úterý, března 13, 2007

Týden 10/5.-11.3.2007

V tomto týdnu jsem zvažoval v sobotu 15km závod v Rousínově, nakonec jsem ho brzy vzdal. Týden bez závodu? Divné. Takový nějaký prázdný:-) No, dopadlo to takto:

Pondělí - 1,5-16-0 Ráno plavání. Nějak se mi špatně vstávalo, musel jsem ho proto ukončit po 40 minutách a mazat pryč:-) 1,5km, dobrý. Večer na rotopedu pokus o dva 5 minutové silovější úseky, celkem 30minut a 16km. Jde mi to a točím úžasně těžkou zátěž:-)
Úterý - 0-0-13 Úseky 3x3 na dráze v Bystrci. Jenže mi to vůbec nejde. Podezřívám včerejší rotoped ze zničení nohou a dnešní oběd ze ztěžknutí zbytku těla. Prostě jsem to běhal o půl minutu hůř než posledně - 13:20-13:30, snaha o vyrovnané tempo byla, jenže ani tentokrát to nevyšlo. S rozklusem a výklusem 13km, 1:03. No taky mi to nemusí pokaždé jít:-)
Středa - 1,0-0-7 Ráno výklus 7km (necelých:-)) 33:39. Byl potřeba, nohy mají fakt dost. Večer si troufám jít plavat, protože jsem v Plzni a tam přece jen chodí plavat míň lidí. Jenže jsem přišel v době, kdy tam byly ještě plavecké školy, dost obsazený bazén. Za 35minut po 1km jdu raději do páry.
Čtvrtek - 0-16-0 Po návratu z Plzně až večer rotoped. 30minut, 16km, tentokrát silovějších 8 minut.
Pátek - 2-0-10,5 Ráno plavání. Od začátku plavu v kuse. A dějí se věci! Plavu sice pomalu, ale tak nějak jinak než dřív. Pomaleji přibývá počet záběrů na bazén. Plavu uvolněně, po 55(nebo 52??) minutách se mi z bazénu ani nechce. Ale musím vyřídit přísně termínovaný telefonát. Při vylézání z bazénu si uvědomuji, že nejsem vůbec unavený! Jen přijemně zahřátý. Vím, rychlost nic moc, ale kdybych se takhle cítil na ironmanu, rozhodně by to cyklistice i běhu pomohlo. Myslím, že na dobrém pocitu z plavání mají největší zásluhu rychleji plavané úseky během předchozích tréninků. Budu v tom jistě pokračovat. Večer si jdu proběhnout "noční" okruh 10,5km - 52:12.
Sobota - 0-0-23 Krásné počasí, šel jsem si proběhnout svoji "osmnáctku" zahrnující trať 10km LBP na Palačáku. Po seběhnutí zpět k řece mne nohy přesvědčují, že bychom mohli kousek přidat a namíří si to na Holednou! Tolik kopců v jednom běhu, to bude trochu bolet. Nohy jedny hloupé, klidně je tam zavedu. Celkem tedy cca 23km za 2:13. Zase tak moc to nebolí:-)
Neděle - 0-29,5-0 Je na čase začít s cyklistickou sezonou.

Počet

Km

Čas

Běh

4x

53,5

4:44

Plavání

3x

4,5

2:10

Kolo

3x

61,6

2:20

9:14




Zhodnocení - Úterní úseky jsem měl asi běžet ve středu, což však nešlo, protože jsem byl mimo Brno. Příjemný týden, povedený dlouhý běh i páteční plavání. Časově vypadá nafouknutý díky 9 hodinám, což je hlavně vypuštěním dne úplného volna. Jenže zařaďte ho v tak hezkém počasí:-) Myslím, že bych klidně mohl zase na nějaký triatlon. Připadám si vcelku připraven zase něco dokončit. Teď však u nás žádné nejsou, no, já klidně počkám. Třeba počká i forma:-)

14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Jestli budeš zařazovat kolo pravidelněji, asi toho opravdu naběhám víc - na rozdíl ode mě jsi triatlet ;-)
Každý den je jiný. U mě je repete 3x3 v nedohlednu, tento týden bych chtěl 1x5 a za 3 neděle 2x5.

Vl001 řekl(a)...

Víc jsi toho naběhal i loni, občas se mi však povedlo být i rychlejší. Třeba to letos nebude jiné:-)

Anonymní řekl(a)...

To se klidně může stát.
A nebyl jsi rychlejší občas, ale většinou ;-)

Vl001 řekl(a)...

Určitě protože jsi držel dietu a byl bez síly. V roce 2005, kdy jsi váhu neřešil, jsem neměl šanci ani jednou:-)

Anonymní řekl(a)...

Loňská bodová dieta mě málem zničila :-)
Letos to nechávám řešit samo, jak jsi mi poradil. Občas to jen tak ze zvědavosti zkouknu ;-)

forest řekl(a)...

Hele, nepřidávej si! Co jsme si tak s Milanem všimli, tak jsi prvni trojku zabalil předčasně... :-P

Anonymní řekl(a)...

forest: Juj, dlouho jsem nebyl na Tvém blogu - už tam frčím :-)

Vl001 řekl(a)...

Foreste, o zabalení první trojky nic nevím:-) Sice jsem neměl své hodinky, ale myslím, že trojky jsem opravdu došoural. Neměl jsem v první trojce kolo náskok oproti dalším, kdy jsem se přidával až po vašem prvním kole? Zabalil jsem až pokus o 1km naplno a to už v druhé zatáčce.

forest řekl(a)...

Jestli si dobře vzpomínám, tak jsme startovali společně první trojku (další 2 jsme pokaždé startovali s Milanem o kolo dřív). A když jsme s Milanem finišovali (rozdíl možná 10 metrů), tak ses vracel asi z auta s PETkou v ruce.
Je možné, že jsem úplně popletený a zmatený.
Ten kilák jsem taky zabalil asi po 400 metrech - nohy by chtěly, ale prostě jsem to tempo přepískl a pak to neudýchal.

Vl001 řekl(a)...

První jsem začal o kolo dřív. Ty jsi tam pořád dělal baletku a ne a ne se rozběhnout:-)

forest řekl(a)...

Aha, tak to vše vysvětluje. Jen jsem tě zkoušel :-P
Baletku jsem nedělal, chtěl jsem se ještě doprotáhnout. Dost jste mě překvapili (a to myslím negativně), že přijdete na ovál, rozklušete, šoupnete úseky, vyklušete a hurá domů. Ono ABC, protažení, rovinky a na konci strečing by možná nebyl od věci...

Vl001 řekl(a)...

Vyrazil jsem dřív, protože jsem se v podstatě bál, že mne už v první trojce doběhnete o kolo, ono je moc krátké:-) Já bych byl pro ABC(ale zatím jsem ji nikdy nezkoušel:-)) a další hlouposti, tehdy však byla příliš blízko tma. Třeba nám to příště metodicky ukážeš:-)

Anonymní řekl(a)...

No, já ty písmenka taky neumím číst ;-)
A přitom uznávám, že by bylo dobrý se to naučit. Knihou Běhání jsem se k tomu nedokopal, snad pomůže to CD, které jsem si objednal.

Anonymní řekl(a)...

ABC jsem párkrát zkusil,ale kotníky byly zásadně proti.Lehké protažení před během snesu.Zahřátím jsou pak první kilometry po 5 minutách. :-)
Foreste ,také nemám nic proti metodické čtvrthodince.Dny se prodlužují,není důvod spěchat.