pátek, dubna 11, 2008

Týden 14/2008 31.3.-6.4.

Jsem zpět, tak bych měl doplnit chybějící popisy. Asi nejjednodušší je začít s týdením přehledem. Přiznávám se, že se musím do psaní nutit, no ale když jsem slíbil, že přehledy budu psát až do Rothu, zkusím to dodržet:-)

Pondělí - 0-0-0 Volný den. Plánovaný.
Úterý - 0-0-6 Krátký pobyt na dráze s rekordním kilometrem, popis zde.
Středa - 0,5-0-11,6 Mám lehké zažívací potíže. To je divné. Normálně můžu strávit téměř i hřebíky, v předmaratonském týdnu je strava hodně vegetarianská. Něco špatného jsem snědl? Každopádně jdu v poledne na chvilku do bazénu, avšak většinu času věnuji pobytu v páře a vířivce. Zrovna plavou vysokoškoláci. Někteří docela umí, testosteron z nich stříká, ale dost to flákají, samý odpočinek. Asi nějaká technická škola či co. Když na schodech potkávám Foresta, tak chápu, že ti lenoši jsou z FTVS. Foresta jsem však plavat neviděl:-) Odpoledne se jdu proběhnout na Holednou. Je krásně a mně se běží úžasně. Po půlce si zrychlím odhadem na půlmaratonské tempo. Přes nízké tepy cítím, že běžím velmi rychle. Že bych dokonce překonal svůj čas ze začátku března? Jo. 41:59. To vše s tepy avg 145, max 159. Neuvěřitelné. Nemůžu to ohodnotit jinak, než že mám formu jako prase:-) Snad do neděle vydrží.
Čtvrtek - 0-0-0 Ráno tep 52, souvisí to nějak se zažívacími potížemi? Každopádně dnes je plánované volno. Jsem v klidu.
Pátek - 0-0-7 Tep je ráno stále vyšší. Dnes je v plánu stupňovaný běh 10km. Přijde mi důležitý, poběžím ho, ale zkrátím na pouhou sedmičku. Je teplo, pohoda. Rozbíhám to velmi volně, po dvou kilometrech přidávám, po obrátce stupňuji a končím na desítkovém tepu 163. Svoji skorosedmičku jsem občas zkoušel běhat naplno, dnes to naplno nebylo, přesto je čas nejlepší - 28:39. A těch rezerv, co tam bylo! Začínám však chápat, že dnešní čas není ovlivněn jen formou, ale také tím, že tělo s něčím bojuje. Prý je forma druhý den virózy nejlepší. Asi jo. Běžet maraton dnes, snad se mi podařilo atakovat i 3:15. Jenže nejsou žádné kdyby. Maraton je až v neděli.
Sobota - 0-0-0 Odjezd do Paříže, plánované volno. Ranní tep 62, pocit teploty, je možné, že zítra nepoběžím.
Neděle - 0-0-42,2 Nakonec maraton běžím. Musím říci, že převažují dobré pocity - půlmaratonský čas a pocit pohody v nohách ukazuje, že jsem se běžecky posunul. S jakousi virózou se však osobák běžet nedá. Škoda.

Počet

Km

Čas

Běh

4x

66,8

5:27

Plavání

1x

0,5

0:20

Kolo

0x

0

0:00




5:47


Zhodnocení:
Skoro nepamatuji, kdy jsem byl naposledy mimo provoz. Nachlazení a podobné příhody mne potkávaly výhradně po těžkém plavání. A teď toto. Po jakýchsi střevních potížích se viróza přesunula i do dýchacích cest. No, co už. Budou další maratony. A já tajně doufám, že se mi ještě někdy podaří se dostat do tak neuvěřitelné běžecké formy a pohody, jako v první půlce tohoto týdne. To byl naprosto úžasný a nepopsatelný pocit:-) Víte, na start závodu by se měl postavit jen zdravý běžec. To je mi jasné. Paříž byla výjimka. Čtyři dny jsem neběhal, stále nejsem v pořádku. Je čas na další výjimku. Dnes je Hejkalův memoriál. Když musím, tak musím.

6 komentářů:

Ječmínek Máselník řekl(a)...

běháš fakt dobře, ještě to letos jistě párkrát prodáš:-)

Anonymní řekl(a)...

Letos Ti to ještě poběží. Určitě to zhodnotíš na všech triatlonech a na podzim i v maratonu.
Můj tip pod 3:20h stále trvá...

Vl001 řekl(a)...

Uvidíme. Původně jsem chtěl 3:23:18. Dobrý a realistický cíl. Pak přemýšlel o 3:20. Asi by to překonat šlo. Jenže teď si nemůžu pomoci, rád bych jednou překonal 3:15. Jen to nikomu neříkejte, na takový čas už bych musel mít i trochu štěstí, tak ať mi neuteče :-)

Anonymní řekl(a)...

Rozhodně na to máš aby jsi 3:15 pokořil.
Také jsem uvažoval, že bych dojel na Vysočinu, ale je to opravdu dost daleko a navíc i kdybch mohl jet, manželk ašla mimořádně do práce a tak na mě zůstala povinnost hlídat děti. Všechny známé i neznáme na závodě pozdravuj.

3COP řekl(a)...

Jde ti to skutečně dobře, tvůj pravidelný trénink nese své ovoce, myslím, že na 3:20 máš.

Anonymní řekl(a)...

Pořád tvrdím, že na 3:15h není potřeba žádná rychlost, ale stačí umět 10km á 4:10 min/km.

Jen je potřeba dostatečná obecná vytrvalost. A občas taky trochu štěstí ....