úterý, února 19, 2008

Týden 7/2008 11.-17.2.

Více než 90 naběhaných kilometrů minulý týden bylo velmi příjemných. Netušil jsem, že by to moje tělo zvládlo v takové pohodě, navíc s tak rychlými běhy o víkendu. Jenže přece jen tu byly určité náznaky, že na tuto kilometráž zatím trvale nemám - běda vynechat protáhnutí zad, chodidlům se to taky úplně nezamlouvalo, pobolívá nárt levé nohy?! Nedalo se nic dělat, v tomto týdnu bylo nutné trochu zvolnit. I pracovní program vypadal nabitěji. No, trénovat se bude jindy.

Pondělí - 1,5-0-18 Ráno se mi daří jít plavat. Mám jet na večerní jednání do Prahy. Při představě, že dnes nebudu běhat je mi tak nějak smutno... Před odjezdem do Prahy se jedu domů převléci. S dvouhodinovým předstihem. Prostě si hned po poledni obkroužím svoji osmnáctku přes Palačák. Krásné odpoledne, sluníčko. Nohy je zase těžké rozběhnout, pak už to utíká. Pravda, ne tak rychle jako o víkendu. Vzhledem k nezvyklé době běhu mám s sebou mobil. Po 1,5 hodině beru jeden z telefonátů, zastavuji sebe i stopky. Po rozběhnutí nějak zapomínám stopky zmáčkout. Mohu se proto doma jen dohadovat, jaký by byl čas. Přes volné tempo rozhodně rychlý, hodně rychlý. 1:44 je vyrovnání rekordu. Asi. Do Prahy jedu s pocitem příjemného zážitku.
Úterý - 0-0-0 Volný den a basta. Práce.
Středa - 1,5-0-10
Ráno mrzne! Fuj. Běžím přes Holednou, po pár metrech je mi divně. Nemůžu se nadechnout, mám návaly horka. Leze na mne něco? Nebo jen chyba termoregulace? Dobíhám za 53:10. Téměř o 10 minut hůř než v sobotu... Odpoledne jdu do bazénu, ani ve vodě to není ono. Je mi pro změnu zima. Brzy vylézám, 1,5km bude muset i dnes stačit. A jedu do šluknovského výběžku. Na konec světa.
Čtvrtek - 0-0-8
Ráno výklus v Rumburku. Myslel jsem, že jsou tu hory a ono houby. Rovina, les, aspoň nemrzne. Hezké ráno. Jednání je však předlouhé. V plánu bylo plavání v Liberci, jedu kolem ale až kolem šesté, zastavovat už nebudu. Maňana.
Pátek - 0-0-5 Ráno regenerační pětka. Odpoledne chci jít plavat. Jenže jdu pozdě z práce... Kecám. Výmluvy. Do vody se mi nechce. Klidně ať si tam lezou jiní, počkám na lepší dny.
Sobota - 0-0-12 Závod BBP. Ráječko nepatří k mým oblíbeným, zejména proto, že neustále mění trať. Nemám možnost srovnání. Dnes mi to nevadí, pěkně jsem si zazávodil. Večer chvilka posilování. Malá chvilka.
Neděle - 0-0-22,5 Odpoledne oběhnutí přehrady. Na mostě o minutu víc než minulou neděli, zpět zase docela příjemný čas, celkem 2:08:45. Mohlo by ale přestat mrznout. Mráz mne nebaví.

Počet

Km

Čas

Běh

6x

75,5

6:57

Plavání

2x

3,0

1:30

Kolo

0x

0

0:00




8:27


Zhodnocení: Plavecká pohoda je minulostí, nějak se mi do bazénu nechce. Ale to se občas stává. Kolo nějak nevyšlo, no však je zima. Běžecky pořád dobré. Na to, že je teprve sedmnáctého. 198 km je víc než za lecjaký měsíc.

7 komentářů:

Ječmínek Máselník řekl(a)...

pane jo, Ty tomu dáváš Vláďo. 22,5km v čase, který uvádíš bych ale mohl zvládnout taky. Třeba se někdy stavím do Brniska na trénink ;-)

Vl001 řekl(a)...

Jj, stav se, já se možná stavím v Přerově:-)

Anonymní řekl(a)...

Jak to bude domluvený, tak bych se taky rád připojil :-).
Jinak opět moc pěkný běžecký týden. Jak ty to děláš ? Jsi vůbec doma? Co na to manželka ?

Vl001 řekl(a)...

Ále. Doma jsem skoro pořád. A manželka mé sportovní výkony nesleduje :-D

Anonymní řekl(a)...

Naposled otvírám blog někoho, kdo mi píše zobrazit celý můj profil a není schopen tam napsat svoje jméno. Nebo se za něho stydíš?
Asi jsem starý a dnešním věcem nerozumím.
Asi si píšete jen pro sebe.
Tak čau.
Nikos Tsametis - Ostrava.

Vl001 řekl(a)...

Nikosi, mé jméno není tajemství. Kdo ho chce zjistit, na kliknutí se mu objeví. Ale tady není důležité mé jméno, není důležité kde pracuji, kde a kdy jsem se narodil, tady si píšu sem tam o hobby sportu, sem tam o něčem jiném. Ani třeba na mém kole není mé jméno. Na rámu je nápis Vl001. I to jsem já. A o tom píšu.

Anonymní řekl(a)...

Kdo nezna jak se Vl001 jedna jmenuje vlastnim jmenem, tak je podle me absolutne OUT v dnesnim ceskem bezeckem deni. Navic je to podstatne? Kdyz jsem si precetl co pise Nikos, musim rict, ze jmeno preci neni vubec podstatne. Nikosi jsi uplne mimo. Jo a podepisuji se svym tradicnim nickem a je mi uplne jedno, jestli vis, jak se jmenuju, pokud budes chtit, dohledas jmeno na par kliku. Ironman