čtvrtek, března 22, 2007

Ročník 2005 budiž pochválen

V Salonu vín České republiky mají novou "kolekci". Hned je důvod vyrazit na jih. Co kdyby mi něco důležitého uteklo? Pravda, zdaleka ne všechna vína vybíraná do kolekce mi sedí. Mám raději sušší, v Salonu jsou módou vína s poměrně vysokým obsahem zbytkového cukru. Proto jsem odsud neodvezl domů třeba žádný z mých oblíbených Sauvignonů. No ale vybrat se dá, rozhodně to stojí za to. Já doporučuji vzorek číslo 7:-)

Protože jedna degustace by mohla být málo, zařadil jsem večer ještě jednu se sommelierem. Tentokrát třeba s velmi dobrým rýnským ryzlinkem od Mikrosvínu.

Je vám divné, proč takovýto článeček na vesměs sportovním blogu? No, víte, měl jsem v úmyslu běžet v sobotu 1/2 PIM na osobák. Ale protože vína bylo tentokrát fakt dost, změnil jsem cíl na jiný. Přežít:-)

9 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

A co třeba "Přežít a dát osobák" ? :-)

Anonymní řekl(a)...

Každé vychýlení organismu z rovnováhy ( a následná adaptace ) možno zovat treningem. A nic lepšího na "vynulování" jaterního glykogenu než pořádně "potáhnout" neznám. Takže žádné výmluvy .
NNN

Running Shadow řekl(a)...

Cetl jsem pred par lety vysledky pruzkumu mezi dobehnuvsimi bezci londynskeho marathonu. Z nej vyplynulo, mimo jine, ze ti kteri se noc pred zavodem oddali vasni se svymi lepsimi polovickami zabehli prumerne o pet minut lepe, nez ti co se zrekli teto pozemske slasti. Takze slabost pro vino lze jiste kompenzovat alespon do vyse dvou a pul minut ;-))

Anonymní řekl(a)...

I když jsem vůči statistikám zdravě skeptický,v tomto případě mě výsledky připadají věrohodné. :-)
Ten přepočet kompenzace na jiné slabosti je vlastní zkušenost ? :-))
Budu muset provést vlastní výzkum..

Running Shadow řekl(a)...

ja tady samozrejme nemohu vyzradit tajemstvi sveho maratonskeho uspechu, aneb proc jsem misto 4:48 zabehl dokonce 4:43 ... ale ty 2 a 1/2 minuty je obycejne skalovani z marathonu na pulmarathon ;-))
Jinak ona studie ten priznivy efekt vysvetlovala vyssi mirou dusevniho klidu, diky kteremu to clovek neprepali hned na zacatku ... coz se u dlouhych behu obzvlast pocita. V tomto smyslu jsem se obecneji nechal inspirovat, a misto ruznych prehnanych diet a vcasneho ulehani pred zavodem se snazim zit a chovat jako by se nechumelilo. To se mi osvedcilo a pri zavodech jsem vyrazne klidnejsi a dari se mi dodrzovat veskera predsevzeti ohledne tempa, predbihani atd. Byt v pohode je myslim pro moji "turistickou tridu" asi mnohem dulezitejsi, nez se nacpat den predem spagetama, abstinovat, jit spat vcas a vubec ;-)

Anonymní řekl(a)...

Ja radsi vino s vetsim obsahem cukru.Tipuju te na osobak, mas formu.IM

Anonymní řekl(a)...

Naprosto souhlasím s názorem držet zavedené stereotypy.Neříkám,že optimální,ale zavedené. :-)) Být v pohodě je nutné pro všechny výkonnostní třídy,protože dlouhé běhy jsou o hlavě. :-))

Vl001 řekl(a)...

Zdá se, že jsem vyladění na závod doposud nevěnoval dostatečnou pozornost:-)

Rostislav Bažanowski řekl(a)...

Víno, ženy a běh.
:)))