úterý, dubna 01, 2008

Pozvánka na Hejkalův memoriál

V pátek 11.dubna v 17 hodin odstartuje další ročník Běžce Vysočiny závodem, který je memoriálem Lubomíra Svobody. Luboš kromě mnoha dalších "funkcí", které nám přiděluje život, byl známým kondičním běžcem a bloggerem, prostě řada z nás ho pamatuje jako Hejkala. Rád bych pozval všechny čtenáře mého či jeho blogu na tento závod. Prostě přijďte ukázat místním, že Lubošova památka překračuje hranice Běžce Vysočiny a že oslovuje i vás. Nic na tom není, přijdete mezi běžce nejrůznější výkonnosti, nahlásíte své jméno, zaplatíte startovné 50Kč, dostanete číslo a je to:-) Kromě toho, že potkáte řadu známých i méně známých běžců, můžete si nepřímo zasoupeřit i s Hejkalem. Tento závod se totiž dříve běhal jako Jarní cena Datalusku. Hejkalovy časy zde byly:
Do které hranice se vejdete? Nebo jeho výkon na této 8,8km dlouhé trati (4 okruhy) překonáte? Já jsem tento závod běžel pouze loni, zápis je zde. Hejkalův loňský popis je zde. Pokud chcete překonat můj čas, stačí vám "pouhých" 38:58. A jak se tam dostat? Popis na webu říká toto:

Přístup: Automobilem: Z Okružní ulice, procházející sídlištěm Březinky, odbočit na křižovatce, proti výjezdu od čerpací stanice, do ulice Úvoz a vzápětí do ulice Na Stoupách směrem k ZOO na parkoviště. Pěšky: z Masarykova nám. u kostela Sv. Jakuba po schodech a cestách v lesoparku sejít k potoku Jihlávka a směrem po jeho toku ke kinu.

Dovolím si popis příjezdu doplnit. Pokud máte GPS, zadejte Loc: 49°23'56.872"N, 15°35'35.556"E. Já GPS nemám, souřadnice jsou odpíchnuté na mapě. Ale mám foťák, tak se můžete zorientovat podle následujícího popisu:

Příjezd od dálnice sjezd km 119. Velký Beranov:

Při příjezdu do Jihlavy uvidíte Tesco, na světlech zahnete doprava na ulici Okružní

Tady doprava na Okružní , pojedete po ní cca 1,5km

Po sjezdu do údolí uvidíte před sebou kamenný most, vepředu benzínka OMV. U ní odbočíte na světlech vlevo do ulice Úvoz.
U této benzinky OMV
Prostě tady vlevo do ulice Úvoz
Zde se napojuje cesta z exitu 112 a je to asi nejproblematičtější místo cesty - zde odbočte vlevo za dům s oranžovou fasádou do ulice Na stoupách.

Prostě do této slepé ulice odbočte.
Pojedete asi kilometr nejdříve vedle betonové zídky (kolem atletického stadionu), pak údolím.
Dojedete k letnímu kinu. Už se tu nepromítá, rozumně zaparkujte. Po cestě se poběží:-)
Cesta končí na spodním konci ZOO. Dál se nedá jet. Jen běžet:-)
Obejděte "promítací plátno" zezadu je vchod do místnosti, kde je prezence. Aniž byste to tušili, naučili jste se příjezd i na další závody. Běžec Vysočiny vás očekává. Přeji příjemný závod:-)

Příjezd z Exitu 112 Jihlava

Po sjezdu z dálnice jedete několik km po čtyřproudovce. Jakmile začněte klesat a uvidíte Slovnaft, zpozorněte. Na prvním výjezdu opusťte čtyřproudovku.

Toto je ten výjezd, kde vyjeďte vpravo (od dálnice třetí, ale moc to nepočítejte). Po sjezdu dolů odbočte vlevo (pod silnici, po které jste přijeli) a pokračujte rovně podél nákupních center Baumax, Hypernova a dalších po ulici Romana Havelky. Je tam kruháč sloužící jako nájezd do nákupních center, projeďte ho rovně směr centrum.
Tento kruháč ještě rovně, pokračujete po Pražské ulici rovně.
Podjedete koleje a jedete na další kruháč. Na něm až druhý výjezd označený směr Polná! Jinými slovy odbočíte jakoby vlevo do Havlíčkovy ulice.
Havlíčkovou sjíždíte dolů a vidíte další kruháč. Před ním(či na něm), odbočte vpravo do ulice Okružní. Před sebou uvidíte OMV, o níž píšu z druhého směru. Před OMV odbočte na světlech doprava do ulice Úvoz a pokračujte dle popisu z předchozí cesty. Pozor na správné odbočení do ulice Na stoupách!

Tak to je asi vše, co jsem vám dnes chtěl napsat:-) Těším se na setkání s vámi. A kdo chcete, klikněte, že přijedete.






6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Tak dokonalé obrázkové GPS jsem ještě neviděl. Skoro mám chuť z našeho dálného severu přijet.

NNN

Bohouš - Běžec Vysočiny řekl(a)...

Děkuji za podrobný popis příjezdu na závod. Jen bych doporučoval z dálnice sjet až v Pávově, jelikož stará "brněnská" se mezi Vekým Beranovem a Jihlavou opravuje a projíždí se po staveništi.
Ještě jeden postřeh: odkaz ve slově Hejkal je na jiný závod. Je jím podzimní Běh Heulosem, jehož "prehistorie", jak Luboš píše, je dlouhá 45 let a původně to byl přípravný závod lyžařů s intervalovými starty.

kiki94 řekl(a)...

To je blbý že je to v pátek to je přece Finaul Four v basktu, ale asi přijedu.

Vl001 řekl(a)...

2 NNN - jasný, přijeď:-)

2 Bohouš - zkontroloval jsem odkazy, myslím, že jsou správně:-) Tedy odkaz ve slově Hejkal na základní stránku blogu (kde je nyní poslední podzimní Heulos), odkaz ze závodu je správně na jarní Datalusk.

Fotky jsou z pondělí, se stavebním ruchem jsem se od Beranova nesetkal, nicméně díky za tuto poznámku. Je tedy lepší jet z exitu 112 Jihlava (Pávov).

2 Kiki - ve škole se má učit a ne číst blogy:-) Hlavně si zjisti, jestli se na Final Four dostaneš.

Anonymní řekl(a)...

popis trasy nemá chybu, to se pojede úplně samo :-). T.

Anonymní řekl(a)...

Už mám schválenou dovolenou na příští pátek. Sám jsem uvažoval, jestli napsat pozvánku, aby si všimli i Ne-vysočané, ale lépe bych to nenapsal.
Tak ahoj na startu!