pondělí, února 19, 2007

Týden 7/12.-18.2.2007

Týden s jarními prázdninami. Bohužel na hory to vůbec navypadalo, jednak díky počasí, jednak díky tomu, že žena odjela na jakési třídenní školení. Takže se v mém plánu objevily položky jako třeba kino, převážení dětí z místa A do B a zpět, zabezpečení nějakého toho jídla atd. Navíc nám domů přišli řemeslníci sem tam něco ubourat a sem tam něco dodělat. Prostě radost týden:-) No, stejně se po maratonu hodilo pár "volnějších" dnů.

Pondělí - 1,0-0-5,4 Ranní plavání je spíše relaxační, kromě pár bazénů nohama to za moc nestojí, těším se hlavně do páry. Večer je jen krátký výklus 5,4 za 28:45. Tedy stejná trať jako v pátek, jen o dost pomaleji:-)
Úterý - 0-0-0 Volno. Někdy má být volno a dnes se hodí.
Středa - 0-0-16 "Dovolená". Řemeslníci odjíždí nečekaně brzy, žena se naopak brzy vrací, tak si vybíhám v pracovní den poprvé za světla. 11 stupňů, sluníčko, jaro. Hned se mi líp běží. 16km za 1:27. Maraton v nohách už nijak necítím.
Čtvrtek - 0-14,1-0 Zase nějak divná organizace dne, tak až večer válce, dnes o poznání ostřejší. Zatím můj rychlostní válcařský rekord za 30 minut 14,1km:-)
Pátek - 1,3-0-0 A zase mi to nějak ráno nevyšlo. Když jsou prázdniny, plavecké oddíly netrénují, zkouším jít na bazén odpoledne. Není to moc dobrý nápad, je plno. V dráze kličkuji jako po minovém poli. Vydržím 45 minut plavat různé hlouposti (1,3km) a jdu pryč s předsevzetím takto nikdy více. To raději budu ráno trochu brzdit já ty profi plavce než tato selanka:-)
Sobota - 0-13,8-15 S "desítkou" v Ráječku bych mohl být v čase 42:23 spokojen. Kdyby to byla desítka. No, jsem spokojen. Nejlepší letošní výsledek. Po závodě mladších žákyň bylo opět spousta času, takže dlouhé rozklusávání už od 8:30 (+5km). Večer pak ještě půlhodina na válcích, malinko pomalejší než ve čtvrtek - 13,8km.
Neděle - 0-7,5-20 Jsem docela utahaný, rozhoduji se neběžet víc než 20km. Jenže je běžím spolu s Jurajem, který je o třídu lepší běžec. Výsledek- první desítka povídavá tempo cca 5:40, zpět průměr pod 5:20, poslední 2km pod 5:00, to už jsem začal trochu zaostávat:-) Každopádně zajímavý zážitek. Celkový čas tedy cca 1:49:45 i s kopečky na cestě. Večer přichází na řadu protažení, před ním rotoped 16 minut - 7,5km. Dle "výkonu" na rotopedu je vidět, že nohy toho mají opět dost.

Počet

Km

Čas

Běh

4x

56,4

4:57

Plavání

2x

2,3

1:15

Kolo

3x

35,4

1:16

7:26




Zhodnocení - Podmínky nebyly úplně ideální, přesto jsem se dokázal občas pohnout. Škoda, že Ráječko nemělo těch 10km, to by jistě odnesla nějaká lepší láhev vína. Takto jsem pil jen víno běžné. Prostě obyčejný spokojený týden:-)

13 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tomu vínku rozumím, dělám to podobně, chce to jen střídat s min. stejným množstvím vody. Btw, odměnu si přece zaslouží každý závod a/nebo běh nad 20km? T.

Vl001 řekl(a)...

Každé úsilí si zaslouží odměnu. Jde jen o to, jak kvalitní:-)

Anonymní řekl(a)...

Haha, naběhal jsi víc, i když jen o fous :-) Já zase o fous víc naplaval :-o
Mě se zdály ty časy nějak suprovní, kolik to Ráječko měří ?
Juraj - není to Plekanec ? Toho trochu znám.
Já se odměňuji svařákem, v teplech pivem, a to za sebehorší výkon :-)

Vl001 řekl(a)...

Ráječko mělo zřejmě 9,5km (třeba dle GPS měření správně tipovaného Juraje nebo dle odhadu tempa Dao), max tak o 100 metrů víc:-)

Možná bys měl to plavání omezit. Jestli mi na triatlonu uplaveš, ještě z toho bude ostuda:-)

Anonymní řekl(a)...

Už jsem se s tou Ráječkovskou distancí smířil.Ale desítka to asi být nemohla (zázraky se nedějí).Juraj je v neděli po závodě dost odolnej. :-) Posledně jsme toho měli dost oba.
Dráha v Bystrci je skutečně dobrá.Včera večer jsme se na ni vyřádili.:-) Doporučuji.

Anonymní řekl(a)...

vl001: No dobrá, že jseš to Ty, tak teda dneska na bazén nepůjdu ;-)

Anonymní řekl(a)...

Príba z Ráječka (hlavní organizátor) se dušuje, že to vyměřoval cyklocomputerem. Akorát nevím, jestli před tím nebyl v hospodě, zatím se dušuje, že to mělo být 10km.

Anonymní řekl(a)...

Fakt nevím,mě Suunta naměřily přesně 10,0 km.V pondělí na 250 m okruhu (ZŠ Vejrostova) 5km
4,95km.Dnes na VUT (400m ovál)5km 4,98km.Nejvíc mě matou časy z Ráječka. :-)) I když bych to všem přál,byli jsme skutečně tak rychlí ?

Vl001 řekl(a)...

Že by přece jen? Tak já jdu otevřít nějaké to lepší víno. I za dnešní trojky na dráze:-)

Anonymní řekl(a)...

Ha ! Ty trénuješ úseky a ani o tom neblogneš :-O !! Proto ten superčas z poctivé desítky v Ráječku ! A já kvůli Tobě včera nešel plavat !
Honem svařáka, ať to rozdejchám :-))) Po dnešku si ho i docela zasloužím ;-)

Vl001 řekl(a)...

Úseky? To jsem nikdy nedělal! Do včerejška... Dobrá, možná o tom něco napíšu...

running observer řekl(a)...

Ona ta trať v Ráječku fakt mohla být docela rychlá. Stoupání natolik mírné, že nezbrzdí, klesání mírné, že se dá šlápnout na plyn a dál jet volnoběhem, krosová vložka nebyla tak dlouhá.

Anonymní řekl(a)...

Super, už to jdu číst ! :-)