: Mezi těmi ostými kiláky byly kiláky vyklusávací?
Vyplašená: To trénuješ na okruhu 250 m, a tedy s více zatáčkami ? Já na klasickém 400, na 250 bych byl určitě ještě pomalejší...

Vl001 řekl(a)...

Taky jsem myslel, že 250 metrů okruh je pomalejší, zatím to však neplatí. Závisí i na větru a počasí, nepřeje občas ani na jednom místě.

Mezi 5x1 byla pauza 2 minuty, před poslední 3. Spíš pauza než výklus:-)

Anonymní řekl(a)...

No dobrá, do Chotěboře je to ještě lehce přes měsíc ;-)
Pozn. Mail přijat, mobil zaznamenán, off topic na forum.behej.com jsem si mohl odpustit :-)

Anonymní řekl(a)...

Pořádně jsi se do toho napřel. Jak říká rk, tak i na mě to jako psychologický útok úspěšně působí :). Budu se muset brzdit, abych svoje úseky nepřepískl - já je mám tempem desítky, tj. cca 4:16, ale víc kousků, tak 10x1, 5x2, nebo 3x3km. Až se obávám, že jsem se na ten maraton soustředil příliš a v letním BBP mi na krátkých tratích ujede vlak - nebudu mít dostatečnou rychlost. No kostky jsou vrženy, teď už musím zůstat soustředěn na ten maraton.

Vl001 řekl(a)...

Fakt netuším, proč vám to připadá rychle. Vždyť jsou to pořád 4 minuty:-) Já to považuji v podstatě za ideální trénink na ironmana:-)

Anonymní řekl(a)...

Tak ty s těmi "útoky" nepřestaneš ? :-)
Vyzvedl jsem naše členské průkazy ,ale musel jsem doplatit ještě 150,-Kč/osobu za licenci.Nevím proč mě to neřekli předem.Dnes budeme od 16:30 hod na dráze VUT,budu je mít u sebe.
STJ:matně si vzpomínám,že Mato psal o 10x1km v tempu desítky není příliš efektivní.Možná mírně zvedáš ANP.Rychlost úseků by měla být vyšší,než průměr na celkové vzdálenosti.

Anonymní řekl(a)...

milan : teď už to nebudu měnit, počkám na Mělník a pak to případně zkoriguji. Třeba to ale bude fungovat . Navíc přes léto je každý týden kvalitní "úsek" na BBP - 1x7km až 1x12km v tempu sedmičky až dvanáctky :)

Anonymní řekl(a)...

LBP se mě zdá velmi dobře vymyšlený:od termínu a četnosti,přes různorodost tratí k bodování.Už se těším na středeční tempové běhy.

Anonymní řekl(a)...

Jasne vlado, je to pomaly, zrychli :)
IM