úterý, prosince 11, 2007

PIM či nePIM? Už vím:-)

Díky všem za hlasy a názory, které mi pomohly k rozhodnutí. Pokud vás zajímá jaké je, je v posledním odstavci:-)
PIM určitě pořádá největší běžecké akce v ČR. Od roku 2004 se zúčastňuji půlmaratonu, poslední dva roky jsem absolvoval i celý maraton. Prostě mám pocit, že bych na takové akci v ČR měl bývat. Jenže... Nad účastí v příštím roce váhám. A vzhledem k tomu, že startovné vychází příznivě pouze do 31.12, budu se muset brzy rozhodnout. Proč váhám? Půlmaraton se běží 29.3.2008. A mým jarním "vrcholem" by měla být zaplacená účast na Pařížském maratonu (mimochodem, 19.11 se naplnil limit 35.000 účastníků), který se běží týden po 1/2PIMu, tedy 6.4.2008. Má smysl běžet půlku v Praze pro účast? Nebo nebude vadit ani ostřejší tempo? Zatím se kloním k variantě půlku vynechat. Co mi poradíte vy?

obrázek s původním hlasováním

Mým letním "vrcholem" by pak měl být zaplacený ironman v Rothu (mimochodem vyprodaný od cca konce srpna?), který se koná 13.7.2008. Zdánlivě tedy s Pražským maratonem nesouvisí. Nicméně zkušenost tohoto roku byla taková, že po PIMu jsem byl docela utahaný a nenajezdil jsem dost kilometrů na kole. Trochu dávám do souvislostí svůj nepříliš dobrý výsledek z letošního Moraviamana s náročným programem začínajícím právě letošním PIMem. Zvažuji proto příští rok v květnu spíše nějaký cyklo závod než PIM. Nebo si mám jít PIM odběhnout? Co poradíte?

obrázek s půvondím hlasováním

No a když už tady mám ty ankety, co vy sami? Plánujete půlku nebo celý PIM?

obrázek s původním hlasováním

Přiznávám, že jsem čekal, že mne budete od akcí PIM spíše odrazovat. Co jsem nečekal je poměrně silné NE. Dobrá, poslechnu a na akce PIM příští rok nepůjdu, třeba mi to prospěje:-)
Pokud někoho zajímá jak jsem uvažoval před anketou, tak 1/2PIM jsem chtěl vynechat. Asi neumím půlku jen odklusat. Možná někde v kopcích, ale ne v rovinaté Praze. Asi bych ji běžel tak jako vždy - tedy co to dá. Opravdu je to však jen týden do Pařížského maratonu a to je málo času. Na začátku hlasování se objevil názor, že má cenu udržovat "šňůru" účastí. Abych pravdu řekl, trochu mne mrzí, že se trasa 1/2PIM stále mění, což znehodnocuje srovnávání mezi ročníky. I proto jsem o variantě jen pro účast neuvažoval.
Celý PIM jsem přece jen běžet chtěl. Termínová kolize není až tak hrozná. Navíc zaběhnout maraton v klidu volně mi problémy nedělá (viz třeba i nad čtyřhodinová Poruba:-)). Co mne však odrazuje je nutnost přihlásit se už teď. Nejraději bych se hlásil na poslední chvíli. Podle počasí a aktuálních pocitů. A za zvýšené startovné se mi přece jen na start nebude chtít. Navíc vaše NE je poměrně silné. Nechám PIM na jiný rok. Což však neznamená, že se v květnu nezúčastním nějaké jiné veselé akce:-) Tak si všichni 1/2PIM a PIM 2008 užijte, sejdeme se někdy jindy nebo někde jinde:-)

12 komentářů:

d řekl(a)...

Ahoj,
dobrý nápad jak využít inet ankety.

dal jsem ti dvakrát spíše ne, PAříž je jasná, ten PIM znáš s loňska, tak proč dělat stejnou chybu dvakrát, že.

Moje rady jsou ale bezpředmětné, příští rok mě čeká první maraton, tím bude PIM, ale jako "přípravu" objíždím PIM akce s postupným prodlužováním - letos Niční GP, na jaře 1/2 PIM a pak PIM a bude ze mě maratonec.
Tohle píšu sem, protože ta třetí anketa nemá možnost PIM a 1/2PIM.

A samozřejmě držím palce na Paříž i ten triatlon. Zahraničí je zahraničí.

Anonymní řekl(a)...

Vlado, ta pulka tyden pred Parizi uz je moc pozde, idealni jsou 2 tydny. A cely PIM je dlouhodobe v tak blbej termin, ze jsem ho prave kvuli kolizi s IM jeste nikdy nebezel.IM

Anonymní řekl(a)...

Můj názor je vlastně irelevantní. Ty znáš nejlíp své tělo i svou mysl, a tak se nakonec rozhodneš podle sebe.

Já jen okomentuju své hlasování. Na 1/2PIM jsem dal ano. Máš na něm přeci jen větší tradici nepřerušených účastí a Dáša si v roce 2004 po 1/2PIMu běženém na "1/2plynu" zaběhla za týden osobák na maratón. Ovšem účastnická ultraPaříž asi osobákům moc přát nebude.

PIM bych asi vypustil. U ironmana (aniž bych s ním měl jakoukoliv zkušenost) vidím jako stěžejní právě kolo. A tak asi nebude od věci něco najezdit :o)

...když ono je to s Tebou taky těžký. :o) Ty si předplatíš takové magaakce a pak se vyptáváš, jestli se máš zúčastnit pouťáků jako je PIM. ;o)

Anonymní řekl(a)...

Veselá anketka o vážném problému.

Jsi víc vyzávoděný než třeba já a rychleji se zotavíš, ale týden mezi 1/2M a M je tak pro Explosera a podobné vyjímky. Mně by to nestačilo k dobrému pocitu z využití vlastního potenciálu.
Jednoznačně bych se podepsal pod odavy popsané v článku a hlasuji 1/2PIM ne, PIM ne. V květnu bude lepší zajet rychlou dvoustovku na kole s hrazdou než zaběhnout druhý jarní maraton.
Mám podobný časový program na r.2008 a obě zmíněné akce vynechám. Závodit na 80% mě nebaví a těžko se uhlídám, naplno bych to neutáhl, jako společenská událost je to drahé finančně i časově.

Vl001 řekl(a)...

Nějak mi nedošlo, že třetí anketa by měla mít vypnutou ochranu proti více hlasům, protože je tam víc možností, tak jsem to napravil:-)

Anonymní řekl(a)...

Hlasoval jsem v obou případech pro ne. Možná i díky letošním zkušenostem s kumulovanými starty a jejich následky.
Půlka týden před PIMem se na mém výkonu určitě projevila. A jestliže je vrcholem IM, tak od dubna upřednostním kolo a testy v podobě několika triatlonů. Osobně budu trenovat hlavně cyklistiku, protože v ní mám největší rezervy a navíc mě opět začíná bavit.:-)

Anonymní řekl(a)...

Všude jsem volil ne.
Myslím, že by ses měl soustředit na svoje vytipované závody Paříž/IM a nenech se rozptylovat. Pokud se budeš mezi tím nudit, máme tu přeci Brněnský běžecký pohár a spoustu jarních/letních závodů na Moravě, kde si to můžeme rozdat ve finiši :).
Já osobně už jsem PIM i PůlPIM 2008 odepsal. Můj závod jara je šestihodinovka na výstavišti. S pokusem o maratonský osobák počkám zase až na Kladno.

Anonymní řekl(a)...

Vzhledem k tomu, ze resim podobny problem, celkem me zaujala tato anketa. Jedmoznacne bych dal maratonek v terminu brezen duben, po nem priprava na ironmana, no a po nem si najit nejaky hezky maratonek na zaver sezony cca v rijnu. A mas zabavu na cely rok. Schazi uz jenom, aby ti vydrzelo zdravi, motivace a sily.

Ječmínek Máselník řekl(a)...

To se letos nepotkáme ani na moraviamanovi a nejspíš asi ani v Nitře, o které přemýšlím. Tak třeba na něčem kratším, tam bych mohl mít třeba i naději:-)

Anonymní řekl(a)...

No od věci by nebylo trochu "odtajnit" preference. Pokud preferuješ sběratelství budu hlasovat pro a pokud máš zacíleno na vysoké výkonnostní mety budu hlasovat proti účasti na podnicích PIM.
PS: neplatí v případě, že patříš mezi "vyvolené regenerátory"

NNN

Anonymní řekl(a)...

hlasoval sem taky pro obe akce ne, protoze si myslim ze i v "natriskane" Parizi budes chtit bezet naplno.. A PIM je jasny i kdyz je Roth pozdeji, leda by sis chtel vyzkouset marathon za tepla :) Stejne jako Jecmminkovi mi je lito ze se nepotkame ani v Otrokovicich i v Nitre o ktere, ac IM novacek, taky trochu uvazuju. No snad poznam ironmanskou-hobby legendu nekdy jindy :) Jinak ja 1/2PIM asi pujdu jako test pred Lipou nebo Lincem a PIM taky po letech vynecham a to bych letos byl uz PIM King... :/

Anonymní řekl(a)...

Vzhledem k vývoji ankety dávám rovněž dvakrát ne. Pokud volím spíš pestrost a sbíráš zahraniční maratony, proč ne? Nemusí být vždy PIM.
Já zahraničí mít nemusím, ještě jsem tam na žádné akci nebyl, ale Paříž by mě zrovna trochu lákala. Mám to tam docela prochozené a proběhané z mnoha cest. Ale samotnému by se mně nikam nechtělo.
Sobě dávám nevím, i když na 1/2 PIM už jsem byl 5x za sebou, to by bylo pošesté, ale na PIM mám díru už v roce 2004, takže na PIM-King ještě chybí 2, takže nevím...