sobota, března 17, 2007

BBP Myslivna 17.3.2007

Tak jsem ještě naposledy zkoušel přemluvit Terezku na závody - neúspěšně. Rozhodla se svůj talent využít maximálně na školních závodech a jinam raději nechodit. No považte - co kdyby náhodou nevyhrála?

Kristýnka vstala ochotně, na Myslivně jsme právě včas, abychom stihli oběhnout kolečko mladších žákyň. Není zrovna rovinaté. Kristýnka nemá na běžecké tréninky čas, s handicapem vyšší váhy dané její výškou to nebude nic moc. Zkouším ji přemluvit, aby začala pomaleji, klidně s odstupem a raději vydržela běžet celou trasu. Po startu Kristýnka taktiku drží a po první zatáčce je bezpečně poslední:-) Nakonec trasu zvládá zcela pohodově, v klidu vypouští zbytečný souboj v cílové rovince a zaslouženě se posouvá opět o kousek výš - na 14. místo celkového pořadí:-) No, při konfrontaci s atletkami to nevypadá úplně nejlíp, nicméně měli byste vidět Kristýnku na basketbale. Přestože patří k nejvyšším, má na hřišti velmi dobrý pohyb. Oproti začátku sezony velký pokrok. Běhání asi dodává sebedůvěru a v kombinaci s kondicí získanou plaváním je to slušný základ...

Já na Myslivně startoval jen předloni, tajně doufám ve zlepšení osobáku. Na startu jen 155 závodníků, dnes je konečně šance na první stovku:-) Začínám také opatrněji, přesto v dobré společnosti - kousek za Pavlem, Luckyboyem, Vlastíkem. V půli prvního kola mládežníci mizí vpřed i Vlastík kousek poodskočil. Ale mně se běží tak nějak fajn... Od půlky prvního kola zahajuji předbíhání. Pomaličku, jednoho běžce za druhým. Na konci prvního kola jsem si zásobník snadných kořistí vyčerpal. Přede mnou ve skvělé formě běžící J. Bíl (pochopitelně ten starší, mladšího znám pouze z výsledkové listiny :-)), toho předbíhám ještě před náběhem na asfaltku. Dotahuji se skoro na Vlastíka. Ten jak uslyší můj dech, zahajuje své obvyklé zrychlování. Na vrcholu při přeběhnutí silnice přede mnou snad 200 metrů nikdo, mám po předbíhání. Za mnou hrozen pronásledovatelů, ale vím, že dnes už mi nikdo nevezme ani bodík. Nohy běží a v lese zrychlují. Na padesát metrů stahuji běžce přede mnou, cíl je však blízko, to už nestihnu. Běžec přede mnou volí pravou z rovnoběžných cest, běžím po levé, tam jsou fáborky, cesty se za pár metrů potkají. Jenže můj soupeř nemá dobrý dojem z toho, že není na správné cestě a zcela zbytečně se prodírá křovím na trať. Tím pochopitelně ztrácí, dobíhám ho. Z kopce pak využívám své výšky, natahuji krok - zase bude o bodík víc:-) Celkově je z toho 87 místo za 45:55 ze 155 účastníků, 24. ze 42. v MV1. Dneska naprostá spokojenost. Bezpečně v první stovce. Osobák zlepšen o "drobných" 8:13. Ještě jedno takové zlepšení a dýchám na záda první skupince:-) Běželo se mi lehce, první kolo prakticky stejné jako druhé 22:45-23:08 (do cíle je výběh). Vrchovatě jsem si užil předbíhání, mne od usazení pořadí na druhém kilometru nepředběhl vůbec nikdo! Rekordní jsou body - jen pro představu - tolik bodů letos nikde nebrali ani o třídu lepší ultrarunneři Sváťa Sedláček a Standa Holeček. Jen jednou v historii mých účastí BBP (loni v Ráječku) jsem nasbíral víc bodů, tehdy však bylo na startu o dalších 20 běžců míň. Rekordní je i umístění v kategorii MV1. Fakt nevím na co si stěžovat. Možná jen na to, že poslední závod - Černohorský soudek - ani letos nezvládnu. Byl vždy v termínu 1/2 PIM, letos je o týden později, to mám však už zaplacený plavecký kemp. Takže můžu už teď zhodnotit aspoň jedním slovem letošní BBP - výborný :-) A hlavně poděkovat organizátorům za skvělou běžeckou soutěž, která nemá u nás doma obdoby. Takže ať žije ročník 2007/2008.

4 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Docela ti ten pohyb závidím. Já bojuju od středy s virozou a nevím, jestli mě víc bolí hlava od rýmy nebo nohy od lenošení. Tento týden budeš mít určitě lepší skóre. T.

Vl001 řekl(a)...

Odpočinutému ti to jistě v Linzi poběží ještě líp:-)

Anonymní řekl(a)...

Ty nebudeš na soudku ? To je teda smůla :-(

Anonymní řekl(a)...

Vláďo,neřeš včerejší účast :-).
Neměli borci běhat po Veletrhu a orienťáckých (asi) mistrovstvích ČR.Zlepšení na desítce za dva roky o 50 s/km hovoří za vše.Vnitřní spokojenost nade vše.
V úterý půjdeme na dráhu VUT.Zkusím se hýbat rychlostí větší než malou.:-)V momentě,kdy ze svazu konečně pošlou průkazy a licence,dám Ti vědět.