neděle, února 04, 2007

Nedělních 18 ( - ) po hřebenech Chřibů

Ta letošní zima je divná. Koupím si úžasné krosové boty na sníh jako dělané a ono je pořád skoro jaro. Tak jsem se rozhodl dnes otestovat kvalitu bot na hřebenech Chřibů. Přece jen by tam mělo být bahno, sníh, led a tak, je to o pár metrů výš. Kolem druhé hodiny vyjíždím na Bunč (po BBP si netroufám nahoru vyběhnout) a skoro nemám kde zaparkovat! Co tu dělá tolik aut? Chodit na procházky se nedá, lyžovat taky ne, v létě tu bývá volno, tak proč?

Vybíhám do prvního kopce, led, bahno, přesně takhle jsem si test bot představoval. Cesta dál je snad ještě lepší. V zákrytu stromů spousta sněhu, o pár metrů dál bažiny jako na Šumavě. Využívám podmínky k testování a běžím s vyjímkou největších tůní středem. Všude kolem spousta výletníků. Prochází se tu celé rodiny, pod dojmem počasí o několik set metrů níž jsou někteří v polobotkách! Koukají na mne jako na přízrak a pohybují se přískoky z ostrůvku na ostrůvek. Krásného výhledu z hřebene si moc neužívají. Slyším slova "Letos už do hor nejdu." nebo "Hele ho, debila, jak si běží." Vyjímečně dělám, že neslyším. No co si taky myslet o někom, kdo se vydá na testovací dráhu v polobotkách. Nejspíš že mu teče do bot:-)

Probíhám kolem zavřené rozhledny na Brdu, dál směrem k Vlčákovi a po cestě na Pěknou horu. Nicméně se mi nechce ztratit výšku, vracím se stejnou cestou, i když to plánovaná dvacítka dnes nebude. Holt sám si nedávám přídavky jako ve skupině. Cestou zpět snad výletníků ještě přibylo. Na parkovišti je už zcela plno. Nechápu. V létě, až budou místní kopce přívětivé k procházkám, bude tam volno i pro několik kamionů. Tak to já přijdu i v létě.

Ale možná výletníci také testovali nějaké outdorové boty. Já svůj test ukončil po cca 18km za 1:42 (není to rovina:-)) s posudkem "výborný" co se týče stability a nepromokavosti bot. Jen kdyby ty boty nebyly tak těžké:-)

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Hmm, v sobotu 10 km závod, v neděli testovací 18 km regenerace - asi se vážně nebudu chytat ;-)

Vl001 řekl(a)...

Budeš, máš za týden zase naběháno víc než já:-)

Anonymní řekl(a)...

To není možný :-))
Většina toho je ale pouhý pseudoklus na úrovni nemohoucího invalidy ;-)

Anonymní řekl(a)...

Tvůj test krosové obuvi dopadl na výtečnou,můj test kotníků a achilovek jen dostatečně. :-(
V neděli po ránu mrzlo a lesáci rozryli těžkou mechanizací moje oblíbené úseky.Výsledkem byli bolesti achilovek a zamyšlení nad správným výběrem délky,povrchu a profilu běhu po závodě.Dnešní večerní , skutečně regenerační výklus mě usvědčil ze včerejší naivity (blbosti).

Vl001 řekl(a)...

Achilovky jsem cítil loni v zimě. Přičítal jsem to ledovým tvrdým cestám, asi za to mohly spíš boty s přetočeným tachometrem, po jejich výměně se stav hned zlepšil, i když počasí zůstalo stejné. Letos se zkušenost s botama opakovala už v prosinci, vyřadil jsem je hned a dobrý:-) Jestliže je povrch fakt tvrdý, tak ale asi ani nejlepší boty nepomůžou...